Bus naar Arnhem

Sparta is hot en populair. Dat zien we in thuiswedstrijden die al weken van te voren uitverkocht zijn, maar gaan we ook steeds meer zien in uitwedstrijden. A.s. zaterdag zullen er weer honderden Rotterdamse supporters naar Arnhem reizen.

Uitverkocht

Op spartakaartje.nl staat uitverkocht. Alle 340 buskaarten en 260 autokaarten zijn aan de supporter gebracht. 600 Spartanen zullen dan ook sowieso de mannen van Maurice Steijn vocaal gaan ondersteunen. En dat terwijl het tijdstip van de wedstrijd (zaterdagmiddag 16:30 uur) echt zeer incourant is. Wie verzint dit tijdstippen toch? Of moeten we onszelf als supporter de schuld in eigen schoenen schuiven, nu we massaal abonnementjes hebben gekocht op ESPN? Zo’n commerciële zender kan je niets kwalijk nemen, die willen zoveel mogelijk kijkers en geld verdienen, en dat betekent incourante tijdstippen. Maar goed det even terzijde, we hadden het over de 600 Spartanen die zaterdag live aanwezig zijn.

Mogelijk meer kaarten

Na zaterdag begon het gemor. Waren de kaarten nu al uitverkocht? Niet zo vreemd want je kon voor een tientje een kaart krijgen plus een busreis. Tja, dan reageren veel Spartanen. De Spartanen die niet op hadden gelet of pas na de laatste wedstrijd thuis gewend zijn om een ticket te kopen, zagen tot hun verbazing dat dit niet meer ging. De vraag naar kaarten bleef desondanks aanhouden, want als het goed gaat, dan willen er natuurlijk meer supporters mee. Dus, extra kaartjes?

Ringelberg

De reis is natuurlijk zwaar gesponsord, o.a. door touringcar bedrijf Ringelberg. Die hebben een x-aantal bussen besteld en nu lijkt de vraag dus groter geworden. De Supportersvereniging zal met Ringelberg om tafel gaan om te kijken of er nog iets mogelijk is. Men geeft wel aan dat de kans niet groot wordt geacht dat er nog meer bussen gaan rijden. Vandaag wordt meer duidelijk.

Jammer

Het blijft jammer dat er zoveel veiligheidsmaatregelen nodig zijn. Waarom een uitvak dat nog veel lege plaatsen herbergt als het vol kan zitten? Waarom geen vrij vervoer naar Arnhem? Lekker een biertje op de Korenmarkt alvorens naar het stadion te gaan? Wellicht zijn de Arnhemse supporters ook debet aan deze maatregelen. Zeker vorig jaar sloegen zij een flaterfiguur in hun thuiswedstrijd tegen Sparta.Keer op keer wordt met uitwedstrijden steeds duidelijker dan het echte vrije vervoer iets is uit het verleden. En dat is doodzonde voor al die goedwillende supporters.

Breaking Update

Helaas geen extra bussen naar Arnhem. Dit laat de Supportersvereniging op haar socials weten. We moeten het dus doen met 600 Spartanen die al een kaartje wisten te bemachtigen. Ruilhandel? In dit topic kan je kijken of je mede Spartaan die wel een kaartje heeft weten te bemachtigen, en toevalligerwijs toch net niet kan, weet te overtuigen het kaartje aan jou te slijten!

Vrije verkoop bij Vitesse

Vitesse biedt Sparta supporters mogelijk toch de helpende hand. De kassa’s zijn a.s. zaterdag gewoon geopend, net zoals ze dat a.s. woensdagmiddag en vrijdag de gehele dag zullen zijn. Heb je vrienden in Arnhem dan kan je vragen of zij een kaartje voor je willen kopen. Je zit dan wel op een thuisvak tussen de Vitesse-supporters in. Meer info: https://www.vitesse.nl/wedstrijd/20222023/vitesse-sparta-rotterdam-2692252

Abonneer
Abonneren op
22 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties