Vanavond zal een van de meest vreemde wedstrijden, die Sparta in zijn 134e historie mag meemaken, afgemaakt worden. Zes knotsgekke, alles- of niets minuten, die Sparta hopelijk een driepunter gaan opleveren in de strijd tegen degradatie.

Eerder dit seizoen

Vrijdag 4 maart nam Sparta het al eerder op tegen de Arnhemmers en wist meer dan goed stand te houden en nam zelfs na 5 minuten, door een doelpunt van Dalmau, brutaal de leiding. Deze bleef tot in de eerste van de 7 minuten extra tijd op het scorebord staan.Maar al voor dat de eerste minuut blessuretijd voorbij was, vond scheidsrechter Dieperink het zat: Sparta keeper Okoye werd eerst lastig gevallen door een Duitse Dwerg, werd daarna bekogeld met bier en tot overmaat belanden er cobra’s (zwaar vuurwerk) op het veld.

Gok van Sparta wordt niet beloond

Sparta gokte door niet meer terug te komen op het veld en dacht dat de KNVB in al haar wijsheden zou besluiten de drie punten aan de Kasteelheren te geven. Een zeurende en inmiddels ontslagen Fred Grim en de rest van Nederland had er een mening over. Uiteindelijk werd in Zeist besloten dat de wedstrijd alsnog uitgespeeld moest worden. En dat gaat vanavond dus gebeuren. Zes minuten en 40 seconden, waarbij Sparta een doeltrap krijgt bij aanvang van dit knotsgekke gebeuren.

Zelfde spelers aan de start

De bedoeling is dat dezelfde spelers weer aan de start zullen verschijnen. Maar in het geval van blessures hoeft dat niet. Hoe streng die regel gehandhaafd zal worden valt ook niet te zeggen. In een interview met het AD, van deze morgen gaf trainer Letsch van Vitesse aan dat hij zelfs had overwogen om geen keeper op te stellen!

ITWM verwacht bij Sparta de volgende spelers aan de start:

Maduka Okoye, Dirk Abels, Tom Beugelsdijk, Aäron Meijer, Adil Auassar, Riza Durmisi, Joeri de Kamps, Mica Pinto, Jeremy van Mullem, Bart Vriends, Laurent Jans.

Twee wissels

Sparta mag in dit duel nog twee keer wisselen, deze wissels zullen ongetwijfeld gebruikt gaan worden om de speeltijd zo kort mogelijk te houden. Pompen of verzuipen in een lege Gelredome zal het verhaal van deze wedstrijd worden.

Live uitzending

Vitesse – Sparta zal op ESPN1 te zien zijn. Om 18:45 uur begint het restant van de wedstrijd.