Hugo Borst

Na afloop van de wedstrijd Vitesse – Sparta wilde Hugo Borst zijn hart luchten over de gang van zaken. Als aan niemand verbonden en onhankelijk Spartaan schoffeerde hij Manfred Laros vanaf de zijlijn bij ESPN. Het bleef netjes, maar het waren rake en niet misverstane woorden van een van de bekendste Sparta supporters.

De vraag is of Hugo Borst de waarheid aan zijn zijde heeft. Ruud van Os, van RTV Rijnmond, heeft onderstaande woorden van de schrijver/journalist al meerdere malen tegengesproken. Met name de claim dat van Stee geen geld had om te besteden, wordt door hem anders uitgelegd. Twee journalisten met uiteenlopende waarheden.

Dit meldde Hugo Borst kort na de Vitesse – Sparta bij ESPN:

“Het is een vreselijk seizoen. Daar is het laatste woord nog niet over gezegd. Dat is ingeleid door onze afschuwelijke, afschuwelijke algemeen directeur -ik wil dat toch nog een keer gezegd hebben – die eigenlijk de hele boel van drie jaar, met een schitterende stijgend lijn omhoog, alles heeft verpest door op zijn geld te gaan zitten en Henk van Stee geen uitgaven heeft laten doen. En daar is Fraser, en die houdt nu nog zijn mond dicht….. Als die straks wordt gevraagd aan het einde van de competitie: Waar is het fout gegaan bij Sparta? Dan vrees ik dat die de Algemeen Directeur sloopt. En dat is niet ten onrechte want de beste van man heeft heel veel kapot gemaakt. Hij is een boekhouder die van het runnen van een club, van beleid maken, geen kaas gegeten heeft.
Sparta kan je veel beter runnen dan deze oelewapper de afgelopen jaren heeft gedaan.”

Uiteraard is het een mening van Hugo Borst en die mag stevig zijn. Maar als je eerder roept dat we een herenclub zijn, dan is de vraag of jezelf ook zo’n heer bent? Of ben je dan net zoals een biersmijter, een vechtjas of veldbetreder toch een beetje hooligan? Een elitaire wellicht? Wat vinden jullie?

Abonneer
Abonneren op
200 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties