affiche van Sparta - FC Emmen

Sparta – FC Emmen was bovengemiddeld saai. Koude neerslaande winden. Wij als supporters hoefden het allemaal, ondanks ons snikkende honger naar stadionbezoek, niet mee te maken. De hunkering om Het Kasteel te bezoeken daargelaten: het was niet om aan te gluren! Desondanks 3 punten in de Sinterklaaszak en om bij de woorden van Auassar te blijven: ‘t interesseert ons niets, de driepunter is binnen. Lekker toch?

Soms ziet een wedstrijd er niet uit. Dat kan komen door de vorm van de eigen ploeg, dat kan komen door de vorm van de tegenstander. Maar het kan ook een combinatie van die twee zijn waardoor het allemaal niet om aan te gluren is. Het laatste was gisteren het geval. Sparta creëerde nagenoeg niets en FC Emmen ook niet. De opening werd geforceerd door Deroy Duarte die via het scheenbeen een bal achter de doelman van FC Emmen wist te frommelen, op een moment dat de wedstrijd een kopie was van een stilleven uit de Vlaams-Nederlandse schilderkunst van de 17e eeuw. Met het verschil dat het laatste veel bewondering oogst. Maar wat maakte het uit. Sparta kwam op voorsprong uit het niets en dat met een balbezit van nabij de 30%.

Na de rust werd het allemaal niet gezelliger op en deden het stadion – leeg zoals het wekelijk is – aan als een desolate toendra in de vrieskou. Het was Emmen die het permafrost iets deed ontdooien door halverwege de tweede helft de stand op gelijke hoogte te brengen, een tegenvaller voor Sparta dat nog geen kans had weggeven.

Maar opeens, als een duiveltje uit het doosje, was daar de dekselse Abdou Harroui, die de Spartaanse temperatuur in de huiskamers van Fox 2 kijkend Nederland deed doen oplopen. Na hij twee tegenstanders van hem wist af te schudden kon hij vrijuit uithalen van zo’n metertje of twintig van het doel. Boem, pats, raak, in de linkerbovenhoek van het doel: 2-1.

Spannender werd het daarna niet meer. De Spartaanse bus gaf aan FC Emmen geen enkele gelegenheid om nog iets te doen en daarmee kon Sparta zijn Sinterklaas-surprise uit pakken. Dit cadeau van drie punten zorgden er zelfs voor dat we even in het linkerrijtje mogen vertoeven.

Sparta – FC Emmen 2-1 (1-0)

22′ 1-0 Deroy Duarte
52′ 1-1 Michael de Leeuw
58′ 2-1 Abdou Harroui

Opstelling Sparta: Okoye; Abels, Vriends, Heylen, Pinto; Harroui, Mijnans (74′ Meijers), Smeets (64′ Engels), Auassar, D. Duarte (90′ Beugelsdijk); Thy (74′ Gravenberch)

4.3 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
168 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
Hoofdpijn
Spartaantje
1 maand geleden

Gelukkig pak je afgelopen vrijdag de volle buit want de concurrentie is dit jaar enorm. Er ontstaat wel een gat met de onderste 3 maar daarna zit het allemaal dichtbij elkaar. Ik verwacht dat er dit jaar misschien wel meer dan 34 punten nodig zijn om te handhaven. Nu zorgen voor een stunt in sTilburg.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Hoofdpijn
1 maand geleden

Er zitten hier een flink aantal die liever een leuke frivole 1-1 zien dan een vieze 2-1 overwinning.

D
Molon Lawe
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

Om voor mijzelf te spreken, dat is niet wat ik steeds schrijf.

Of jij moet menen dat niet elke wedstrijd spelen met 9 verdedigend ingestelde spelers en 1 aanvallers, maar 2 aanvallers.
Niet 30 % van de wedstrijd balbezit te hebben en vvor de rest afwachten angstig voor eigen doel terwijl de tegenpartij aan het voetballen is, maar zeker op het Kasteel minimaal 50 %, frivool is, tomeloos aanvallend is.

Zelfs op het Kasteel ten nr 18 die geen westrijd heeft gewonnen, 1 doelpunt voor per wedstrijd en bijna 3 doelpunten tegen.
Schijterig beton voetbal.
Nu ging dat afstandschot uit moeilijke hoek er met het nodige geluk in.
Had ook kunnen eindigen met 1-1 na vooral niet te hebben gevoetbald.

Een aanfluiting. Al jaren zie je dat topploegen vlak voor of na Europese wedstrijden punten verliezen tegen laagvliegers.
Wij hadden een gouden kans tegen PSV. 8 invallers! Niet ingespeel elftal. Maar dan moet je wel durven voetballen en de kans pakken. Niet 82 % van de tijd laf in je 16 mtr staan afwachten en tegenhouden.
Tijdens die wedstrijd spak ik mijn afschuw al uit. Stom. Je krijgt toch een tegendoelpunt met continu de tegenstander zo bij doel.
Grote kans op een klutsgoal, strafschop. En op het laatst zet PSV toch een paar A spelers in.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Molon Lawe
D
SpartaJordy
Spangenaar
1 maand geleden

Ik hoop dat er volgend seizoen zeker weer publiek bij mag want dat Europese voetbal wil ik niet missen.

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  SpartaJordy
1 maand geleden

Ha ha, vandaag op gratis fox1 PSV gezien. Klagen wij wel eens maar een topclub als PSV man man man😂

D
Molon Lawe
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

En wij speelden dan nog tegen PSV B.
Nou ja, wat Fraser daar onder verstaat, vooral niet spelen.

D
SpartaJordy
Spangenaar
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Heel belabberd. Daar had je eigenlijk minimaal een punt moeten pakken..

s1983
Spangenaar
1 maand geleden

Grappig dat het hier vooral over Burger gaat en dat men hem dan ook nog eens op de plaats van Smeets wil zetten. Dan heb je namelijk helemaal geen aansluiting meer. Burger kan alleen maar op de plek van Adil of Appie spelen en die gaan er echt niet uit. Hij moet het spel voor zich hebben en is absoluut geen nummer tien.

Ook op de vleugels ( dus op de plek van Duarte) kan hij niet uit de voeten.

Ik vind het onbegrijpelijk dat er nog steeds kritiek is op het spel en de trainer. We hebben tegen de top vier 2 punten gehaald met een doelsaldo van min 2, waarbij we ons zelf behalve tegen az in alle overige wedstrijden tekort hebben gedaan.

We hebben een superzware start gehad en staan negende. Negende.. waar de commentaren hier nog waren dat we de winterstop in zouden gaan met maar een paar punten.

Het zal wel aan de negativiteit komen door corona, maar dit is gewoon een wereld prestatie. Dat het voetbal af en toe wat minder is, het zij zo. Als we veel aanvallender gaan voetballen verliezen we iedere wedstrijd gezien ons tekort aan snelheid en loopvermogen in vrijwel iedere linie.

augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  s1983
1 maand geleden

Ik denk dat weinig mensen Burger als speler echt goed kennen. Het is hetzelfde als met Kharchouch: maandenlang keek men hier reikhalzend uit naar zijn debuut. Nu heeft hij minuten gemaakt en hebben ze tot hun grote schrik gezien dat hij niet bepaald als een hinde loopt. Nu hoor je niemand er meer over. Terwijl hij toch echt nog steeds hetzelfde loopt als toen hij bij Telstar al die goals maakte.

Laatste wijziging 1 maand geleden door augustdelacour
D
Klaas84
Spartaantje
Je reactie op  s1983
1 maand geleden

Eventueel zou mijnands op 10 kunnen (zoals vroeger Vd laan), Harroui op rechts en burger op 6. Ik zou het nooit doen, maar ja dat joch van zuid heeft een hoop fans schijnbaar.

D
_Stephan
Spartaantje
Je reactie op  Klaas84
1 maand geleden

Zoals ik al eerder schreef: op basis van wat heeft Burger zoveel krediet bij onze fans?

Volgens de media een talent. Volgens de supporters van Excelsior waar hij speelde was het niets bijzonders. En buiten die Excelsior-fans denk ik dat er bijna niemand wedstrijden van hem in de A-jeugd of Jong Feyenoord heeft gezien. Dus waarom hij zo nodig in de basis zou moeten is mij een ab-so-luut raadsel.

Als hij een kans krijgt, en hij blijkt goed te zijn – heel graag. Maar dat hij nog altijd geen kans krijgt is toch een teken aan de wand?

D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  _Stephan
1 maand geleden

Hear hear!

s1983
Spangenaar
Je reactie op  _Stephan
1 maand geleden

Ik heb hier zelf al eerder geschreven dat ik Burger niet beter vond als Mijnans. Ik heb ze in de onder 19 twee keer tegen elkaar zien spelen en in de duels waren ze gelijkwaardig aan elkaar. Een beetje vergelijkbaar qua stijl en op het veld waren ze elkaars directe tegenstander.

D
Dr. Clavan
Spangenaar
Je reactie op  _Stephan
1 maand geleden

Waarom heeft Burger zoveel krediet is een vraag die je op dezelfde hoop kan schuiven als ‘waarom zijn er hier zo ontzettend veel negatieve posts te lezen terwijl Sparta momenteel zelfs op een gedeelde 9de plaats bivakkeert..’
Je wint gewoon een hele belangrijke vechtwedstrijd tegen een directe concurrent in nood die in de seizoenen hiervoor meestal kansloos werd verloren… en dan gaat 90% van de berichten hier over het feit dat Sparta niet aantrekkelijk genoeg speelt.
Ik hoop in Tilburg graag weer op zo’n type wedstrijd waar we 3 punten pakken in een hele slechte wedstrijd die we met 1-2 over de streep trekken.

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  s1983
1 maand geleden

Burger op de plaats van Appie en Appie op de plaats van Smeets, Appie veel betere speler/scoorder dan Smeets en Burger prima in de opbouw

D
Klaas84
Spartaantje
Je reactie op  Allez OM
1 maand geleden

Wat voor opbouw.. we trappen de bal keihard naar voren en moeten dan agressief bijsluiten. Dat is geen talent van burger

D
JB
Spangenaar
Je reactie op  s1983
1 maand geleden

Een superzware start terwijl je hebt gespeeld tegen Zwolle, RKC, Den Haag, een zwak Feyenoord, Heracles en Emmen? Als je echt sportieve ambities hebt is dat geen zware start.

Laatste wijziging 1 maand geleden door JB
D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  JB
1 maand geleden

En de reserves van Psv

s1983
Spangenaar
Je reactie op  JB
1 maand geleden

Volgens mij hebben wij ook ajax, vitesse, Heerenveen, Psv en Az gehad. En zo zwak is feyenoord niet, want voorlopig is er nog geen enkele club die er van heeft gewonnen.

Bovendien hadden we met elf tegen elf gewonnen van Heracles en had Zwolle ook heel anders kunnen lopen.

D
JB
Spangenaar
Je reactie op  s1983
1 maand geleden

Waar het om gaat is de sportieve lat hoger te gaan leggen. Zolang mensen bij Sparta het een wereldprestatie vinden dat er af en toe een wedstrijd wordt gewonnen blijft het klein denken. Indien Sparta groter wil worden moeten we van de kruideniersmentaliteit af. Dat zijn de harde feiten en daarbij mogen de usual suspects op deze website hun minnetjes geven.

s1983
Spangenaar
Je reactie op  JB
1 maand geleden

Je moet reëel kijken naar je mogelijkheden. Met ons materiaal en de huidige begroting is plek 12-15 het maximaal haalbare. Als je dan na deze wedstrijden tiende staat, is dat gewoon uitstekend.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  s1983
1 maand geleden

Vind je overwinningen op Ado, Emmen en Rkc echt een “ wereldprestatie “ volgend mij zijn dat zeges waarvan je op voorhand zegt dat je ze moet halen om erin te blijven.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Peter Bonnier
s1983
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Ik vind tiende staan met dit programma en overige omstandigheden zeker een wereldprestatie. Als we de lijn doorzetten blijven we er wederom probleemloos in en dat is gewoon een puike prestatie mocht dat lukken.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  s1983
1 maand geleden

Dat zou voor mij een vrij normaal seizoen zijn. In het rechter rijtje is niemand beter dan wij. Dus is plaats 10 best reeel

D
Theo1
Spartaantje
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

We hebben de op vier na laagste begroting dus zou een 14e plaats ook reeel zijn. WII en Heracles zullen het beslist niet met je eens zijn dat zij niet meer potentie hebben als Sparta. 10e is geen wereldprestatie (dat mag RKC wel zeggen) maar wel heel goed.

D
wvb87
Spartaantje
Je reactie op  s1983
1 maand geleden

Kijk Burger is na dit jaar weg maar Smeets ook. Dan kan je nu Smeets ruk speelt (al weken) toch Burger een kans geven

s1983
Spangenaar
Je reactie op  wvb87
1 maand geleden

Je kunt niet met Burger op die plek spelen. Burger is een verdedigdende middenvelder zonder diepgang. Een passer. Je kan niet spelen met een middenveld Appie, Adil en Burger.
Dat is teveel van hetzelfde.

Je kunt alleen Harroui weer naar de zijkant zetten ten koste van Mijnans, maar dat gaat Henk natuurlijk niet doen.

D
Rob Laanen
Spangenaar
Je reactie op  s1983
1 maand geleden

Ja, beste S. Wij Spartanen zijn een nogal kritisch volkje. Ik ben heel blij met de negende plaats maar ik vond het wel een beetje armoedig dat we tegen de nummer laats met één spits begonnen. Maar ja dat is blijkbaar tegen het zere been van jou en enkele anderen. Blij dus wel, maar trots niet.

s1983
Spangenaar
Je reactie op  Rob Laanen
1 maand geleden

Het is lastig. Als je bijvoorbeeld naar Emmen kijkt, zag je dat vorig jaar Bijl, Araujo en Pena uitstekend presteren. Ze hebben alleen niet de kwaliteit om jaar en jaar uit op dat niveau te spelen. Vorig seizoen viel alles op zijn plaats en leek het alsof zij een stap konden maken, maar zeker Bijl is week in week uit de minste.

Bij Willem 2 zie je ook dat vorig jaar een incident was. Zoals dit jaar Twente en Heerenveen de wind mee hebben. Als een of twee spelers beter dan normaal presteren ( gezien hun kwaliteiten) kan je een stuk hoger staan. Halen deze spelers hun normale niveau, dan speel je onderin.

De spits van Vvv is er een die ze er nu achter elkaar in schiet. Grote kans dat hij straks gewoon 10 wedstrijden achter elkaar niet scoort.

Andersom is het met die jongen van Heracles . Die raakt nu geen knikker maar kan er straks zomaar de een na de ander inschieten.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  s1983
1 maand geleden

Met je eens over Burger.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Ik ook

D
Sunny
Spartaantje
1 maand geleden

Sparta speelde bagger voetbal in het kwadraat. Wat was dit slecht! Het lukte de spelers niet om ook maar 10 seconden in balbezit te blijven. Een aantal spelers viel mij erg tegen zoals Smeets, Duarte en Mijnans terwijl ook de invallers Gravenberch en Engels nou niet bepaald een verbetering waren.
Het enige positieve waren de 3 punten en daarmee is alles gezegd. Oh ja nog wel een punt van aandacht. Laat Auassar nou eens zijn handen thuis laten in het strafschopgebied, Net als tegen RKC hield ik mijn hart vast of wij al dan niet een strafschop tegen zouden krijgen.

D
Sparta kaatsheuvel
Spartaantje
Je reactie op  Sunny
1 maand geleden

zo denk ik er ook over!

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Sunny
1 maand geleden

Nog een punt van aandacht: laat Okoye de volgende wedstrijd alle ballen binnen drie seconden weer in het spel brengen.
Hij staat onder verhoogde aandacht, ben ik bang.
21 seconden ! Het zal een record zijn.
Zelfde geld had ons dat een indirecte vrije trap in de 16 tegen opgeleverd.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

6 seconden mag nog.
Uiteindelijk mag het zolang de scheids het toelaat.
Hij liep afgelopen vrijdag wel het risico.
Zeker na de waarschuwing.

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
1 maand geleden

Wederom een teleurstellende deroy duarte gezien ik zou daar graag wouter burger een keer zien voetballen ipv hem. Smeets rendendert niet zo goed bij dit systeem hij kan nooit een bal diepgeven wat zijn kwaliteit is omdat we geen diepgang hebben. Al moet ik zeggen dat hij momenteel nog steeds niet in zijn vorm van vorige jaar verkeerd met name het afwerken. Ik denk dat dit systeem 4-2-3-1 vooral voor auassar en Harroui gecreëerd is. Echter op linkshalf hebben we een probleem en ty is ook eigenlijk niet geschikt voor dit systeem met zijn gebrek aan snelheid. 4-4-2 lijkt me beter maar dan heb je een probleem om met harrou, auassar en Smeets in een ploeg te spelen

D
Klaas84
Spartaantje
Je reactie op  sparta vlaardingen
1 maand geleden

Sinds we dit systeem spelen halen we punten…. hoezo is dit niet geschikt. Deroy houd de ploeg bij elkaar en speelt tactisch echt geweldig. Mijnands kan groeien door zijn vrije rol vanaf rechts en haroui kan rechts het gat onduidelijk als mijnands de aansluiting bij thy zoekt.

D
Gompie - Gary Heale
Spangenaar
1 maand geleden

Verrassende uitslagen allemaal, rare competitie en voor Sparta de taak om in uitwedstrijden meer punten te pakken dan normaal, nu met Corona dus zonder publiek moet dat kunnen.

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  Gompie - Gary Heale
1 maand geleden

Volgende week bij w2 maar eens breken met onze traditie daar, moet kunnen !

D
Sparta kaatsheuvel
Spartaantje
Je reactie op  Allez OM
1 maand geleden

Zal een keer tijd worden, ik woon alweer 28 jaar in Brabant en ik kan mij niet herinneren wanneer wij in tokkie Tilburg hebben gewonnen!

D
Steekpas
Spartaantje
Je reactie op  Allez OM
1 maand geleden

Weer net als Emmen een ploeg ‘in nood’. Zal weer strijden tot het uiterste moeten worden.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
1 maand geleden

Ja Smeets is goed voor de K.K.D en Deroy kan nog niet in de 2de klasse mee. Die heb ik werkelijks niets goed zien doen. Zelfs bij dat doelpunt 1-0 raakte hij de bal verkeerd. En wat denk je bij zijn Emiel Schelvis actie.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
1 maand geleden

Ja helemaal met jou eens. ik vraag mij eigen nu af waarom is Burger gehaald. Smeets en ook Deroy komen dik te kort bij Sparta. Kunnen beide er niet veel van

Laatste wijziging 1 maand geleden door rotterdam[west]
D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Ik begin te geloven dat Burger enkel is gehaald uit “angst” dat Harroui op het allerlaatste moment alsnog een transfer had gemaakt.
Die kans bestaat in de winter natuurlijk nog steeds en dan is het wel fijn dat hij al 4 maanden mee doet.

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Harroui op 10 heeft veel meer scorend vermogen dan Smeets en Burger op plek Harroui

D
King P88gba
Gladiator
1 maand geleden

Bij die goal zag onze Nigeriaanse held er trouwens niet al te best uit.

D
Md55jSpartaan
Spartaantje
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Soms zijn er van die rare ballen. Werd ook nog van richting veranderd. Okoye lijkt veel beter en ook een betere uitstraling dan van Leer.

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

7 minnetjes. Het blijft ook moeilijk voor de meeste hier. Ik vind het een prima keeper maar hij ging als een speler met zijn voet naar de bal ipv met zijn lichaam. Het zag er gewoon niet zo lekker uit. Kan toch 🙈

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Wat een dom gelul.
Hij kopt tegen de rug van een medespeler, waardoor de bal volledig de andere kant opgaat.
Kijknog eens naar de herhalingen vanuit de verschillende hoeken.

D
Fan
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Stond opverkeerde been, bal werd naar andere hoek gekopt en veranderde van richtring…

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Top keeper. Jij hebt als aanvaller bij VVOR (toen 1e klasse) ook wel eens een opgelegde scoringskans om zeep geholpen vriend.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

ik denk een paar honderd😂🤣😂🤣😂

Laatste wijziging 1 maand geleden door rotterdam[west]
D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Top keeper en een top spits☺️. Ik mis je vriend

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

snik,snik

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Ik jou ook.
Ben zo blij met hem. HF naar een club waar hij als trainer nog verder kan groeien, de Nooijer als hoofdtrainer. Wat een mooi seizoen, wel punten blijven pakken😂

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Auw Auw .dat doet pijn.
Geintje hoor 😅😅

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  nicopijpers
1 maand geleden

Kan die goed tegen 😂

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Pakte wel in 1e helft hard schot van die linksback die net voor hem opsluiten was bij van L doelpunt geweest

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  Allez OM
1 maand geleden

Opsluiten=opstuiten

D
Klaas84
Spartaantje
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Waar waren de mannen bij de palen.

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  Klaas84
1 maand geleden

Mannen bij de palen doen ze alleen nog bij de amateurs.

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Klaas84
1 maand geleden

Die stonden er achter .

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  nicopijpers
1 maand geleden

Nee die stonden achter de Camera’s Nico 🤣 😂 😂

Laatste wijziging 1 maand geleden door rotterdam[west]
D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  Klaas84
1 maand geleden

Dat vragen alle kenners op tv zich elke week af, vrijwel niemand die t doet, ik snap t ook niet

D
Sassem
Spartaantje
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Gekopt via de rug van een ander en bijna nog via de hand van een Emmer die op een meter van de doellijn stond. Kon onze Super Eagle niets aan doen.

D
Henk Valk
Spartaantje
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Niet alleen hij,alles wat in de 5meter stond te klooien

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Henk Valk
1 maand geleden

En ik vond Hélène er ook niet goed uit zien bij die 1-1.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Al staat ze gebukt ik vind haar er altijd lekker uitzien.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Ja dat begrijp ik,ouwe snoeper.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Jomanda in haar blauwe gewaad…
Wat kunnen vrouwen zich soms toch vreselijk toetakelen.
En deze doet het niet thuis op haar bankje, nee gewoon voor de camera. Anti-vrouwelijk.

augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  Hans E
1 maand geleden

Anti zelfs. Ik denk dat het haar aan haar reet zal roesten of jij het wel of niet vrouwelijk vindt.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  augustdelacour
1 maand geleden

Klopt. Het zal haar zelfs aan haar reet roesten of duizenden kijkers het wel of niet vrouwelijk vinden. Anders had ze het niet gedaan.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Ja en ze had handschoentjes aan en ze hoeft helemaal geen ballen te vangen.

D
Sassem
Spartaantje
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Wel bij de Marsch

D
Molon Lawe
1 maand geleden

Nr 18, 1 doelpunt per wedrijd gescoord, bijna 3 tegendoelpunten per wedstrijd op het Kasteel.
Fraser houdt vast aan 1-5-4 opstelling. 1 aanvaller.
90 minuten grotendeels niet gaan voor de eigen kans maar schijlijsterig terugtrekken en hopen op een counterdoelpunt.

Schandalig.
Tegen een niet ingespeeld PSV heeft dat ons de kans op 1 of zelfs 3 punten gekost.
Gisteravond werd Fraser 1 aanvaller max gered door geklungel bij defensie Emmen en een rommel doelpunt en na de tegentreffer ondanks 20 verdedigers waar we toch meestal weer tegen aanlopen door een gelukstreffer van Haroui.

Niets ten nadele van Harroui.
Maar een schot van die afstand onder die hoek, hoe mooi de trap ook, heeft altijd wat geluk nodig om er zo in te vliegen.

Beide doelpunten niet ontstaan uit mooi uitgespeelde aanvalscombinaties.

Heel erg blij met de 3 punten tegen een club die laatste staat met 3 gelijke spelen en doelsaldi – 16.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  Molon Lawe
1 maand geleden

Net of die goal van Emmen niet 100 % lucky was

D
cgh den houter
Spartaantje
Je reactie op  Molon Lawe
1 maand geleden

ML, verzamel jij ook alle duimpjes omlaag, die zonder verdere uitleg, in een kartonnen doos ?
Ik wel en dan steek ik 1 x per maand figuurlijk mijn middelvinger op naar de namen die erbij horen.

D
Molon Lawe
Je reactie op  cgh den houter
1 maand geleden

Ben het wel gewend. Leden van de rose bril brigade.

Alles is welgedaan, kritisch naar de verrichtingen van de ploeg kijken een doodzonde.
Zelfs als Fraser tegen Emmen 9 verdedigend ingestelde spelers opsteld en 1 aanvaller we met 2-1 ontsnappen na vooral niet voor eigen kans hebben gevoetbald, hallelua!

Grim werd uitgelachen. Leuk, aanvallend voetbal, maar nogal eens het deksel op de neus.
Vanavond weer gewonnen en ook 12 punten.
Met minder mogelijkheden, een niet echt ijzersterke selectie.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Molon Lawe
1 maand geleden

Vorig seizoen kansloos gedegradeerd.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

Sparta verslaat RKC zonder enige echte moeite.
Een paar weken later speelt VVV leuk frivool voetbal tegen RKC en verliest.

De 1-0 van Stokkers is omdat VVV lekker een balletje gaat staan tiki-taka’en in de middencirkel. Dat soort kostbaar gekloot zie onder Fraser eigenlijk niet (gisteren had Mijnans 1 zo’n moment).

Laatste wijziging 1 maand geleden door ATX
D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  cgh den houter
1 maand geleden

Ik vraag me dan af of mensen dat ook doen met de duimpjes-omhoog-zonder-uitleg of worden die wel begrepen?

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

Selectieve verontwaardiging.

D
cgh den houter
Spartaantje
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

En ? Ben je er uit ?

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Molon Lawe
1 maand geleden

Van het rechter rijtje hebben ze gespeeld tegen WII, fortuna, vvv.

D
Jan marchena
Spartaantje
Je reactie op  Molon Lawe
1 maand geleden

Kijk naar de ranglijst. Er is altijd wat aan te merken, maar ik ben trots en blij met waar nu staan en wellicht gaan eindigen.

augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  Molon Lawe
1 maand geleden

We staan 9e en hebben alle topclubs al gehad. Wat is je probleem?!?

D
Molon Lawe
Je reactie op  augustdelacour
1 maand geleden

We hebben 1 wedstrijd meer gespeeld en 2 wedstrijden meer dan nr tien.

Zouden we echt veel minder punten hebben gehad als er net 2 aanvallers zou zijn gespeeld?
De ploeg iets minder met de kont vooral voor eigen doel staat af te wachten ipv zelf te voetballen?
Of hadden we dan meer punten gehad?

Laatste wijziging 1 maand geleden door Molon Lawe
augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  Molon Lawe
1 maand geleden

Dat weet ik niet. Maar de stand geeft weinig aanleiding tot klagen. We staan er gewoon goed voor. Twee maanden geleden waren we volgens de meesten hier de gedoodverfde kandidaat om rechtstreeks te degraderen.

D
cgh den houter
Spartaantje
Je reactie op  augustdelacour
1 maand geleden

Als alleen de stand belangrijk is dan kunnen wij net zo goed niet de wedstrijden kijken, een blik op teletekst zondagavond voldoet dan.
Je wil toch wel wat meer (beter) voetbal zien van Sparta dan wat wij gisteren voorgeschoteld kregen.
Jij niet ?

augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  cgh den houter
1 maand geleden

Het spel van gisteren is niet representatief. Als je iets verder kijkt dan alleen gisteren zie je een ploeg die verzorgd voetbal kan spelen en een hele brede selectie heeft. Ik zie vooral graag dat we ons rechtstreeks handhaven. Sprankelend aanvallend voetbal is maar voor heel weinig ploegen haalbaar.

D
Jan
Gladiator
1 maand geleden

De wissels waren zoals verwacht gezien de laatste wedstrijden. Ik breek een lans voor Meijers hij is tot nu toe goed ingevallen.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Heb ik ook al gezegd ,Meijers is een goede 12 man

D
Molon Lawe
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Gelukkig werd Mijnans ook gewisseld.
Die jongen heeft nog creatieve aanvallende impulsen, strak schot.
Gevaarlijk. Beter wisselen voor een potige verdediger. Weg met al die frivole aanvallende ingevingen.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Molon Lawe
D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Molon Lawe
1 maand geleden

En die jongen is ook nog jong met weinig vlieguren. Zat er een beetje doorheen. Juist heel goed dat een trainer die jongen wisselt – volgende week moet hij er weer staan.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Molon Lawe
1 maand geleden

Ik ben ook niet blij met het wisselen maar, hoeveel doelpunten hebben we tegen gekregen na de wissels? Volgens mij geen het over de streep trekken van de overwinning is heilig.

D
RWGladiator
Gladiator
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Hoe zit het met Burger? Waarom krijgt die jongen geen speelminuten?

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  RWGladiator
1 maand geleden

Geen idee misschien komt hij alleen als er een andere speler uitvalt of gewisseld wordt. Dan denk ik aan Harroui. Zie Laros die is stand in voor Auassar.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Nou nog een goeie stand in voor Fraser voor de komende 3 jaar.

D
cgh den houter
Spartaantje
1 maand geleden

Blij met de 3 punten maar wat was het slecht.
Amper lukkende combinaties gezien , lukraak wegtrappende verdedigers.
1 prachtige goal gezien en een goede keeper.

Als Harroui komende transferperiode verkocht wordt dan hoop ik wel dat de opbrengst geheel aan versterking van de selektie uitgegeven gaat worden, zou een eis van v.Stee moeten zijn en in tweede instantie van HF.

eemvanb
Spartaantje
1 maand geleden

Qua balbezit boeken we echt progressie
Vorig seizoen tegen Emmen 28 %
en nu toch al 30 %.
Dit extrapoleren, dan komt het in het volgende decennium wel goed.

D
jappie92
Spartaantje
1 maand geleden

Slot weg bij AZ!! Dan toch zeker niet Fraser naar Alkmaar:( 🙁

D
Molon Lawe
Je reactie op  jappie92
1 maand geleden

Graag! Wat geld vangen rn met een andere trainer weer gaan voetballen.
Zodat wij tegen nummer laatst van de eredivie die alleen 3 keer heeft gelijk gespeeld iets meer dan 30 % balbezit heeft ol het eigen Kasteel.
Nu zijn wij geen Spartanen maar angsthazen.

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Molon Lawe
1 maand geleden

Wat een gezeur zeg.Let nou maar op,nu Sparta er beter op staat gaan we weer een goed Sparta zien.

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  jappie92
1 maand geleden

Eerder Jonk als je het mij vraagt.

D
Molon Lawe
Je reactie op  Fonzy
1 maand geleden

Denk het ook. Ook een trainer die wil laten voetballen.

D
cgh den houter
Spartaantje
Je reactie op  jappie92
1 maand geleden

Jappie, denk niet dat AZ op Fraser zit te wachten.
Veel te verdedigend denkend en handelend.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  jappie92
1 maand geleden

Daar zat ik gisteren ook aan te denken.

samson1888
Spangenaar
Je reactie op  jappie92
1 maand geleden

Gezien het verschil in spelopvatting tussen AZ onder Slot en Fraser kan ik me dat absoluut niet voorstellen. Ik denk dat Wim Jonk naar AZ gaat. Vind AZ ook meer bij Jonk passen dan Feyenoord.

Ik ben wel erg benieuwd wat de exacte reden van het ontslag is. Vrij bizar om een trainer te ontslaan die enkel in gesprek is met een andere club (al kun je sterk betwijfelen of het een stap omhoog is voor hem). Ik vermoed dat er meer aan de hand is.

Laatste wijziging 1 maand geleden door samson1888
D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  samson1888
1 maand geleden

Lijkt me nogal logisch. Een trainer weet ook hoe het beleid bepaald wordt, welke voorwaarden in contracten staan, welke spelers door gaan stromen, op welke posities versterkingen nodig zijn en wie daarvoor kandidaten zijn.

Bovendien zal Slot niet voor 100% op AZ gefocust zijn als hij weet dat hij volgend seizoen op zuid werkt.

D
Buitenhof
Spartaantje
Je reactie op  samson1888
1 maand geleden

“Bij AZ willen we een hoofdcoach voor de groep die volledig is gefocust op AZ”.
Op staande voet ontslagen door Max Huijberts.

samson1888
Spangenaar
Je reactie op  samson1888
1 maand geleden

Overigens is hij door de AZ supporters omgedoopt tot Arne Slėt.

Laatste wijziging 1 maand geleden door samson1888
D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  samson1888
1 maand geleden

Beter in deze coronatijd. Arne Snot

samson1888
Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

De broer van Piet?

D
Molon Lawe
Je reactie op  samson1888
1 maand geleden

Ja supporters. Iedereen mag streven naar zo’n mooi mogelijke carriere behalve beroepsvoetballer en teauners van hun club.
Zelf veranderen zij voor 25 euro meer van baan.

D
Dr. Clavan
Spangenaar
Je reactie op  Molon Lawe
1 maand geleden

Zelfs wanneer het slechts om 25 euro gaat ben je wel verplicht dit vooraf te melden aan je werkgever i.v.m. bijvoorbeeld de opzegtermijn die in je arbeidscontract staat en dat je dan ook jouw werkgever de kans moet geven om tijdig voor vervanging te kunnen zorgen. Waar het hier om gaat is dat je je gewoon aan de spelregels moet houden en dat is door Zuid alsmede Arne Slot dus niet gebeurt. Hoe vaak heeft bijvoorbeeld Fraser al niet aangegeven op tv en radio dat wanneer Zuid of een andere club belangstelling voor hem zou hebben ze zich eerst bij Henk van Stee dienen te melden en dat hij het daarna dan wel verder zou horen??

D
D1888
Spartaantje
Je reactie op  Dr. Clavan
1 maand geleden

Slot zijn contract liep af einde seizoen en hij heeft aangegeven niet te verlengen. AZ wist dus al dat ze op zoek moesten naar een vervanger. Verder is het dan wel aan AZ of ze verder met hem willen of niet natuurlijk als een trainer al bezig is met een nieuwe club.

D
Ouderkerk
Spartaantje
Je reactie op  jappie92
1 maand geleden

Met een flinke vergoeding geen probleem. We hebben goede assistenten, die het kunnen overnemen.

D
Mortenino
Spangenaar
1 maand geleden

Eens net Houten Klaas over Burger. Droevig voor die jongen vooral dat ie met veel verwachtingen naar ons toe is gekomen en tot nu toe niet meer dan een enkele invalbeurt heeft gehad. Geen idee wat de gedachte daarachter is maar ik zie hem graag wat meer kansen krijgen.

Verder zou ik dit 4-2-3-1 systeem gewoon lekker blijven spelen maar vind ik wel dat zowel tegen PSV als gister het aanvallend ingestelde deel teleurstelde. Zowel Mijnans, Smeets, Deroy (ondanks zijn goal), Thy en dit keer ook de invallers Gravenberch en Engels lieten vrijwel niks zien. Met alle respect maar tegen Emmen thuis mag je wel wat meer verwachten dan een kans of 4 a 5 in totaal. Dat moet zeker beter. Wat ook beter moet is het verdedigen bij corners. We krijgen echt teveel goals tegen uit corners. Daarnaast scoren we zelf amper tot niet uit dode spelmomenten, iets wat vorig jaar wel geregeld lukte. Wel ben ik verder tevreden over het verdedigend ingestelde deel. Okoye, Abels, Vriends, Heylen, Pinto, Auassar en Harroui is een verdedigend blok waar voor veel tegenstanders moeilijk doorheen te komen is. Blij met de 3 punten, maar er zijn wel genoeg verbeterpunten te zien na gister.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Mortenino
1 maand geleden

Ja we zouden Mijnals even een weekje rust kunnen gunnen en Burger even op die plek.

D
Houten Klaas
Gladiator
Je reactie op  Mortenino
1 maand geleden

Volgens mij heb ik dat ook al eens in een andere reacties gezet, maar Burger zou nu bij Feyenoord gegarandeerd meer minuten pakken dan bij Sparta. Als ik die bank zie bij Feyenoord op dit moment dan ben ik wel erg blij met onze huidige selectie, zeker in de breedte.

nicopijpers
Spartaantje
1 maand geleden

3punten zijn binnen ,de wedstrijd op zich zelf maar gauw vergeten.
Pracht goal van Harraoui.

D
Ron Essen
Spangenaar
1 maand geleden

Drie punten zijn drie punten.

D
Spartapijnacker
Spartaantje
1 maand geleden

Slecht voetbal, goed resultaat. Lelijke wedstrijden winnen is goed voor de moraal. Mij viel Smeets in negatieve zin op. Bracht weinig tot niets. Verder had ik de indruk dat de spelers niet goed uit de voeten konden op hun eigen kunstgrasveld. Het spel vergeten, de punten onthouden.
Al met al een lekker begin van het weekend.

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Spartapijnacker
1 maand geleden

Sorry mijn duimpje was niet de bedoeling.

D
Steekpas
Spartaantje
Je reactie op  Spartapijnacker
1 maand geleden

Smeets speelde echt wel met zijn volle inzet. Niet alles lukte. Dat gold ook voor anderen. Het was tenslotte een vechtwedstrijd. Maar Smeets is een creatieve voetballer die we heel goed kunnen gebruiken.

D
Hans E
Gladiator
1 maand geleden

Toch nog even voor de zekerheid op teletekst gekeken.
Het staat er echt… 😉

D
Spartaan uut Grunn
Spartaantje
1 maand geleden

Mooi dat de punten binnen zijn. Wel frappant dat tot 3x toe een Spartaan flink over de bal maaiden. Tijd dat we bij de technische staf een opticien of oogarts toevoegen.

D
Houten Klaas
Gladiator
1 maand geleden

Vooral blij met de punten, het spel was niet best maar dat doet er even niet toe tegen een directe concurrent. Auassar gaf dit zelf ook aan na de wedstrijd.
Wat ik alleen wel jammer vind, is dat Burger geen minuten krijgt op het middenveld. Gisteren waren alle middenvelders, behalve Auassar, niet best. Dan kan Burger echt iets toevoegen aan het spel met zijn techniek. En ja, ik snap dat hij geen restwaarde heeft voor Sparta maar als het niet loopt met de spelers die dit wel hebben moet je zo’n jongen gewoon brengen.

D
Sassem
Spartaantje
Je reactie op  Houten Klaas
1 maand geleden

En je huurt m niet voor niets

D
Houten Klaas
Gladiator
Je reactie op  Sassem
1 maand geleden

Precies

D
De Titanic....
Spangenaar
Je reactie op  Sassem
1 maand geleden

Blijkbaar toch wel…

D
Kevin Hoenderdaal
Spartaantje
1 maand geleden

Belangrijkste zijn de 3 punten ,jammer dat het niet met leuk spel was zoals tegen ADO maar dit seizoen zijn de punten het belangrijkste voor een extra seizoen eredivisie. En als je ziet wat er allemaal nog op de bank zit als iedereen fit is heb je gewoon een prima selectie om niet te degraderen. En zou je misschien kunnen denken aan een verhuur van Emegha en Burger komt helemaal niet in het spel voor. Laat Harroui dit seizoen afmaken en dan mag die lekker een stap hogerop maken naar een betere club dan Groningen.

D
Houten Klaas
Gladiator
Je reactie op  Kevin Hoenderdaal
1 maand geleden

In de winter Emegha verhuren is denk ik het meest verstandig. Hij heeft nu 4 aanvallers voor zich in de pikorde. Een leuke KKD club die nog een aanvaller zoekt zou een hele mooie ervaring voor hem kunnen zijn. Ik heb veel vertrouwen in die jongen maar hij is echt mega jong nog.

D
Hoofdpijn
Spartaantje
1 maand geleden

Als je als je slecht speelt de volle buit pakt doe je het gewoon goed. De wedstrijden die we moesten winnen, RKC, ADO en nu Emmen, win je en pak je de volle buit. Goed voor het moreel en met de volle borst vooruit naar Tilburg. Het wordt eens tijd dat we daar eens een goed resultaat pakken want ik kan me het daar niet meer herinneren.

Ik kan me alleen een gelijkspel herinneren met volgens mij el Khatabbi in de hoofdrol

D
Klaas84
Spartaantje
Je reactie op  Hoofdpijn
1 maand geleden

En een gelijkspel met deroy in de hoofdrol

D
Md55jSpartaan
Spartaantje
1 maand geleden

Het was weer één van de wedstrijden die heel slecht was. Bal naar dezelfde kleur spelen is een wonder. Maar toch 3 punten en dat is belangrijk!!

D
Fonzy
Spangenaar
1 maand geleden

Bar en boos het lijkt niet eens op voetbal ga het ook niet terug kijken,drie punten in de knip maar dat is het dan wel.

D
Md55jSpartaan
Spartaantje
Je reactie op  Fonzy
1 maand geleden

In samenvatting valt het niet tegen!

D
Dr. Clavan
Spangenaar
Je reactie op  Md55jSpartaan
1 maand geleden

Eens!, wat je in de samenvatting in ieder geval duidelijk lijkt is dat Sparta nog stukken beter was dan FC Emmen. Ook op text staat te lezen dat Sparta FC Emmen als opstapje gebruikte om in het rechterrijtje te komen… geen enkel positief woord over FC Emmen dat blijkbaar maar wat aan klungelde op Het Kasteel.

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  Md55jSpartaan
1 maand geleden

Dan is twintig seconden lang genoeg meer heb je niet nodig.

Henry
Spartaantje
1 maand geleden

Die 2de helft zojuist nog eens goed bekeken
Dik verdiend ? Had anders gemoeten maar dat is achteraf gelul
Echter de balcontrole wordt met de week slechter
3 punten maakt natuurlijk alles goed maar Owe Owe wat een gepruts

D
Dikker
Gladiator
1 maand geleden

Goedemorgen Spartanen, ook zo lekker geslapen?
Ons voetbal was gisteren niet om aan te gapen.
Maar dat boeit weinigen als je wint.
Beter de punten dan de complimenten, volgens de Sint.
Neemt niet weg dat het bij ons wel beter kan en moet.
Maar we koesteren de punten en dat is goed.
Linkerrijtje
Appeltje eitje
Fijne Sinterklaas allemaal !!!

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

ik geloof er niet meer in😂😂

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

*het is Appietje Eitje

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

ja eens

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
1 maand geleden

Drie punten erbij, hartstikke lekker!
We staan er goed voor.

Maar wat een pijn-aan-je-ogen-voetbal zeg!
Dit was, op het thuisduel tegen Heerenveen na, de zwakste wedstrijd.

Misschien dat een handvol spelers in de buurt van hun niveau kwam.
De anderen -in casu de invallers- bakten er niets van; verloren alle duels, kwamen steeds te laat, techniek alsof de doos nog om hun schoenen zat.

Never change a winning team.
Maar Brian Smeets en Deroy Duarte raakten geen bal goed.

En dan toch een overwinning.
En een heerlijke goal van Appie.
Dat dan wel weer.

D
Hoofdpijn
Spartaantje
Je reactie op  thevoicevanzelzate
1 maand geleden

Mijnans en thy speelde ook dramatisch

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
Je reactie op  Hoofdpijn
1 maand geleden

Eens hoor!
Al had Thy nog een goeie doorkopbal, Mijnans na een goeie actie een schot dat net over zeilde.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Hoofdpijn
1 maand geleden

Zeg maar: dramaThy’s

D
Lars Bieze
Spartaantje
1 maand geleden

Harroui kan wat mij betreft qua niveau ook naar een club als AZ, Feyenoord en de clubs daar net onder zoals een Utrecht en Heerenveen. Groningen en Vitesse vind ik dan weer een maatje te klein. Hij doet in mijn ogen niet onder voor spelers als Diemers en Midtsjo. Genoeg potentie om nog veel beter te worden. Soms nog wat slordig bij balverlies.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Lars Bieze
D
Leidschendam
Spartaantje
Je reactie op  Lars Bieze
1 maand geleden

Ha, ha op Zuid kunnen ze onze trainer en spelers niet betalen, dat is al jaren zo.

Spangenaar
Je reactie op  Lars Bieze
1 maand geleden

Die gaat naar Club Brugge, let maar eens op

D
Hoofdpijn
Spartaantje
Je reactie op  Lars Bieze
1 maand geleden

De waarde van Harroui wordt steeds meer. Hij scoort veel en strooit met passes. Voor minder dan 3 miljoen gaat hij niet weg. Alleen AZ, PSV of Ajax kunnen dit betalen. De laatste 2 halen hem niet.

Van Stee gaat hem aan het buitenland verkopen. Als hij dit seizoen doortrekt wordt hij onze duurste verkoop.

D
Leidschendam
Spartaantje
Je reactie op  Hoofdpijn
1 maand geleden

In verleden hebben Willems, Strootman en Dumphries het anders prima gedaan. Harroui past prima in dat rijtje.

D
ton
Je reactie op  Lars Bieze
1 maand geleden

Beter dan Diemers zeg ik. Veel beter zelfs. Maar wat doet die Engels bij ons? Gaat nooit met rug naar tegenstander, maar als een blinde met kop naar beneden naar voren, waardoor ie geen enkel kopduel wint. En dat 4 3 2 1 systeem lijkt helemaal nergens op.

augustdelacour
Spartaantje
1 maand geleden

Wat een fijne innemende hartverwarmende Spartaan Gerard zagen we bij Studio Sport!

SR1960
Spartaantje
1 maand geleden

Kan dat ku(t)nst veld er niet uit het is versleten op weg ermee.

Henry
Spartaantje
Je reactie op  SR1960
1 maand geleden

Armoede veld het kan niet genoeg vermeld worden
De Penningmeester van destijds en de zgn betweters
van de Commissie die dit hadden besloten met hun vooruitziende blik
onder het mom van we hebben wat nieuws uitgevonden

D
Klaas84
Spartaantje
Je reactie op  Henry
1 maand geleden

Die vijf jaar die we op kunstgras spelen zijn aanmerkelijk beter verlopen dan die vijf ervoor.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Klaas84
1 maand geleden

Daarnaast heb ik ooit gegrepen dat het 3 ton per jaar scheelde aan kosten tov een echt grasveld.
Dat heeft ons toch door de moeilijke tijden heen gesleept.

Henry
Spartaantje
Je reactie op  Hans E
1 maand geleden

Voor mezelf is het veel geld
Als sluitpost voor EreDivisie en/of KKD ?
Een ander verhaal > 3 ton blijft gewoon 3 ton dat is zo
Maar plezier en het oog wil natuurlijk ook wat
Het verschil > echt gras en ramp gras wat er nu nog ligt

D
Leidschendam
Spartaantje
1 maand geleden

Eerste helft speelde Sparta nog goed maar na de 1-0 hadden we door moeten drukken. 30 % balbezit en dan toch drie prachtige punten in de pocket. Nu heerlijk achterover zitten en kijken wat concurrentie doet.
Denk dat Groningen spijt heeft dat ze Harroui niet voor de vraagprijs hadden gekocht, nu zal die wel naar AZ of PSV verhuizen.

D
Wolf
Gladiator
1 maand geleden

Drie hele belangrijke 3 punten op een concurrent.

Het voetbal is dan wel niet zo mooi, maar we zijn een heel lastig clubje om tegen te voetballen. Dat was het vorig seizoen ook al zo, maar ik krijg van lieverlee het idee dat het dit seizoen nog lastiger is om ons te bestrijden.

Er heerst wel een winnaars mentaliteit in de groep en zoals Auassar zegt “we zijn strijders en het maakt niet uit hoe we winnen”.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Wolf
1 maand geleden

Het is idd erg jammer dat we de eerste wedstrijden door o.m. Pech, arbitrage en Van Leer, behoorlijk wat punten onterecht hebben laten liggen.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Wolf
1 maand geleden

Dan we een ploeg met strijders hebben, is volledig te danken aan Fraser en een aantal goede ‘aankopen’ van Van Stee. Jammer van de vele missers. Er zit nog veel rek in.

D
Koen Heijden
Spartaantje
Je reactie op  Wolf
1 maand geleden

Je hoort ook constant van de tegenstander dat ze slecht hebben gespeeld, dat dwingt Sparta af. Het is niet altijd mooi maar wel een kwaliteit!

D
King P88gba
Gladiator
1 maand geleden

Positief zijn de uitslag en de goal van Harroui. Verder heel snel vergeten. Wat een vreselijk tenenkrommende wedstrijd.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Duitsland won zo 3 WK’s.

Voetbal speel je niet alleen met de bal. Daar kijk jij alleen maar naar.