affiche van Sparta - FC Emmen

Sparta – FC Emmen was bovengemiddeld saai. Koude neerslaande winden. Wij als supporters hoefden het allemaal, ondanks ons snikkende honger naar stadionbezoek, niet mee te maken. De hunkering om Het Kasteel te bezoeken daargelaten: het was niet om aan te gluren! Desondanks 3 punten in de Sinterklaaszak en om bij de woorden van Auassar te blijven: ‘t interesseert ons niets, de driepunter is binnen. Lekker toch?

Soms ziet een wedstrijd er niet uit. Dat kan komen door de vorm van de eigen ploeg, dat kan komen door de vorm van de tegenstander. Maar het kan ook een combinatie van die twee zijn waardoor het allemaal niet om aan te gluren is. Het laatste was gisteren het geval. Sparta creëerde nagenoeg niets en FC Emmen ook niet. De opening werd geforceerd door Deroy Duarte die via het scheenbeen een bal achter de doelman van FC Emmen wist te frommelen, op een moment dat de wedstrijd een kopie was van een stilleven uit de Vlaams-Nederlandse schilderkunst van de 17e eeuw. Met het verschil dat het laatste veel bewondering oogst. Maar wat maakte het uit. Sparta kwam op voorsprong uit het niets en dat met een balbezit van nabij de 30%.

Na de rust werd het allemaal niet gezelliger op en deden het stadion – leeg zoals het wekelijk is – aan als een desolate toendra in de vrieskou. Het was Emmen die het permafrost iets deed ontdooien door halverwege de tweede helft de stand op gelijke hoogte te brengen, een tegenvaller voor Sparta dat nog geen kans had weggeven.

Maar opeens, als een duiveltje uit het doosje, was daar de dekselse Abdou Harroui, die de Spartaanse temperatuur in de huiskamers van Fox 2 kijkend Nederland deed doen oplopen. Na hij twee tegenstanders van hem wist af te schudden kon hij vrijuit uithalen van zo’n metertje of twintig van het doel. Boem, pats, raak, in de linkerbovenhoek van het doel: 2-1.

Spannender werd het daarna niet meer. De Spartaanse bus gaf aan FC Emmen geen enkele gelegenheid om nog iets te doen en daarmee kon Sparta zijn Sinterklaas-surprise uit pakken. Dit cadeau van drie punten zorgden er zelfs voor dat we even in het linkerrijtje mogen vertoeven.

Sparta – FC Emmen 2-1 (1-0)

22′ 1-0 Deroy Duarte
52′ 1-1 Michael de Leeuw
58′ 2-1 Abdou Harroui

Opstelling Sparta: Okoye; Abels, Vriends, Heylen, Pinto; Harroui, Mijnans (74′ Meijers), Smeets (64′ Engels), Auassar, D. Duarte (90′ Beugelsdijk); Thy (74′ Gravenberch)

Abonneer
Abonneren op
163 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties