Semper is terug!

15
2085

De lucht boven Het Kasteel had vanochtend dezelfde kleur als de regenjas van de Spartaan die ooit in het programma Roets uit Rotterdam schitterde in een verbaal 1-2tje met Coen Moulijn. Deze betreffende Spartaan was vanochtend óók op de training aanwezig.

Hij wilde Henk Fraser aanspreken, want er was een bekende oud RFC-er overleden. Henk heeft roots met RFC vandaar. Maar het duurde even voordat Henk daadwerkelijk op het veld verscheen.

Daar had je hem. De Spartaan riep. Zijn stem reikte echter niet ver genoeg. De vaste watchers bezorgden hem uitkomst. ‘HENKKKKKKK’, klonk het uit volle borst. Ja Spartanen, de vaste watchers hebben een extra adem en dat zonder te trainen. Hoewel, er zijn erbij die draaien hun hand niet om voor een fietstochtje van 10 km heen en 10 km terug. Weliswaar elektrisch, maar toch.

De Sparta-training bezoeken? Attenooie, hoelang was dat geleden? 1,5 jaar? Ja genoeg nu Semper. Dat geouwehoer van jouw altijd. Tommy Beugelsdijk was afwezig vandaag. Het valt wel te hopen dat onze eigen Chielinni op tijd fit is. Bart Vriends trainde vandaag wél gewoon mee. Niets wees erop dat hij problemen met zijn hart zou hebben. Gelukkig maar.

Bryan Smeets trainde ook apart van de groep. Dat wilde zeggen: hij deed niet mee in de partijvorm. Laros Duarte trainde wél helemaal apart van de groep. Dan hebben we het wel een beetje gehad qua blessures/ziektes. Wellicht dat ik iemand vergeet? O ja, natuurlijk… Reda Karchouch hij was er ook niet.

De competitieopening tegen FC Utrecht nadert met rasse schreden. Onzekerheden genoeg. Blijft Abdou Harroui of gaat hij? En hoe staat het met Maduka Okoye? Hij trainde vandaag weer als een beest. Ook Benjamin van Leer deed van zich spreken door een aantal prachtige reddingen te verrichten op door Frank Kooiman afgevuurde tennisballen. Tennisballen, vraagt u zich af? Zijn ze bij Sparta nou al zo arm dat ze met tennisballen moeten gaan spelen? Nee, was een oefening. Eerst een paar gewone schoten met een voetbal. Dan ter afwisseling een tennisbal geslagen met een racket door onze keeperstrainer. Hij richtte dan de bal op een op de grond liggende helling waardoor de bal een onvoorspelbare richting kreeg. Zeg maar een soort afgeketst schot, maar dan een tennisbal.

Bent u er nog? Gebeurde er verder nog iets opvallends? Nou nee eigenlijk niet. Opvallend was wél dat sommige vaste watchers er toch een aantal corona kilo’s bij hadden gekregen. En er was een onbekend mans figuur op het trainingsveld. Niemand kende hem. Hij had ook zichtbaar teveel kilo’s. Dat was goed te zien in het trainingspak dat hij droeg. “Is dat niet de kok?. Zet hem een koksmuts op en je hebt de perfecte kok.” Gelach alom. Fatshaming. Foei Semper.

De nieuwe stoeltjes zien er trouwens prachtig uit. Het meenemen van de oude stoeltjes is in sommige huishoudens niet goed uit gevallen. Menig stoeltje heb ik bij de vuilnisbakken mogen ontwaren. Triest gezicht vond ik dat.

De nieuwe spelers. Ja, wat moet je ervan zeggen? Vito van Crooij is een aanwinst. Ook Kenzo Goudmijn lijkt mij dat. Onze Luxemburgse vriend Laurent Jans is matties met Mica Pinto. Hij lijkt mij niet beter dan Jeffrey Fortes en hij was slechter dan Dirk Abels. Maar goed. Je kunt niet teveel conclusies verbinden aan één wedstrijdje en één training. Als ik het verkeerd zie is hij een topper. We zitten er twee jaar aan vast, dus dat komt mooi uit.

Henk van Stee. Waar zit die als je hem nodig hebt? Hij schitterde deze ochtend door afwezigheid. RTV Rijnmond was er ook niet trouwens. Extra pluim vandaag voor onze aanvoerder Adil Auassar. Hij trainde voorbeeldig en ging voorop. Ervaring is zo belangrijk. Morgen gaan we wéér trainen. Komt u ook? Gezellig ouwehoeren op de training. Het mag weer. De fanshop is open en als u een seizoenkaart wil aanschaffen moet u zich haasten. Er mogen straks maar 7000 mensen worden toegelaten. Er zijn nu 6,5 duizend seizoenskaarten verkocht. Dus nogmaals: haast u anders zit u straks overal naast en dat zou toch zonde zijn? Tot morgen iedereen. We beginnen om 11.00 uur. Ingang A.

Abonneer
Abonneren op
15 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties