Covid 19 testkit

De wedstrijd van NEC tegen De Graafschap van a.s. zondag is de eerste wedstrijd waar – bij wijze van test – weer publiek naar toe kan. Er zijn 1.500 plaatsen beschikbaar voor fans die zich vooraf aan het duel willen laten testen middels een zogenaamde PCR test.

Als die test – die maximaal 48 uur oud mag zijn – negatief is en je geen bezwaren hebt tegen een algemene gezondheidonderzoek (vragenlijst) en temperatuurmeting bij het betreden van het stadion – mag je naar binnen. Oh ja, nog een dingetje: je moet ook bereid zijn om vijf dagen na afloop van de wedstrijd je opnieuw te laten testen met een wattenstaafje dat je neus en keel in zal gaan. Het is natuurlijk een test. En “Oh ja”-2: omdat het een test is, zit je in een een van de zes bubbels in het stadion die je wordt toegewezen. Het is dus een gecontroleerde omgeving.

Het is hier dus een test die moet gaan aantonen of we straks weer naar het stadion kunnen en onder welke condities dat kan. Zo werd er vorige week een soortgelijke test gedaan in een theater.

Vooralsnog loopt het nog geen storm om mee te doen aan deze test. Van de 1.500 beschikbare plaatsen zijn er enkele dagen voor het duel nog meer dan 500 plaatsen beschikbaar.

Maar om al een beetje vooruit te lopen op de toekomst: wat zou jij ervoor over hebben om straks weer naar Sparta te kunnen? Dat is best wel interessant om te weten en dat vindt Sparta ook. In het fan-onderzoek van de club kwamen namelijk vragen voorbij of je volgend seizoen weer overging tot het aanschaffen van een seizoenkaart. Dus laten we Sparta helpen en in de reacties aangeven wat we wel acceptabel vinden en wat niet. Zou je bijvoorbeeld voor aanvang van een wedstrijd willen laten testen en hoe dan? Is voor jou een wattenstaafje in de neus acceptabel of zou je alleen komen als er bijvoorbeeld een ademtest is of er een antivirale neusspray wordt uitgedeeld. Of kom je juist helemaal niet en sla je seizoen 2021-22 over zolang er sprake is van beperkingen? En hoe zit het met het afstand houden (zoals we in de thuiswedstrijd tegen Ajax moesten doen). Is dat een reden om straks weer wel te komen of juist niet. En schaf je volgend seizoen die seizoenkaart sowieso aan of laat je het afhangen van de maatregelen?

LET OP: Het is niet de bedoeling om hier een discussie te gaan houden over nut en noodzaak van de testen en of het overheidsbeleid rondom testen en maatregelen wel dan niet terecht zijn. Het gaat er in deze discussie vooral over wat voor jou acceptabel is. Reacties die ITWM niet vindt passen zullen, zonder uitleg hiervoor te gaan geven, of verwijderd worden of naar het Off Topic verplaatst worden.

3.6 5 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
69 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
Sparta Nar
Spangenaar
2 dagen geleden

Ik moet me veel laten testen en mn neusgat begint al flink geirriteerd te raken, dus nee niet nog een keer extra.

D
Md55jSpartaan
Spartaantje
4 dagen geleden

Wat is het probleem om je te laten testen. Het is voor je eigen gezondheid en die voor anderen het beste. Ik zou met laten testen.

D
SpartaJordy
Gladiator
4 dagen geleden

Nee tuurlijk niet. Dit heeft niets met voetbal te maken. Als ik onpersoonlijk en als vee behandeld wil worden zonder chemie met andere fans had ik wel fan van een andere club geworden. Maar als iemand op deze manier alsnog een prachtige middag op het Kasteel kan beleven moet je dat zeker doen.

flardinga
Spartaantje
5 dagen geleden

Ik heb tot nu toe hierover nog geen mening of ik mij laat testen als voorwaarde om het Kasteel te kunnen bezoeken voor een wedstrijd van Sparta Rotterdam,ik ben wel heel somber over alles tot nu toe m.b.t. covid-19,voorlopig zie ik ons geen wedstrijden bezoeken,zucht!!!

D
HansG
Spangenaar
5 dagen geleden

Ik heb er best veel voor over om naar Sparta te gaan,ook al voel ik mij prima zonder Corona gelukkig.

D
Dikker
Gladiator
5 dagen geleden

Ik las ergens, weet niet meer waar, dat iemand van het RIVM zich er reeds over uitgelaten heeft dat hij voetbal met publiek dit kalenderjaar niet meer ziet gebeuren.

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
5 dagen geleden

Raar om zoiets te zeggen! Jan de Jong van de KNVB is het daar helemaal niet mee eens. Moeten de clubs kapot gaan??!! En waarom spelen de clubs in het Amateurvoetbal en in de Tweede Divisie niet, en wordt er wel gespeeld in Ere- en Eerste divisie.Alles is zo krom als wat in dit land.

Henry
Spartaantje
5 dagen geleden

P C R Test GOING Kostprijs > gemiddelde vraagprijs €99,00
i v m verklaring : BIG geregistreerde Arts vandaar …
Misschien dat de KNVB dit als proef betaald bij het potje van NEC

D
Maurice
Spartaantje
5 dagen geleden

Ik ben inmiddels een stuk of 12 keer getest in het afgelopen jaar. De eerste keer was het vervelendst.. Overigens slechts 1 keer vanwege klachten, de andere keren waren zakelijk, zoals inmiddels redelijk gebruikelijk in de maritieme wereld. Laatste keer was een sneltest op Dubai airport om NL weer in te mogen.

Ik zou er derhalve weinig moeite mee hebben mocht dit nodig zijn voor een stadionbezoek..

Wel een paar kanttekeningen;
– Wie draagt de kosten?
– in hoeverre heeft een test 2 dagen voor de wedstrijd echt zin? Je kan ook net in je incubatietijd zitten, dan test je nog negatief maar 2 dagen later kun je de boel wel verspreiden.. Enfin, het is natuurlijk alsnog wel een filter, alleen geen waterdichte…

Ik vind de supporters van NEC maar mierenneukers, maar dat ligt ook aan het feit dat ik inmiddels persoonlijk veel over zou hebben voor een stadionbezoek…

Laatste wijziging 5 dagen geleden door Maurice
Henry
Spartaantje
6 dagen geleden

Het wordt niet meer als voorheen > dat is buiten kijf
Dat is de uitkomst waar je niet aan hoef te twijfelen
Afstand houden en mondkapje kom je de eerste 2 – 3 jaren niet van af
De keuze zal eenvoudiger gaan worden > je doet het of je blijft thuis

s1983
Gladiator
Je reactie op  Henry
5 dagen geleden

Volgens mij is het idee van de maatregelen ervoor te zorgen dat de zorg het aankan. Als de zorg het aankan, wat evident is als de kwetsbare zijn gevaccineerd, dan is het daarna klaar met de maatregelen.

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  s1983
5 dagen geleden

De kwetsbare. Even een kleine nuance. Iedereen kan het virus gewoon krijgen. Er liggen ook jonge mensen zonder obesitas op de IC.
En zoals ik, zijn er meerdere die de vaccinatie [welke ook geen 100% garantie biedt]
Niet nemen. Dus zullen de maatregelen nog wel even blijven. Op zich niet erg, want het millieu wordt er beter van.

Henry
Spartaantje
Je reactie op  lofer
5 dagen geleden

Niet nemen blijft persoonlijk
Zelf neem ik het vaccin ook niet
Van welke fabrikant dan ook
Wacht wel tot na de zomer als de blaastest klaar is

SpartaLeonidas
Spartaantje
Je reactie op  Henry
2 dagen geleden

Het blijft inderdaad een vrije keuze. Wel zal reizen naar het buitenland dan niet meer mogelijk zijn.

D
Cap
Spangenaar
6 dagen geleden

Ik heb voorlopig mijn portie hoop in de snuiftest van het Erasmus MC gelegd. Die zou in een half jaar toch wel uitontwikkeld moeten zijn?!

PCR-test doe ik niet aan mee. Ik wil zonder test ook op zeker op ons prachtige Kasteel gaan zitten. Lekker in de buitenlucht! (Blijf niet binnen, ga lekker naar buiten en beweeg!)

Mijn seizoenkaart zal ik ook dit jaar verlengen, in voor- en tegenspoed, OP VOORWAARDE dat Sparta niet gaat eisen dat ik gevaccineerd moet zijn om naar binnen te kunnen!

Zie mijn verdere opmerkingen bij Off topic.

D
Gearry
Spartaantje
6 dagen geleden

Ik zou er geen moeite mee hebben om me te laten testen om een wedstrijd te mogen bezoeken, heb me al aantal keer laten testen en zo boeiend zijn die testen niet. Afstand houden in het stadion vind ik ook prima. En uiteraard komt volgend seizoen die seizoenskaart er ook weer, ongeacht of er zicht is op wedstrijden of niet.

D
Spartaantje
6 dagen geleden

Ja ik zou me wel laten testen.
Voorkeur voor een sneltest ipv een PCR test.

SpartaLeonidas
Spartaantje
6 dagen geleden

Daar bedank ik vriendelijk voor, dan maar geen stadionbezoek.

D
King P88gba
Gladiator
6 dagen geleden

Ik ben akkoord. Waar, wanneer en hoe laat? Ik zal er zijn.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
6 dagen geleden

Waar: de Kuip
Wanneer: 30 februari
Hoe laat: twee voor twaalf

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Jan
6 dagen geleden

of 5 over 12

D
Sparta1
Spartaantje
7 dagen geleden

De huidige pcr test vind ik een uitermate onvriendelijke test. Ik zoek de drukte nu ook bewust niet op. Ik neem maar genoegen met Fox hoezeer ik er ook naar verlang Sparta weer eens live te zien met de sfeer van een vol stadion of het uit-vak.

D
Sparta1
Spartaantje
Je reactie op  Sparta1
7 dagen geleden

ESPN bedoel ik natuurlijk, hoewel ik me soms kapot erger soms aan de commentatoren.

D
HansG
Spangenaar
7 dagen geleden

Het publiek, in kleine getale, moet gewoon weer naar het Stadion kunnen,zonder alle poespas van testen.

D
Allez OM
Spangenaar
7 dagen geleden

Testen, prikken ik vind t allemaal prima IK WIL MIJN LEVEN TERUG, dus ook naar t kasteel de voorwaarden boeien mij niet, ik accepteer de voorwaarden

D
Wolf
Gladiator
7 dagen geleden

Nee, op deze voorwaarden zou ik dat niet doen.

Ik vind wel dat je op basis van 2 vaccinaties de wedstrijden zou moeten kunnen bezoeken.

Een SCC neem ik sowieso.

Als Sparta een SCC “voor het leven” zou aanbieden, dan zou ik deze zondermeer aanschaffen.

Laatste wijziging 7 dagen geleden door Wolf
D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  Wolf
6 dagen geleden

Die kun je winnen, moet je wel va de middencircel de bal op de lat trappen.

D
Eef
Spartaantje
7 dagen geleden

Ze gaan hun gang maar, zolang corona huis houdt ga ik de drukte niet opzoeken.
Kijk wel uit.

D
lofer
Spartaantje
7 dagen geleden

Testen : prima. Alleen niet de pcr test!
Het kan veel sneller en net zo [on] betrouwbaar als de pcr test.
bijvoorbeeld een schreeuw in een testhok. Of een spuugtest.
Inderdaad laat ik een volgende scc afhangen van de zekerheid van een veilig stadion bezoek en de zekerheid van het kunnen bijwonen van thuiswedstrijden. Blijf natuurlijk niet aan de gang met doneren.
Overigens heb ik er geen probleem mee als de prijs van een scc dan bijvoorbeeld 2 keer zo duur kost.

D
jansen en tilanus
Spartaantje
7 dagen geleden

als er om welke reden dan ook, 2e helft van dit jaar (dus begin komend seizoen) geen immuniteit is in bredere zin tegen het gewraakte virus, dan begeef ik mijzelf niet richting wat voor vermijdbaar groepsgebeuren het ook zou mogen zijn.
cafe, voetbal, stadion, ov, enz enz.

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  jansen en tilanus
7 dagen geleden

Gelijk heb je. Die immuniteit is met vaccins die slechts 55% bescherming bieden en de mutaties van het virus wel uitgesloten.

D
Gearry
Spartaantje
Je reactie op  lofer
6 dagen geleden

Gelukkig claimen de huidige vaccins een hogere bescherming dan die 55%.

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  Gearry
6 dagen geleden

De huidige vaccins: in zuid Afrika is gestopt net astra zenica. Werkt niet tegen de virusmutatie. Dus: 0
Pfizer is iets beter. 90%
Jansen vaccin is er nog niet.

D
The Dude
Spartaantje
7 dagen geleden

Ja, hiertoe zou ik zeer zeker bereid zijn om Sparta weer op Het Kasteel te kunnen zien spelen.

s1983
Gladiator
7 dagen geleden

Nee, ik zou dat niet doen omdat het geen toegevoegde waarde heeft je te laten testen. Ik vind deze maatregel overbodig. We hebben kunnen zien dat een stadion bezoek volledig veilig kan in het duel met ajax. Daar is niemand besmet geraakt en dat was uitstekend geregeld.

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  s1983
7 dagen geleden

Eens! Alleen 1,5 meter, daarmee krijgt Sparta geen vol stadion. Wat wel nodig is om de toch al schamele begroting op orde te houden.

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  s1983
7 dagen geleden

Bij een ‘vol’ stadion lijkt me dit wel uiterst zinvol om te doen maar in het geval van de ‘Ajax variant’ ben ik het met je eens – geen toegevoegde waarde.

s1983
Gladiator
Je reactie op  Dr. Clavan
7 dagen geleden

Klopt, maar dat is niet de vraag toch? Het gaat om max 1500 mensen. Onnodig om dat te testen.

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  s1983
7 dagen geleden

Misschien allemaal op de DN tribune. Dus zonder mondkap, geen 1,5meter en lekker zingen en schreeuwen.

D
Fonzy
Spangenaar
7 dagen geleden

Ben al een keer getest en negatief maar begin er geen tweede keer aan zo’n lolletje is het niet,wel een scc.

D
Houten Klaas
Gladiator
7 dagen geleden

Ik zou dit best willen doen, ik voorzie alleen problemen in de praktische uitvoerbaarheid van zo’n maatregel. Hieronder geven een aantal van ons al wat mooie voorbeelden. Een sneltest zou het stadionbezoek al veel praktischer maker in plaats van 2 langdurige PCR tests.
De seizoenskaart wordt, in voor- en tegenspoed, zonder enige twijfel verlengd!

D
Ron Essen
Gladiator
7 dagen geleden

Eerst het vaccin daarna kijk ik nog wel even hoe het gaat rond de thuiswedstrijden. Neem wel een scc.

D
Sunny
Spartaantje
7 dagen geleden

Op dit moment mij allemaal te onzeker en rommelig. Ik wacht wel op de spuit.
Ik neem wel een seizoenkaart.

D
Jaap
Spangenaar
7 dagen geleden

Ik zit wel een beetje te twijfelen. Dat gaat dan over de tijd die je daarvoor vrij moet maken. Met name die tweede test die je nog zou moeten ondergaan. Waar zouden die dan gehouden worden en op wat voor tijden. Is best wel een heel circus om een voetbalwedstrijd te kunnen bezoeken. Anderzijds, ik snak wel weer naar voetbalbeleving in een stadion. Ben helemaal klaar met dat ESPN.

Voor de rest neem ik mijn seizoenkaart natuurlijk onvoorwaardelijk. Ook al zou ik er geen wedstrijd kunnen zien. De liefde voor de club is onvoorwaardelijk. Ik hoop wel dat men op een wat andere manier, dan dat men dat nu doet, de betrokkenheid op peil houdt. Ik kan me goed voorstellen dat er veel supporters wel voorwaarden zullen stellen om weer een paar honderd euro uit te gaan geven zonder er iets voor terug te krijgen.

Kan me ook voorstellen dat je als seizoenkaarthouder een korting zou moeten krijgen op ESPN. Want nu betaal je dubbel….

Laatste wijziging 7 dagen geleden door Jaap
D
Gladiator
7 dagen geleden

Neem wél een ssc maar zie verder liever af van testen,

Bospolderaar
Spartaantje
7 dagen geleden

Ik laat me niet testen als ik geen klachten heb. Aan zo’n proef als bij NEC zou ik niet meedoen. Ik hoop voor of bij aanvang nieuw seizoen gevaccineerd te zijn en hoop dat (vele/alle) anderen dat ook zijn. Dan weer graag mijn seizoenkaarten, ervan uitgaande dat je dan weer alle wedstrijden kunt bezoeken.

Laatste wijziging 7 dagen geleden door Bospolderaar
D
De Titanic....
Gladiator
7 dagen geleden

Testen is voor mij geen enkel probleem. En een nieuwe seizoenkaart neem ik op zeker. Maar ik sta mijn plaatsje af voor wedstrijden in een bijna leeg stadion met allerlei restricties. Ik wacht dan wel op de terugkeer van het ‘oude’ normaal…

D
PKHVH
Spangenaar
7 dagen geleden

Als ik geen klachten heb, laat ik mij niet testen. Dus ook niet om een wedstrijd van Sparta te kunnen bijwonen in een bijna leeg stadion.

D
Sparta Viking
Spartaantje
Je reactie op  PKHVH
7 dagen geleden

Zonder klachten kan je je volgens mij helemaal niet laten testen bij de GGD – wel bij een commerciele partij.
Kost op dit moment, € 99,- ex BTW- uitslag binnen 20 minuten.

Laatste wijziging 7 dagen geleden door Sparta Viking
D
Sparta Viking
Spartaantje
7 dagen geleden

Vooruitlopend op het nieuwe seizoen: Ik vind wel dat tzt duidelijk moet zijn welke eisen Sparta stelt aan nieuwe seizoenkaarthouders.
Mocht je nog niet in aanmerking zijn geweest voor vaccinatie (of je wilt niet vaccineren) moet wel duidelijk zijn of Sparta een vaccinatiebewijs eist of niet bij entree. Hetzelfde met testen. Een eis dat jij je vooraf elke twee weken ergens moet laten testen (als dat tegen die tijd nog gratis kan) is wel iets dat je vooraf wilt weten.

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Sparta Viking
7 dagen geleden

Ik denk dat de overheid en de KNVB het beleid aangaande de vaccinaties moet bepalen. Dit moet je niet door de BVO’s laten bepalen.

D
Rob Laanen
Gladiator
7 dagen geleden

Natuurlijk. Maar ik doe dat ook zonder Sparta hoor.

steef
Spartaantje
7 dagen geleden

Als ik nu lees dat er slechts 500 aanmeldingen zijn,denk ik dat dit niet gaat slagen. Het zal m.i. pas gaan lopen als er snel testen zijn en of dat waar momenteel in het EMC mee gewerkt wordt, een spray die 24 uur beschermd beschikbaar is.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  steef
7 dagen geleden

Rijen voor het spray-loket.
Ik zie het al voor me.

steef
Spartaantje
Je reactie op  Dikker
7 dagen geleden

Je hebt een rijke fantasie.

D
appie ossie
Spangenaar
7 dagen geleden

Negatief getest ( covid) maar heb wel een positieve Sparta virus en daar wil ik niet vanaf ..euh JA

D
Dikker
Gladiator
7 dagen geleden

Wedstrijden van Sparta zijn voor mij al meer dan 40 jaar ene grote test in velerlei opzichten.
Alleen de Knaaksupporters ervaren dat anders, denk ik.

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
7 dagen geleden

zo is het …test geslaagd

samson1888
Spangenaar
7 dagen geleden

Twee PCR testen binnen een week vind ik wel veel gevraagd. Dat is best een onderneming om een potje te kunnen bezoeken in een halfleeg stadion. Bovendien zullen veel mensen die testen onder werktijd moeten afnemen. Het is denk ik de vraag hoe werkgevers daar tegenover staan. Een goed werkende sneltest nabij het stadion zou natuurlijk een hele mooie oplossing zijn.

Hoe dan ook ben ik van plan mijn seizoenkaart weer te verlengen.

D
Sparta Viking
Spartaantje
Je reactie op  samson1888
7 dagen geleden

De sneltest (direct uitslag) bij entree stadion lijkt mij inderdaad de enige denkbare oplossing (op dit moment dan). Ook voor horeca etc.

D
Stekkerdoos
Spartaantje
7 dagen geleden

Natuurlijk zou ik dat doen

D
rotterdam[west]
Gladiator
7 dagen geleden

ik ben al zo niet bang van dat spuitje. Dus duidelijk een JA antwoord.

D
Pascal
Spartaantje
Je reactie op  rotterdam[west]
7 dagen geleden

Het gaat om het staafje in de keel en neus. Niet om het spuitje 😉
Maar ik neem aan dat je daar ook niet bang voor bent en dat doet. Ik doe mee 🙂

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Pascal
7 dagen geleden

Dat staafje stelt niks voor, maar sommige willen die spuit niet hebben.. En ik neem aan als je eenmaal die spuit hebt gehad, dat dan die test overbodig is.

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  rotterdam[west]
7 dagen geleden

Nee hoor, je kunt net zo goed “drager” zijn van het virus. Je wordt [hopelijk] alleen zelf niet erg ziek. Het vaccin astra zenica bijvoorbeeld beschermd slechts voor maar 55%

D
Gearry
Spartaantje
Je reactie op  lofer
6 dagen geleden

Je begint zeker alleen over dat vaccin omdat de rest een hoger percentage aangeeft?

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
7 dagen geleden

Nee je wordt gewoon getest en bij klachten ga je uit jezelf. Zelfs het mondkapje blijft.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Jan
7 dagen geleden

Dat moet ik eerst nog allemaal zien Jan.

D
Fan
Spangenaar
7 dagen geleden

Voor Sparta wel…