Covid 19 testkit

De wedstrijd van NEC tegen De Graafschap van a.s. zondag is de eerste wedstrijd waar – bij wijze van test – weer publiek naar toe kan. Er zijn 1.500 plaatsen beschikbaar voor fans die zich vooraf aan het duel willen laten testen middels een zogenaamde PCR test.

Als die test – die maximaal 48 uur oud mag zijn – negatief is en je geen bezwaren hebt tegen een algemene gezondheidonderzoek (vragenlijst) en temperatuurmeting bij het betreden van het stadion – mag je naar binnen. Oh ja, nog een dingetje: je moet ook bereid zijn om vijf dagen na afloop van de wedstrijd je opnieuw te laten testen met een wattenstaafje dat je neus en keel in zal gaan. Het is natuurlijk een test. En “Oh ja”-2: omdat het een test is, zit je in een een van de zes bubbels in het stadion die je wordt toegewezen. Het is dus een gecontroleerde omgeving.

Het is hier dus een test die moet gaan aantonen of we straks weer naar het stadion kunnen en onder welke condities dat kan. Zo werd er vorige week een soortgelijke test gedaan in een theater.

Vooralsnog loopt het nog geen storm om mee te doen aan deze test. Van de 1.500 beschikbare plaatsen zijn er enkele dagen voor het duel nog meer dan 500 plaatsen beschikbaar.

Maar om al een beetje vooruit te lopen op de toekomst: wat zou jij ervoor over hebben om straks weer naar Sparta te kunnen? Dat is best wel interessant om te weten en dat vindt Sparta ook. In het fan-onderzoek van de club kwamen namelijk vragen voorbij of je volgend seizoen weer overging tot het aanschaffen van een seizoenkaart. Dus laten we Sparta helpen en in de reacties aangeven wat we wel acceptabel vinden en wat niet. Zou je bijvoorbeeld voor aanvang van een wedstrijd willen laten testen en hoe dan? Is voor jou een wattenstaafje in de neus acceptabel of zou je alleen komen als er bijvoorbeeld een ademtest is of er een antivirale neusspray wordt uitgedeeld. Of kom je juist helemaal niet en sla je seizoen 2021-22 over zolang er sprake is van beperkingen? En hoe zit het met het afstand houden (zoals we in de thuiswedstrijd tegen Ajax moesten doen). Is dat een reden om straks weer wel te komen of juist niet. En schaf je volgend seizoen die seizoenkaart sowieso aan of laat je het afhangen van de maatregelen?

LET OP: Het is niet de bedoeling om hier een discussie te gaan houden over nut en noodzaak van de testen en of het overheidsbeleid rondom testen en maatregelen wel dan niet terecht zijn. Het gaat er in deze discussie vooral over wat voor jou acceptabel is. Reacties die ITWM niet vindt passen zullen, zonder uitleg hiervoor te gaan geven, of verwijderd worden of naar het Off Topic verplaatst worden.

Abonneer
Abonneren op
67 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties