Tommy Beugelsdijk in Spartashirt

Op dit moment houdt Tom Beugelsdijk zijn conditie op peil bij Sparta. De kans dat de bij veel supporters populaire verdediger een contract ondertekend waardoor hij ook het seizoen 2022 / 2023 voor Sparta uitkomt is nog steeds aanwezig.

Rapport maakt weg vrij voor een contract van Beugelsdijk (bij Sparta of elders)

Volgens Manfred Laros was er een paar weken geleden al geen enkele belemmering om Beugelsdijk een contract aan te bieden. Het wel of niet aanbieden van een contract zou puur en alleen te maken hebben met sportieve redenen en daarvoor moeten we dus kijken naar Nijkamp. Laros had wel al aangegeven dat Sparta eist dat Beugelsdijk alle banden met het illegale gokbedrijf uit Den Haag (net als Meijers) zou verbreken. Dat heeft Beugelsdijk inmiddels in gang gezet (of inmiddels al afgerond, dat is bij de redactie van ITWM niet bekend – in ieder geval zijn de banden uiterlijk binnenkort verbroken). Verder moest uit het KNVB rapport niet volgen dat Beugelsdijk zich schuldig had gemaakt aan matchfixing. Beugelsdijk op zijn beurt probeert elders een contract te krijgen. Zo zit de voetbalwereld in elkaar.

Inmiddels is het KNVB rapport er en het valt allemaal reuze mee. Beugelsdijk moet een schorsing uitzitten voor online gokken op Eredivisie-wedstrijden. Dat hij gegokt had op Eredivisie-wedstrijden was eigenlijk al bekend, dus dat die schorsing er aan zat te komen ook. De Hagenaar heeft een schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van vijf wedstrijden (waarvan twee voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar) geaccepteerd. In de praktijk betekent dat een schorsing van 3 wedstrijden. Beugelsdijk is niet de eerste spelers die hiervoor geschorst wordt, o.a. Jordy Clasie ging hem voor. Deze sanctie volgt dus na onderzoek door de onderzoekscommissie integriteit van de KNVB, uitgevoerd in opdracht van de aanklager betaald voetbal, maar veel belangrijker voor Beugelsdijk is dat dit onderzoek geen enkele aanwijzing heeft opgeleverd dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan matchfixing. Zoveel mensen, zoveel meningen, maar wat individuele mensen er verder ook van vinden, de uitkomst van dit onderzoek maakt in principe de weg vrij voor een nieuw contract voor Beugelsdijk. Waarschijnlijk zal dat wel zijn bij een andere club dan Sparta.

  • Wat KNVB quotes
  • De KNVB meldt het volgende: ‘In het onderzoek is Beugelsdijk gehoord en is vast komen te staan dat hij, gedurende de seizoenen 2013/14 tot en met 2020/21, via een online aanbieder weddenschappen heeft afgesloten op:

– Wedstrijden in competities waarin hij als speler van ADO Den Haag dan wel Sparta heeft deelgenomen, te weten wedstrijden in de Eredivisie, TOTO KNVB beker en/of Supercup.

– De Eredivisiewedstrijd FC Groningen – ADO Den Haag d.d. 17 maart 2019, waarin hij (direct of indirect) enige mate van invloed heeft gehad. Beugelsdijk speelde toen voor ADO Den Haag, maar maakte op dat moment geen deel uit van de wedstrijdselectie.

De reglementen in het betaald voetbal stellen het wedden op wedstrijden in ‘eigen’ competities expliciet strafbaar, om de integriteit van het voetbal te bewaken, maar ook om de schijn van beïnvloeding, partijdigheid en vooringenomenheid te voorkomen.’ 

Abonneer
Abonneren op
13 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties