Oog om oog, tand om tand. Dat is wat ze roepen in het Twentse. De supporters van FC Twente zeggen dat er sprake is van competitievervalsing nu hun club maar 400 supporters mee mag nemen naar Rotterdam voor de heenwedstrijd van de finale van de play-offs.

Beperking voor FC Twente

Sparta heeft FC Twente een beperking opgelegd in het aantal toegewezen kaarten omdat de Tukker-aanhang bij de wedstrijd op Spangen vakkundig een hekwerk sloopte, stoeltjes werden vernield en er vuurwerk werd afgestoken. Daardoor mogen er maar 400 supporters van de club uit Enschede plaats nemen in het uitvak dat plaats biedt aan 650 uitsupporters. Daarnaast wordt er in het uitvak geen alcohol geschonken.

Niet eerlijk

De FC Twente supporters reageren boos op de diverse social media dat dit allemaal niet eerlijk zou zijn, mede omdat de ongeregeldheden voortvloeiden uit de mishandeling van een FC Twente supporter. Deze zaak kreeg landelijke aandacht doordat deze in Opsporing Verzocht kwam.
Enkele reacties:

  • “Zo’n mooi uitvak bij Heerenveen van Twente supporters gisteren zo’n mooi uitvak met Heerenveen supporters…zo wil je het toch zien in het stadion.Laat de supporters van Sparta dan ook maar met klein aantal komen of laat ze lekker thuisblijven…”
  • “Met deze gehele voorgeschiedenis (jongen in het ziekenhuis geslagen) ook het minimale aantal suporters voor Sparta aanhouden, lijkt mij een helder signaal.”
  • “Dan laten wij toch ook maar 400 toe hoop ik”
  • “De playoffs moet een feest zijn. Ik zie graag het uitvak zondag vol met FCT supporters. Het wordt tijd dat Sparta een toontje lager gaat zingen.”

Vanmiddag maakt Sparta meer bekend over de condities voor de uitwedstrijd die zondag gespeeld gaat worden. Tubantia journalist Leon ten Voorde schreef gisteren dat er voor Sparta-supporters geen restricties zouden gelden.

Wil je erbij zijn in Enschede? Hou dan sparta-rotterdam.nl en spartakaartje.nl goed in de gaten vanmiddag!

Abonneer
Abonneren op
63 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties