Opsporing Verzocht

Gisterenavond heeft het imago van Sparta een flinke knauw opgelopen doordat een bezoeker van onze club in een item van het tv-programma Opsporing Verzocht als verdachte werd aangemerkt.

Bizar geweld ging ons voorbij

Als Opsporing Verzocht supportersgeweld behandeld dan is dat vaak bij grote clubs waarvan de supporters rellen tegen de politie of andere supportersgroepen. Dat soort bizar geweld ging onze club ‘gelukkig’ vaak voorbij. Niet dat er nooit wat gebeurd, ook sommige fans van onze club zijn zeker niet heilig, maar het imago van Sparta werd er niet door geschaad.

Dader onvindbaar

Gisteren was dat wel het geval: Sparta werd in verband gebracht met uitermate zwaar geweld. Een FC Twente supporter liep na de wedstrijd Sparta – FC Twente van 11 november met zijn vriendin en twee vrienden naar huis en werd volgens Opsporing Verzocht van achteren aangevallen en hard neergeslagen. Gevolg: 3 breuken in zijn onderkaak en een langdurig ziekenhuis bezoek waarbij hij een fiks aantal weken alleen vloeibaar voedsel tot zich kon nemen. De dader sprintte er na zijn daad vandoor en is tot heden onvindbaar.

Schande

Als hetgeen wat Opsporing Verzocht laat zien waar is, kunnen we spreken van een zeer laffe actie. Het doet denken aan de laffe aanval van een meute FC Groningen supporters die in de jaren ’90 met tientallen fans één Spartaan te grazen namen…of misschien wel meer vergelijkbaar, een lid van de Sparta Youth Crew die ooit bij Willem II van achteren neer werd geslagen en afgevoerd moest worden. We spraken van beiden gevallen schande!

Inkomstenstroom moet stabiel blijven

Het is dat dit nieuws nu pas bij ons echt binnendringt. Eerder had dit fanzine nog de gedachte dat het allemaal meeviel. Al met al had dit allemaal natuurlijk nooit mogen gebeuren bij onze club. Door dit soort acties loopt de club schade op: sponsors houden namelijk niet van dit soort geweld. En de doelgroep “families” al helemaal niet. Deze groepen moet Sparta kunnen blijven binden om de inkomstenstroom stabiel te houden.

Abonneer
Abonneren op
81 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties