Tja, een minder mooi bericht op deze maandagochtend, terwijl het eigenlijk alweer oud nieuws is. Dat heb je met een winterstop die half november ingaat. Dan moet je het nieuws toch iets gedoseerd brengen. Toch willen we dit niet voorbij laten gaan aan onze lezers.

Jeroen Heubach in supportershome

Het was best een mooie avond, afgelopen vrijdag: een uitverkocht Kasteel, een sfeertje van zowel het uitvak als de thuistribunes, en een eindstand die Sparta voor de eerste keer sinds seizoen 1995/96 als zesde de winterstop in laat gaan. Voor de wedstrijd was het bestuur van de SV van FC Twente samen met de Twentse cultheld Jeroen Heubach nog in de supportershome geweest. Al met al alles dat het een topavond zou worden en dat werd het ook voor 99% van de aanwezigen

Onbezorgd naar het voetbal

Eerlijk is eerlijk, als je na een wedstrijd van Sparta gewoon naar huis gaat of je gaat in het supportershome nog een biertje drinken, dan is de kans dat je iets van hooliganisme of slooppartijen meekrijgt, nagenoeg nihil. Bij Sparta is het vaak lekker Zen en hebben we gelukkig weinig met dit soort dingen te maken. Dat is wel fijn ook omdat Sparta zich afficheert als familieclub waar iedereen onbezorgd naar het voetbal moet kunnen gaan.

Farmers Fence Force slaat toe

Ook in het geval van vrijdagvond zullen maar weinig supporters hebben gemerkt dat er een heel hekwerk bij het uitvan vakkundig gesloopt werd door de Farmes Fence Force van FC Twente. Op het Twitter van Elon Musk, waar obscure anoniem accounts graag een podium geven aan dit soort vandalisme kwamen wij de eerste berichten tegen dat het hek vakkundig gesloopt was.

De voorzitter van de Sparta’s supportersvereniging, die vond er ook wel wat van een plaatste onderstaande tweet:

Wijzen uit het Oosten?

Inmiddels is het maandag en staan de kippen en haantjes uit het Oosten van het land weer rustig op stok. ’t Is wat zo’n hek slopen. Het bewijst vooral je mannelijkheid en het kan je ego van het nog niet sterke ontwikkelde puberbrein tot groot eufemistische welbehagen brengen. Zeker omdat je weet dat het hek niet terug slaat. Deze groep slopers bewijst dat de wijzen misschien toch niet uit het oosten komen.

Abonneer
Abonneren op
97 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties