Henk van Stee

Een bewogen periode was het voor de technische baas op Spangen. Er was interesse voor spelers van Sparta en onze club toonde interesse voor spelers van andere clubs. Met name de laatste weken was het behoorlijk spannend wie er zou vertrekken, zou blijven en wie er aangetrokken zou worden.

De basis van de Sparta selectie stond al snel. Voor aanvang van de competitie werden door van Stee diverse spelers aan de selectie toegevoegd om het vertrek van bepalende spelers van vorig seizoen op te vangen. Beugelsdijk, Pinto, Heylen, Thy, van Leer, Gravenberch, Okoye, en Kharchouch moesten Joosten, Harush, Mattheij, Rigo, Piroe,Ache en Veldwijk doen vergeten.

Maar echt spannend werd het toen de competitie reeds begonnen was. De transfervrije Meijers uit de residentie werd nog even toegevoegd aan de selectie en er was vooral een soap rondom sterktehouders Harroui en Rayhi. De laatste kon na getouwtrek over de gelimiteerde transfersom vertrekken naar het Saoedische oliedollar-paradijs van Al-Hatin, waar ook, maar dat geheel terzijde – kent u hem nog -Judas Schenk, een contract tekende.

Harroui’s vertrek ging niet door. Mede door een vraagprijs waar mekkeraar Fledderus zich door van Stee belazerd voelde. Fledderus is van mening als je een speler niet wil verkopen je dat dan eerlijk moet zeggen i.p.v. een spel te spelen. Of is het een excuus naar de eigen achterban omdat je het spel niet hebt gewonnen.

Van Stee verloor de slag om Halil Dervisoglu, die nu naar FC Twente ging. Hierover begon van Stee in Fox Sports op zijn beurt weer te zeuren. Terecht of niet terecht of net zoals Fledderus je verlies niet kunnen accepteren? Henk “de onderhandelaar” van Stee kwam in de laatste dagen van de het tweejaarlijkse ritueel nog wel tot overeenkomsten met Burger en Engels. Waarbij voor de laatste zowaar een transferbedrag betaald werd. Een uiterst zeldzaam verschijnsel voor de Kasteelheren.

Al met al zullen de sportieve prestaties beoordelen of Henk van Stee goede zaken heeft gedaan. De 4-4 tegen AZ en het eerste punt voor Sparta zal dan ook zeker door hem met luid gejuicht ontvangen zijn, waarbij hij net zoals alle Spartanen hoopt dat dit de ommekeer zal zijn.

Abonneer
Abonneren op
297 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties