Een bewogen periode was het voor de technische baas op Spangen. Er was interesse voor spelers van Sparta en onze club toonde interesse voor spelers van andere clubs. Met name de laatste weken was het behoorlijk spannend wie er zou vertrekken, zou blijven en wie er aangetrokken zou worden.

De basis van de Sparta selectie stond al snel. Voor aanvang van de competitie werden door van Stee diverse spelers aan de selectie toegevoegd om het vertrek van bepalende spelers van vorig seizoen op te vangen. Beugelsdijk, Pinto, Heylen, Thy, van Leer, Gravenberch, Okoye, en Kharchouch moesten Joosten, Harush, Mattheij, Rigo, Piroe,Ache en Veldwijk doen vergeten.

Maar echt spannend werd het toen de competitie reeds begonnen was. De transfervrije Meijers uit de residentie werd nog even toegevoegd aan de selectie en er was vooral een soap rondom sterktehouders Harroui en Rayhi. De laatste kon na getouwtrek over de gelimiteerde transfersom vertrekken naar het Saoedische oliedollar-paradijs van Al-Hatin, waar ook, maar dat geheel terzijde – kent u hem nog -Judas Schenk, een contract tekende.

Harroui’s vertrek ging niet door. Mede door een vraagprijs waar mekkeraar Fledderus zich door van Stee belazerd voelde. Fledderus is van mening als je een speler niet wil verkopen je dat dan eerlijk moet zeggen i.p.v. een spel te spelen. Of is het een excuus naar de eigen achterban omdat je het spel niet hebt gewonnen.

Van Stee verloor de slag om Halil Dervisoglu, die nu naar FC Twente ging. Hierover begon van Stee in Fox Sports op zijn beurt weer te zeuren. Terecht of niet terecht of net zoals Fledderus je verlies niet kunnen accepteren? Henk “de onderhandelaar” van Stee kwam in de laatste dagen van de het tweejaarlijkse ritueel nog wel tot overeenkomsten met Burger en Engels. Waarbij voor de laatste zowaar een transferbedrag betaald werd. Een uiterst zeldzaam verschijnsel voor de Kasteelheren.

Al met al zullen de sportieve prestaties beoordelen of Henk van Stee goede zaken heeft gedaan. De 4-4 tegen AZ en het eerste punt voor Sparta zal dan ook zeker door hem met luid gejuicht ontvangen zijn, waarbij hij net zoals alle Spartanen hoopt dat dit de ommekeer zal zijn.

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
306 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties

D
Danny T.
Spartaantje
21 dagen geleden

Zijn een paar interessant spelers die nog geen club hebben.
O.a. bel hassani…
Denk wel een creatief iemand die Sparta mist

D
Nico Pijpers
21 dagen geleden

Dan me bericht maar hier.
Ado haal weer een transfervrije.
Speler binnen doen het goed met hun nieuwe traine.

D
thevoicevanzelzate
Spartaantje
21 dagen geleden

Voor een echt oordeel nog even geduld. Kan pas als de eerste helft van de competitie erop zit. Tijdens de winterstop weten we meer.

Vooralsnog is zijn transferbeleid de eerste twee jaar positief. Over dit seizoen kun je gerede twijfels hebben. Maar eerst 12-15 wedstrijden.

Mike941
21 dagen geleden

We zijn nog niet verwend, maar Smeets en Van Leer vallen wel extreem tegen. Ik zag voor op het doel dat Hahn, Vorm en Velthuizen nog geen club hadden. En als voor op het middenveld hebben Vejinovic en Bel Hassani nog geen club. Als je die 2 belangrijke posities weet te versterken dan zie ik het allemaal weer wat rooskleuriger in.

D
Ruud
Gladiator
22 dagen geleden

https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/fc-groningen-maakt-ondanks-coronacrisis-toch-winst~a8762083/

Ze mogen van Stee dus dankbaar zijn dat hij zijn poot stijf heeft gehouden.

D
Ruud
Gladiator
22 dagen geleden

https://www.rijnmond.nl/nieuws/199882/Mario-Engels-De-speelstijl-van-Sparta-past-goed-bij-mij

Hij hoopt tegen Feyenoord te kunnen debuteren dus van een zware blessure zal geen sprake zijn.
Ik hoop dat het geen herhaling van het Kharchouch verhaal wordt.
Met Engels en Kharchouch erbij heeft Fraser behoorlijk meer mogelijkheden.

D
Hans E
Spangenaar
22 dagen geleden

Heeft iemand info over Engels, of die al mee getraind heeft?

D
Brandweer1
Spartaantje
22 dagen geleden

Henk van Stee deed zeker goede zaken. Met een beperkt budget is er een selectie neergezet die goed moet zijn voor plek 11 tm 14. Burger erbij voor het middenveld kan goed uitpakken – hij kan een spits goed aanspelen. Over spits gesproken – daar hebben we er nu voldoende van. Mario lijkt er zin in te hebben nou maak me gek en scoor er lekker op los. Ook Reda en Thy zijn goede aankopen. Achterin heb ik wat twijfels, ik zie het niet echt zitten met de Den Haag aanwinsten en over de keeper doe ik er het zwijgen toe.

D
ton
22 dagen geleden

Makkelijk is t niet met een lege knip. We moeten meer op lange termijn plannen, dus betere scouting en goede contacten aanknopen met topclubs. Dit voorkomt paniekerig last minute gedoe.

D
Fan
Spartaantje
22 dagen geleden

Belangrijk dat Harroui is gebleven

Je hebt kwaliteit nodig in een selectie; zorgt hij voor

D
Jan marchena
Spartaantje
22 dagen geleden

Mening geven kan iedereen. Een positie bekleden als technische man bij Sparta is nooit een makkelijke positie geweest. Ik vind sinds hennk en henk er zijn is er een opwaarts spiraal ontstaan. Jeugdafdeling baart iedereen zorgen, samenwerking met ajax zien we niet direct de waarde van in, dan alleen talenten zien vertrekken. Maar kunstgras behoed ons van goede spelers van ajax. Ik weet niet hoe het er echt aan toe gaat. Maar spelers binnen hengelen met een goede staat van dienst, lijkt me lastig voor Sparta zijnde. Een Engels binnen halen vind ik een goede prestatie. 2 jaar gelese was dat niet gelukt. Ook niet iemand als Kharchouch nu hebben we twee voormalig topscoorders van kk divisie binnen. Laat de rest maar uitwijzen wat voor toegevoegde waarde ze kunnen zijn, dan ze ze af te schilderen als waardelooze aankopen, die niets hebben te brengen.

Laatste wijziging 22 dagen geleden door Jan marchena
D
Piere la Maire
Spartaantje
22 dagen geleden

Nee geen goede zaken gedaan. Wel goed gehandeld met Harraoui, dat moet ik hem wel nageven, maar de selectie is er niet sterker op geworden. Jongens als Beugelsdijk, Meijers Thy en Gravenberg voegen weinig tot niets toe. En van Leer is een regelrechte verzwakking.

Transfermarkt is gesloten. Maar dat geldt niet voor transfervrije spelers. Dus ik zou graag Warner Hanh op goal hebben, rechtsachter Cuco Martina, Alen Halilovic vorig seizoen Heerenveen, briljante voetballer als aanvallende middenvelder en Van la Parra, Advijaj toen bij Roda of Stoch toen bij Twente kampioen dus één van die drie op de vleugel. Wellicht dat als Thy aanvoer krijgt van de flanken dat hij dan wèl aan het scoren slaat, Afgezien van die pingel, die hij overigens meesterlijk inschoot.

Zou ik zonder meer versterkingen vinden, kost alleen salaris, maar dan weet je wel dat je absoluut niet in degradatienood zal komen, en dat is toch ook wel wat waard,. Verkoop je Appie voor een goed bedrag om en nabij 3 mijlen aan Groningen. dan hoef je je geen zorgen te maken.

Strijkplank
Spartaantje
23 dagen geleden

Wat ik wel erg jammer vind, is dat het niet gelukt is Joosten te contracteren. Als Sparta hem aan het begin van de zomer had gekocht, hadden de eerste wedstrijden er ook heel anders uit kunnen zien. Die investering zou je makkelijk terugverdienen.

Verder vind ik het aantrekken van Van Leer echt een blunder. Dat zagen de meesten hier wel aankomen en is inmiddels ook gebleken.

Laatste wijziging 23 dagen geleden door Strijkplank
D
Ruud
Gladiator
23 dagen geleden

Voer voor psychologen.
Doen Henk van Stee en Laros het misschien toch niet zo slecht.

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/948238/-twente-komt-in-financieel-zwaar-weer-problemen-ontstaan-volgend-seizoen-.html

Laatste wijziging 23 dagen geleden door Ruud
D
sparta vlaardingen
Spartaantje
23 dagen geleden

Graag wil ik het over een andere boeg gooien zouden wij niet versterking op onze commercieel gebied moeten hebben. Wij moeten toch meer geld kunnen binnenhalen als Sparta zou daar niet een zwaar gewicht voor aangetrokken moeten worden? Kan me niet voorstellen dat daar alles eruit gehaald wordt

Pieter Slagboom
Spartaantje
23 dagen geleden

Cuco Martina, rechtsback en transfervrij?

D
SpartaJordy
Spartaantje
23 dagen geleden

Vooralsnog twee grootverdieners van 30+ die op de bank zitten, drie eerste divisie spitsen, zaak Dervi nee geen bijster sterke indruk deze window. Laten we hopen dat het muntje goed valt.

D
Sunny
Spartaantje
23 dagen geleden

van Stee is een uitstekende verkoper, maar wat betreft zijn inkopen vind ik hem toch een van mindere kwaliteit. Hij heeft het goed gedaan bij Rahy en Harroui.
Maar kijk ik naar de spelers die zijn aangetrokken of juist niet zijn aangetrokken geef ik hem toch een onvoldoende. Ik wil nog niet spreken van miskopen, maar heb grote twijfels bij van Leer, Fortes, Gravenberch. En ook over de zaak Dervisoglue heb ik zo mijn twijfels. Verder kan ik niet ontdekken wat de meerwaarde is van onze 2 Haagse vrienden. Ik had ook graag gezien dat er, na het vertrek van Rahy een poging was gedaan een snelle of creatieve aanvaller te halen. En voor wat betreft Engels en Kharchouch is het maar de vraag of zij het niveau eredivisie aankunnen. Ik hoop het wel.
Al met al geef ik van Stee een mager zesje.

Jeffrey Bakker
Spartaantje
23 dagen geleden

Ik zie veel mensen op basis van de eerste 4 wedstrijden beoordelen dat we er zwakker op zijn geworden. Vergeten we niet dat we de eerste 4 wedstrijden hebben gespeeld tegen achtereenvolgens Ajax thuis, Vitesse uit, PEC uit en AZ thuis?

Tegen Ajax thuis verlies je door een blunder van je keeper, Vitesse uit halen we al 50 jaar niets en heeft een aantal spelers met uitzonderlijke individuele klasse. PEC uit waar we vorig jaar een puntje haalde werd door een arbitraire dwaling op zijn kop gezet en tegen AZ was er de eerste helft sprake van een volledig collectief falen aan de zijde van Sparta en gelukkig was dat de tweede helft aan de kant van AZ het geval.

Na de interlandonderbreking volgt een reeks van 5 wedstrijden waarin Sparta punten moet pakken en we hopelijk wat meer mogelijkheden voorin hebben met Engels, Thy en Kharkouch. Na die reeks kun je pas een oordeel vellen of we er zwakker op zijn geworden tov onz concurrentie (Emmen, ADO, Fortuna, RKC, VVV, PEC en Heracles)

D
JB
Spartaantje
23 dagen geleden

Als we het hele lijstje bekijken scheelt het weinig in kwaliteit. Dat is reden voor zorg. Sparta heeft een kans om de selectie een grote kwaliteitsimpuls te geven onbenut gelaten. Met meer durf vanuit de directie waren er mogelijkheden om 2 of 3 directe verbeteringen in het elftal te realiseren. Deze kansen zijn door een gebrek aan voldoende budget niet gerealiseerd. Zo blijft deze club dit seizoen weer ergens in het rechterrijtje hangen.

D
Md55jSpartaan
Spartaantje
23 dagen geleden

Ik lees hieronder veel commentaar op speelwijze en spelers. We hebben nog geen normale wedstrijd kunnen spelen. Tegen PEC ging het goed tot we weer eens tegen een scheidsrechtelijke dwaling opliepen. 1e helft tegen AZ was zorgelijk 2e hlft op karakter teruggekomen. Het is niet normaal dat we zo’n zwaar begin programma hebben. Gelukkig zijn er nog een paar concurrenten in de buurt gebleven. Ik ben nog steeds optimistisch. Wel de keeper en Smeets er af want die zijn slecht.

D
Spangenaar
23 dagen geleden

Henk is klaar.
Achteraf is het altijd makkelijk praten.
Wat ik niet begrijp: we hebben weinig geld te besteden.
Waarom dan al je potente (goedkope) jeugd wegsturen en ouwe (dure) huurkrachten binnenhalen.
Ervaring is wel belangrijk maar ik vind dat we daarin een beetje doorslaan.
Ondanks onze surplus aan ervaring hebben we geen fatsoenlijke back’s.
Opbouwend van achteruit is het nog altijd zeer matig.
Heb Heylen jl zondag geturfd maar ik ben er na 40 minuten en 8 verkeerde passes mee opgehouden.
2 breedte balletjes die aan kwamen.
Nee.. dat is hem (nog) niet.
Dan ons middenveld.
Volgens mij kan je dat 1 klasse beter maken als je de juiste poppetjes neerzet.
Nu zit er totaal geen dynamiek in en er is ook niemand van de 4 middenvelders die diep wegloopt.
Ze willen allemaal in de bal komen.
Loop weg…de diepte en de ruimte (zijkanten) in…zo kunnen de opbouwers achterin een lange bal geven.
Het is een parodie op voetbal wat je soms ziet.
Wat dat betreft begrijp ik (als het waar is) waarom Dervi graag voor Twente wil spelen.
Als hij daar een basisplek weet te veroveren dan gaat hij ‘gewoon’ 10 goals maken
Twente speelt goed positiespel en alle goeie voetballers spelen daar.
Nu wij nog.

samson1888
Spartaantje
23 dagen geleden

Op papier heb je met Thy, Engels en Kharchouch voldoende scorend vermogen in huis. De grote vraag is of er voldoende aanvoer komt. Vorig jaar gokte Fraser vooral op de counter (“het Atletico van Spangen”) en dat ging redelijk met het atletisch vermogen van Ache en de acties van Dervisoglu.

Dit seizoen zou het problematisch kunnen zijn dat we veel teveel dezelfde types op het middenveld hebben. Auassar, Duarte (2x), Burger, Mijnans, Harroui en Smeets zijn allemaal spelers die liever in de as spelen. Eigenlijk is er niemand die van nature een mannetje kan passeren en een goede voorzet geeft. Harroui is de enige die dit, noodgedwongen en tegen zijn zin, doet.

Het gebrek aan zulke individuele acties kun je als elftal compenseren met heel vloeiend positiespel. Driehoekjes, spitsen die terugzaken en middenvelders+backs die er overheen gaan, etc. Helaas lijkt dat niet echt het spel te zijn dat Fraser teweeg brengt.

Kortom: we zullen in aanvallend opzicht echt uit een ander vaatje moeten tappen dit seizoen. Verdedigend lijkt het ook zwakker dan vorig jaar. Heylen kan mij nog totaal niet bekoren met zijn vele onzuivere passes en lompe acties. Voorlopig zie ik liever onze yogaleraar Vriends en de stukadoor Tommie centraal achterin.

Laatste wijziging 23 dagen geleden door samson1888
D
Peter Bonnier
Spartaantje
23 dagen geleden

Ik denk dat we er verdedigend niet erg op vooruit gegaan zijn. De keeper zorgt niet voor rust, en lijkt toch houdbare ballen door te laten. Ik heb persoonlijk nooit gekeept, daarom zeg ik lijkt.

Ook de rechtsback positie blijf ik zorgelijk vinden. Zowel Fortes als Abels komen op mij erg zwak over.

Positief is dan weer dat Meijers gekomen is voor de zwakke Faye. Goede trap heeft ie. Voor mij is hij een aanwinst. Beugelsdijk brengt kracht, ervaring en gif. Maar laat hem nou geen ruimte verdedigen, dat kan ie niet

Het middenveld is zeker sterker dan vorig jaar. Met burgers hebben we een basisspeler gehaald tov wisselspeler Rigo. Daarnaarst blijkt Mijnans een behoorlijk talent, die ons daar ook sterker maakt.

Appie is gebleven, wat positief is voor dit seizoen.

En voorin is het nog ff afwachten. Vorig jaar hadden we halil, Ache, Veldwijk en Piroe. Die scoorde samen een 15x, meen ik

Nu Engels, reda, thy en Gravenbergh. Die moeten in staat zijn er net zoveel te maken.

Dus is mijn conclussie dat we sterker zijn dan vorig jaar, maar dat er op 2 posities zorgen zijn. Namelijk op doel en op de rechtsback positie.

Dat hebben Henk en Henk prima gedaan.

D
appie ossie
Spartaantje
23 dagen geleden

Op de toon van Holle Bolle Gijs…hier papier dank u wel..
Passeer van Leer dank u wel.

D
Gompie - Gary Heale
Spangenaar
23 dagen geleden

Halil heeft toch echt zelf gekozen voor Twente, Sparta is niet daadkrachtig maar te naief geweest denk ik:

Dervisoglu onderging dinsdag de keuring. ,,Ik heb er zin in, de eerste contacten die ik met Ron Jans en Jan Streuer had, gaven meteen vertrouwen en een push om voor Twente te kiezen”, aldus Dervisoglu, die voor een seizoen wordt gehuurd van Brentford. ,,Het team is goed begonnen en heeft de ambitie om wat te bereiken. Dat is voor mij een mooie uitdaging dit jaar.”

D
Steekpas
Spartaantje
23 dagen geleden

Met Heylen en Beugelsdijk erbij i.p.v. Mattheij zijn we centraal achterin sterker geworden. Rechtsachter met Pinto erbij en Meijers als back up ook. Alhoewel we misschien soms de snelheid van Faye daar kunnen missen, maar hopelijk raakt Pinto niet meer geblesseerd. Rechts achterin zit ogenschijnlijk onze achilles hiel in de achterhoede met Fortes en Abels. Dat zijn nou niet bepaald de scherpste mandekkers. Op het middenveld zitten we plots zeer ruim in het jasje. Daar moet Fraser de juiste formatie vinden. Harroui is een zekerheidje, Smeets schrijf ik niet zoals anderen meteen af. Hij blijft een bekeken voetballer, die wel een klik met de spelers om hem heen moet hebben. Mooie taak voor Fraser. Burger lijkt ambitieus (10 kg spiermassa erbij) en is sowieso eredivisiewaardig. Mijnans wordt misschien wel onze nieuwe parel. Kortom voor het middenveld genoeg opties. Voorin is het volledig afwachten. Creatief gezien (of qua beweeglijke pielemuisen) hebben we na het vertrek van Rayi en Joosten helemaal niks. Thy gaat steeds beter spelen en is vooral een degelijke voetballer op niveau (beetje tegen aanvallende middenvelder aan). Dus de gok en stille hoop is dat de goalgetters Kharchouch en Engels ook daadwerkelijk goalgetters zijn. Als één daarvan het is en Fraser krijgt het aan de praat zitten we goed.

D
Gompie - Gary Heale
Spangenaar
23 dagen geleden

Wat vinden jullie van Fonseca als rechtsback?
Ik heb hem daar twee keer zien spelen en dat beviel mij heel goed, hij is snel, sterk en heeft lengte en ook in de opbouw viel mij op dat hij redelijk technisch is.

Zou hij niet de gewenste rechtsback zijn?
Abels en Fortes zijn toch vaak de zwakke plekken.

Ben benieuwd naar jullie mening over Fonseca

D
RWGladiator
Spangenaar
23 dagen geleden

Mochten we nog een vleugelspeler aan willen trekken….

Transfervrij, NL sprekend, 29 jaar en snel!

Van La Parra.
Emmen en VVV zitten ook achter hem aan. Dus niet alleen word je er zelf sterker van, je zorgt er ook indirect voor dat je Emmen en VVV niet sterker maakt.

https://www.transfermarkt.nl/rajiv-van-la-parra/profil/spieler/77001

Robert Brouwer
Spartaantje
23 dagen geleden

laten we eerlijk zijn…welke garantie hadden we vorig seizoen met Ache en Dervisoglu? Alleen Veldwijk op papier had Eredivisie ervaring.

De gok pakte aanzienlijk goed uit en alle 3 vertrokken voor een goed pak geld.

Met Reza hebben we wel een goaltjes dief, iig op KKD nivo. Moet zich bewijzen.
Idem dito voor Mario Engels, die wat meer ervaring heeft.
Thy valt tegen, maar op het middenveld loopt het niet lekker en we kunnen niet zeggen dat Thy nou lekkere ballen heeft gekregen tot dusver.

En we hebben Emegha die Rayhi op zou moeten vangen.
Gravenberg kan er niks van helaas, althans niet in de spits.

Met Burger hoop ik op meer kracht en voetballend vermogen op het middenveld.
Dat we een bal vasthouden en verder vooruit kunnen spelen.
Dan komt Aouassar ook beter uit de voeten want die moet nu alleen maar teruglopen en heeft continu 2 man te verdedigen.
en Mijnans komt eraan op het middenveld.

Ik ben gecharmeerd van het voetballende vermogen van Pinto. En Meijers geeft ook het nodige gif aan de linkerkant. Op rechts hebben we onze cult held Appie!

Het centrum baart wel zorgen. Want heylen vind ik tegenvallen, verdedigend en opbouwend. Maar we hebben Tommie…!

Fortes is een drama op dit moment. Abels ruikt zijn kans.

Wel hebben we – sorry – een clown in het doel. Elk schot is bijna een goal. Hij is 2 turfen hoog. We hadden altijd kritiek op Te Kortsmit, maar Van Leer komt zo uit Madurodam lopen. Ik hoop echt dat ie het beter gaat doen, maar heb twijfels of tie beter kan!
Die bal bij de 1e paal, de 1e AZ goal is ogenscijnlijk hopeloos, die mag er nooit in, net als een paar andere goals tegen Ajax, Pec en AZ (de 2e en 4e deed ie ook niks)

Maar ik gok en hoop op een snelle rentree van Coremans!

Als het redelijk uitpakt houden we Fortuna, RKC, ADO, Emmen en Pec voor ons

D
Ruud
Gladiator
23 dagen geleden

Ik lees in het verslag dat de transfervrije Meijers aan de selectie is toegevoegd maar volgens mij is hij gehuurd.

D
Eef
Spartaantje
23 dagen geleden

Ben er van overtuigd dat Henk er alles aan heeft gedaan om n erediv. Waardig elftal samen te stellen.
Dit met n smalle beurs en lastige zaakwaarnemers die alleen aan hun eigen beurs denken. Verder zijn er veel spelers die liever op gras spelen,
Clubs die hun spelers liever niet verhuren om dezelfde reden.
Het wantrouwen naar veel spelers trainers en bestuur door de eigen aanhang als support, ga er maar aan staan.
Henk bedankt goser!

De bal ligt nu bij de spelers.

D
Nico Pijpers
23 dagen geleden

Op schrift is heeft Henk vStee het goed gedaan , voor de club dat we nog slappe wordt wel ,Appie had het misschien liever anders gezien kan ik ook in komen .
Maar wat nu is voor mijn een gedachten he, als we zo stuntelent blijven spelen we pakken af en toe en paar punten we zakken nog meer richting kkd , is Appie dan de 2,8 miljoen nog waardt daar ben ik bang voor .
Denk niet dat het zo vaart loopt dat we tegen degradatie aan lopen dan is Appie zijn prijs aardig aan het zakken ik zeg het is maar een gedachten ja zo ben ik denk altijd door .
Maar ik hoop dat dit allemaal gedachten blijven en dat we de draad weer op pakken en beter voor de dag gaan komen met een betere opstelling en Appie op de plek die hij graag speelt in het middenveld achter de spitsen.
Laten we hopen dat vStee zijn werk dus goed heeft volbracht en Appie heeft behouden voor Sparta .
Tot de winter stop .

Laatste wijziging 23 dagen geleden door Nico Pijpers
D
Ouderkerk
Spartaantje
23 dagen geleden

Ik ben erg geschrokken de afgelopen 4 wedstrijden. We kunnen het niveau van de eredivisie niet of nauwelijks aan. Ik hoop dat de “versterkingen” hierin verandering brengen, maar ik vrees dat we niet hoger eindigen dan plek 17. Jammer dat er te weinig op de jeugd wordt gegokt en ingezet is op oudere spelers, waar het heilige vuur vanaf is.

D
Rob Laanen
Spartaantje
23 dagen geleden

Om te beginnen ben ik blij verrast dat Appie (niet Ossie) blijft. Meestal als zo’n jongen weg wil, is hij niet te houden. Dus een pré voor HS. Verder ben ik er niet zo’n voorstander van dat er naar één persoon wordt gekeken. Het totaalplaatje, daar gaat het om en dan stel ik vast dat:

1. Na vier speelronden is het duidelijk dat onze concurrenten (veel) sterker zijn geworden en wij zwakker.
2. Er is iets goed mis met onze jeugdopleiding en met name de doorstroming daarvan. Spelers tekenen elders, spelers krijgen weinig tot geen kansen. Exponenten hiervan zijn Emegha en Mijners. De een is eigenlijk te jong en doet mee om dat er geen alternatieven zijn. De andere wordt veel te laat gebracht. En dit lijkt het topje van de ijsberg. Is de jeugdopleiding nog wel rendabel?
3. Is er wel een toekomstvisie bij Sparta? Allerlei geruchten over uitbreidingen etc. maar er gebeurt niets. Hadden we niet allang echt gras moeten hebben? Gokken we niet op teveel paarden?
4. Zijn we financieel te behouden. Waarom lukt het al die andere clubs wel?

Nu praat ik KingPogba na, maar dit seizoen lijkt inderdaad veel op het derde seizoen AP. Die moest weg na die zeperd tegen Zuid. Komende zondag is er weer een derby. Ik houd mijn hart vast. HF waarschijnlijk ook.

Laatste wijziging 23 dagen geleden door Rob Laanen
D
Wolf
Spartaantje
23 dagen geleden

Ik denk dat Sparta inmiddels een selectie heeft waarmee we de huidige competitie kunnen overleven, maar ook niet meer dan dat.

Aan het basis team zal echter nog wel gesleuteld moeten worden.
Smeets en Fortes zijn afgelopen zondag grandioos door het ijs gezakt, waarbij Smeets al langere tijd niet het niveau haalt om nog een basisplaats af te dwingen.

En dan de doelman; Van Leer is erg onzeker, hoge ballen zijn een zwak punt (en hoeveel rust dat geeft als dat wel op orde is heeft Harusch vorig seizoen laten zien) en hij pakt absoluut geen punten voor de club. Met elke bal die hij klemvast pakt ben ik opgelucht.
Wat mij betreft moet HF een moeilijke beslissing nemen en onze Duitse keeper eens een aantal wedstrijden de kans geven.

Als Kharchouch terug is wordt het voorin dringen, want Engels zal sowieso starten, en wat doe je dan met Thy.

Het worden nog interessante tijden voor de Sparta supporters.

Laatste wijziging 23 dagen geleden door Wolf
D
Jan
Spangenaar
23 dagen geleden

Over het algemeen heeft onze TD het niet slecht gedaan. Natuurlijk zijn er missers de onverwachte blessure van Coremans bracht al vroeg een probleem wat snel opgelost moest worden. Dat je dan bij Van Leer uitkomt vond ik niet zo gek hij heeft bij Roda laten zien dat hij wel degelijk kan keepen. Helaas komt dit er (nu) niet uit. Evengoed is er nog een derde onbekende keeper gehaald die schijnbaar de eerste slag heeft verloren. Nu gaan we zien hoe onze ts er in staat om toch Van Leer te gaan passeren. Onze Haagse vrienden snap ik niets van en al helemaal niet wanneer ze moeten gaan banken je kunt ook de jeugd op de bank zetten en dan denk ik aan Dilrosun, Drakpe, en Fonseca om de verdediging aan te vullen. Gravenberch daar maak ik geen woorden aan vuil. Wel aan Burger dit is een talent en die kunnen we na het vertrek van Rayhi goed gebruiken want er moet nu echt gerenoveerd worden op het middenveld. West had een mooi middenveld samengesteld en daar ben ik het mee eens. Ache en Dervisoglu zijn weg en dat is een aderlating iedereen verwachtte dat Thy de oplossing zou zijn en dat kan alsnog gaan gebeuren wanneer er minstens nog 1 spits wordt opgesteld. Kharchouch viel tegen vanwege zijn blessure en nu met Engels erbij en Kharchouch weer fit kunnen we voorin weer wat gaan voorstellen. Onze TD heeft goed gehandeld door de prijs wat Harroui moet kosten vast te houden. Enig sentiment is dan voor de TD geen leidraad. Met de verkoop van Rayhi was er weer een beetje ruimte en dat leverde de huur van Burger en de koop van Engels op al met al genomen wist onze TD al vroeg dat we een spits nodig hadden en dan had je deze zeker al in de begin fase moeten hebben. Ik denk dat Henk een kleine voldoende heeft verdiend.

Jeffrey Bakker
Spartaantje
23 dagen geleden

Ik denk dat van Stee naar de mogelijkheden die Sparta heeft een prima selectie heeft samengesteld waarbij met de portemonnee waarmee Sparta moet winkelen je nooit garanties koopt.

En nu we met zijn allen al in een nog steeds aanzwellende tweede coronagolf zijn beland is nog maar de vraag hoe lang er nog zonder publiek gespeeld moet worden (als er al gespeeld mag worden) waarbij het toch echt wel verstandig is om als club over reserves te beschikken om te voorkomen dat je omvalt.

Servaas Smit
Spartaantje
23 dagen geleden

Keepers
Ik ben nog niet blij met wat Van Leer heeft laten zien.
Zet nu maar is 4 wedstrijden die Okoye erin.

Verdedigers
Het is jammer dat je 30+ spelers haalt terwijl je in jeugd moet investeren om geld te verdienen. Ben dus nog niet overtuigd van Beugelsdijk en Meijers, mogelijk zijn ze goedkoop in salaris(aanname) en bruikbaar als pinchhitters.
Ook de aankoop van vorig seizoen Fortes kan me niet bekoren.

Middenvelders
Het is goed dat Harroui is gebleven, die heeft kwaliteit wat we nodig hebben. Ook verrast Mijnans mij.
Wat ik wel vreemd vind is hoe slecht Smeets geworden is na een heel goed eerste seizoen.

Aanvallers
Het binnen halen van Gravenberch verbaast me, mogelijk nog bruikbaar als verdiger?
En hoe komen Engels en Kharchouch terug na blessures?
Thy sleurt er wel aan, maar schiet ze nog niet binnen.
Emegha is een talent, maar te jong om voor de leeuwen gegooid te worden, die moet rijpen in Jong Sparta.
Het is jammer dat een creatieve speler als Rahi vertrokken is en er eigenlijk niet een direct vervangen voor gekomen is. Ken Burger niet goed genoeg namelijk.

Trainers
Wordt het niet tijd om is een andere of extra keeperstrainer toe te voegen aan de staf? Zou Ed de Goey niet willen? Of Joop Hiele?
Misschien een extra spitsentrainer toevoegen, na het faillissement van Roeseleare is Dennis de Nooijer beschikbaar.

Mijn optimistische voorspelling is bovenin rechterrijtje en geen nacompetitie, mits we Engels en / of Kharchouch aan het scoren krijgen.

23 dagen geleden

Miskopen:

– Beugelsdijk, kan er werkelijk waar he-le-maal niks van voetballend gezien.
– Van Leer, de buitenechtelijke broer van Viktor Kros is een aanfluiting. Met hem als keeper ga je degraderen. Gooi die Duitse jongen er maar in!
– Meijers, ze hebben niet voor niets schoon schip gemaakt in Den Haag.
– Gravenberch, hahahahahaha… een te zware, te langzame, vierkante spits van Dordrecht met de techniek van een aalmoezenier met een klompvoet. Weet je wat, laten we die naar de Eredivisie halen! Een walgelijke belediging naar je supporters!
– Enige positieve puntje is Mario Engels.

Laatste wijziging 23 dagen geleden door Michael
D
Houten Klaas
Spartaantje
23 dagen geleden

Anisch een prima transfer window.
Het geraamte van de ploeg stond inderdaad al vroeg, wat positief is.
Daarnaast ben ik ook erg blij dat Harroui is gebleven en Henk zijn poot stijf heeft gehouden. Dikke doei richting Grun.

Echter, een type aanvaller als Joosten/Dervisoglu ontbreekt nog wel echt in deze selectie. Rayhi was ook een speler die iets kon creëren. Die kwaliteit missen wij nu in de selectie, en met name de voorhoede. Engels is volgens mij ook een ‘afronder’, geen speler met een bepalende actie.
Dat vind ik, persoonlijk, zwak gehandeld van Henk.

Ook hoop ik dat de ‘Haage enclave’ het gaat laten zien dit jaar, Beugelsdijk is vooralsnog een back up voor de CV positie en Meijers zijn trap vind ik vooral goed, voetballend muah en beide op leeftijd..

D
Dikker
Spangenaar
23 dagen geleden

Rayhi weg en Burger/Engels er voor terug ziet er op papier niet verkeerd uit.
Ik ben daarbij blij dat we niet van die exoten of uitgerangeerden hebben gehaald om het halen. Niemand die op nieuwe Piteaux’s en Bambock’s zit te wachten.
We gaan het zien.

D
wvb87
Spartaantje
23 dagen geleden

We gaan het flikken met deze selectie. Nu van leer, fortes en smeets laten banken en we worden 15e. En dat beste Sparta vrienden 15e zal het max haalbare zijn maar oooooh wat zou ik daar blij mee zijn.

D
Jan marchena
Spartaantje
23 dagen geleden

Sparta selectie al vroeg in het seizoen samengesteld. De overbrugging naar het echte werk duurde lang, waardoor ik het gevoel had dat we nieuwe spelers hadden. Hij heeft het goed gedaan. Toch, maar dat zien supporters altijd graag, 1 a 2 spelers erbij komen. Je ziet pm je heen dat er veel spelers bij zijn gekomen bij andere clubs. Ik ga ervan uit dat na dit seizoen meer spelers naar sparta komen, zeker vanuit Ajax. Dan hebben we toch natuurgras weer?

Trouwens mijn favoriet moet nog minuten makem, Kharchouch.

Laatste wijziging 23 dagen geleden door Jan marchena
D
Klaas84
Spartaantje
23 dagen geleden

Voorlopig zie ik vanaf nu ieder weekend mijn favoriete speler in een Twente shirt verschijnen…. als haroui ook nog was vertrokken zie je je toptalenten dus gewoon terug bij Twente, Groningen, Nec en Willem 2…. we moeten opleiden voor de top en voor onszelf! De middenmoot of lager is niet het niveau waar ons talent thuishoort en anders bij onszelf…