Gokschandaal, nieuwe accommodatie op Terbregge en stadionverboden

22
1822

De afgelopen dagen was het misschien wat rustig op ITWM. In de wereld die Sparta heet was het stormachtig. Van alles kwam er de laatste week voorbij. Het nieuws ging zo snel dat de vrijwilligers van ITWM nog geen tijd hadden gezien om het allemaal te vermelden. Nu de zaterdagboodschappen zijn gedaan en de stofzuiger is opgeborgen dan toch maar een poging om een korte opsomming te geven van de nieuwsfeiten.

Verbouw van de accommodatie op Terbregge van start.

Het mocht ongeveer bijna twee decennia geduurd hebben, maar er is “eindelijk” goedkeuring om de trainingsaccommodatie op Nieuw Terbegge te upgraden. Net zoals ons stadion in Spangen heeft de tand des tijds diepe beten achtergelaten op het complex waar de amateurs van de RV & AV Sparta hun potjes spelen. Doordat het kunstgras op Het Kasteel m.i.v. volgend seizoen, dankzij ome Nolet, de geschiedenisboeken in kan zat de jeugdopleiding, de dames-afdeling en de BVO met hun handen in hun wilde haren. Maar geen nood, Sparta gaat het amateurcomplex grondig verbouwen en er komen maar liefst 6 velden waaronder een trainingsveld van echt gras voor de profs. Ook de tribune, publieksvoorzieningen en andere opstallen zullen grondig aangepakt worden laten de ontwerp-afbeeldingen zien:

De Gemeente Rotterdam zal overigens ook een fikse bijdrage aan het nieuwe complex leveren. Het geheel zal 14 miljoen euro kosten en afgelopen week werd bekend dat niet Sparta maar de gemeente Rotterdam de eigenaar van het complex zal worden.

Stadionverboden

Na de incidenten die plaats vonden voor, tijdens en na het duel tegen Go Ahead Eagles gaf Sparta al te kennen een dadergerichte aanpak na te streven. Dit lijkt gelukt te zijn. De daders die vuurwerk afstaken, bier op het veld gooiden en met de fans van Go Ahead op de vuist gingen zijn na grondig inspectiewerk gevonden. Ze krijgen ook echt wel hele zware straffen opgelegd: Van 18 maanden tot maar liefst 8,5 jaar stadionverbod. De zwaarte is afhankelijk of je je als dader zelf had aangegeven. Als dat laatste het geval was kon je nog op strafvermindering rekenen. Al met al wil Sparta een signaal aan de niet goedwillende fans af te willen geven: Sparta is geen hooliganclub en er is ook geen plaats voor. Bij Sparta moet je met je hele familie veilig naar het voetbal kunnen gaan. Om daar zeker van te zijn kunnen we eerdaags wel meer fouileer-acties gaan verwachten. Of een deel van onze fans in de gracht mag blijven staan is ook nog maar de vraag. We zullen het tijdens de wedstrijd tegen SC Heerenveen mee gaan maken.

Gokschandaal

Tommy Beugelsdijk en Aäron Meijers zijn betrokken geweest bij de aankoop van aandelen van het voormalig illegale gokkantoor Edobet. Dat schrijft het Algemeen Dagblad in een groot artikel. Beugelsdijk kwam vorig seizoen al in opspraak naar vermeende gokpraktijken, maar dat leek niet zo maar te bewijzen te zijn. Beugelsdijk en Meijers hadden de investering gedaan om op termijn hun voetbalpensioen aan te vullen met rendement van het gokkantoor. Tijdens hun contract met Sparta hadden ze de aandelen overigens al niet meer in bezit. Alvorens het artikel vandaag verscheen gaf Sparta gisteren al een reactie op de eigen website. Deze is HIER te lezen.

Abonneer
Abonneren op
22 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties