Affiche Sparta - AZ

Waar we vorige week nog tegen de nummer 4 van Nederland speelden, mochten we het vanavond opnemen tegen de nummer 5.

Gelijkspel op het randje

Sparta haalde vanavond in extremis het meest maximale uit de thuiswedstrijd tegen AZ. 
Vlak voor het verstrijken van de allerlaatste seconden in extra tijd wist Vito van Crooij de 0-1 achterstand om te buigen in een terechte 1-1 met een perfect ingeschoten vrije trap. 
Of we daar iets mee opschieten is nog maar de vraag, maar lekker is dit in extremis gehaalde punt zeker.

Aanvallende opstelling en spel

Maurice Steijn, de kersverse nieuwe coach van Sparta, die het na een roerig weekje voor het zeggen heeft, stelde andere spelers op en legde de accenten, in tegenstelling tot zijn voorganger, meer op de aanval. Dat zorgde voor de terugkeer van Aäron Meijers en Sven Mijnans in de basis. Niet dat nu alles veel beter verliep, daarvoor had de tegenstander teveel kwaliteiten. Maar de intenties, het niet verliezen van de wedstrijd waren omgezet in: “we gaan voor de winst”. En Steijn moest ook wel gezien de penibele stand op de ranglijst.

Eerste helft

In de eerste helft zorgde Okoye er voor dat Sparta met een 0-0 ruststand op het scoreboard ging rusten. Hij moest aan het einde van deze helft corrigerend werk verrichten om te voorkomen dat de Alkmaarders op voorsprong kwamen. Maar Sparta liet zich ook niet onbetuigd in deze fase: Namli en Thy hadden ook hun mogelijkheden, maar konden hun kansen niet verzilveren.

Drama VAR

Een VAR is er om het spel meer recht toe te doen. Maar na gisteren avond kan elke Nederlandse voetballiefhebber zich afvragen welke toegevoegde waarde het hele VAR systeem heeft. Het hele stadion zag dat Pavlidis toch echt buitenspel stond toen hij de bal ontving van Zakaria Aboukhlal die de bal op zijn beurt weer ontving van een niet goed uitziende Adil Auassar. Daar waar in het stadion iedereen vol vertrouwen het VAR moment afwachtte, kwam er een vreemde wending: Scheidsrechter de Graaf keurde het doelpunt van Vangelis Pavlidis goed vanwege een disfunctioneel VAR systeem dat de scorende speler in kwestie niet kon zien. Een enorme domper voor uitgerekend de nummer laatst van de ranglijst die hiermee onrecht werd aangedaan.

Wissels zorgen er voor dat Sparta zich herpakt

Sparta moest nu nog aanvallender gaan staan. Stormram Beugelsdijk werd ingebracht en ook Adrian Dalmau kwam er in om toch een punt te forceren in een alles of niets wedstrijd. Dat leidde tot hachelijke momenten in het doelgebied van AZ waarbij Mijnans een niet te missen kans helaas over schoot.

Terechte gelijkmaker

In de allerlaatste minuut van de extra tijd was het Vito van Crooij die tot ongenoegen van alles wat AZ was een vrije trap mocht nemen. Dat deed hij voortreffelijk. De bal verdween schitterend rechts van doelman Vindahl die het nakijken had in het doel: 1-1! De Denis Neville Tribune ontpopte zich tot een grote bierdouche, op de andere tribunes was de blijdschap even groot. Dit was meer dan terecht!

Een punt, wel of niet genoeg?

Wat de waarde van het behaalde punt is, dat weten we nog niet, we staan na deze wedstrijd nog steeds onderaan. De komende drie wedstrijden zullen bepalen hoeveel waarde we aan het doelpunt van Van Crooij kunnen toekennen. De spelersgroep zal er in ieder geval blij mee zijn, en het geeft misschien net die “power” die nodig is om na deze competitie nog een nacompetitie te kunnen spelen.

Doelpuntenmaker Van Crooij voor de microfoon van Sparta

Abonneer
Abonneren op
209 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties