Sparta biedt twee type seizoenkaarten aan

0
284

Vandaag hebben veel Spartanen een envelop op de mat gevonden met daarin het aanbod om hun seizoenclubcard (SCC) te verlengen. Sparta biedt vanwege de onzekerheden, veroorzaakt door de Coronacrisis, twee mogelijkheden aan waar van gebruik gemaakt kan worden. Verder is er meer duidelijkheid voor wat betreft de mogelijkheid om compensatie te krijgen voor de niet gespeelde wedstrijden of hier vooral vanaf te zien.

Om met het laatste te beginnen. Supporters die afgelopen seizoen een SCC hadden, hebben recht op teruggave van geld voor de niet gespeelde wedstrijden. Dat is iets wat Sparta liever niet ziet gebeuren. Ondanks dat de Algemene Voorwaarden, die je bent aangegaan, zeggen dat Sparta geen compensatie hoeft te geven ligt dit heel anders. Wij schreven al eerder dat er een hiaat in deze voorwaarden zit en dat alle clubs, dus ook Sparta, verplicht zijn om je te compenseren voor de niet gespeelde wedstrijden.

Je bewijst hier de club natuurlijk geen goede dienst mee en je moet wel heel erg in geldnood zitten als je die paar tientjes echt terug wil. De ITWM redactie staat, gelukkig net zoals veel supporters dit al hebben aangegeven, positief tegenover geen teruggave. Dus niet reageren op die teruggave en je compensatie gaat naar de jeugdopleiding van Sparta.

Dan worden er twee opties aangeboden om je SCC te verlengen:

Optie 1, de seizoenkaart In voor- en tegenspoed

Met deze kaart betaal je net zoveel als afgelopen seizoen, mits je verlengd voor 1 juli a.s. Je hebt dan als eerste recht op een plaatsje, als de bestuurders van ons land het goed gaan vinden dat er weer voetbalwedstrijden met publiek gespeeld mogen worden. Dat kan dus anders uitpakken, we weten immers niet hoe alles zich zal ontwikkelen, en het kan dus zomaar zijn dat je geen wedstrijden zult zien. Neemt niet weg dat je Sparta dan maximaal ondersteunt.

Optie 2, de seizoenkaart SP-AR-TA

Met deze kaart koop je je voor minimaal 10 wedstrijden in. Dat betekent dat als je slechts 7 wedstrijden kan bezoeken omdat er door maatregelen niet meer met publiek gespeeld gaan worden of dat je plaats vergeven wordt aan de SCC houder die voor de SCC In voor- en tegenspoed heeft gekozen, je een compensatie van 3 x 1/17 deel krijgt. Voorbeeld: Sparta speelt 9 thuiswedstrijden met publiek, waarvan je er 8 kan bezoeken doordat voor 1 wedstrijd de keuze viel op een SCC houder uit de In voor- en tegenspoedcategorie, dan krijg je 2/17 deel terug van je SCC prijs. Ook hier geld dat de prijzen, mits je voor 1 juli a.s. verlengd, hetzelfde zullen zijn als afgelopen seizoen.

Optie 3, geen seizoenkaarten, maar losse verkoop

Het zou zomaar een overweging willen zijn. Maar wil je geen risico lopen om een wedstrijd te missen? Dan kan je deze wedstrijd overslaan.

Optie 4, het pakket “Ik keer Sparta de rug toe”

Deze wordt uiteraard niet verkocht door Sparta, maar het is wel zo dat je Sparta niet echt ondersteunt in deze moeilijke tijden. Het is natuurlijk wel een eigen keuze die financieel ingegeven kan worden, maar dat geldt natuurlijk niet voor alle SCC-houders. Er zijn ook mensen die vinden dat als er niets geleverd wordt je ook niets moet betalen. Ondanks dat uit een minuscule steekproef op ITWM Twitter leek dat veel supporters niet zullen afhaken zullen het er ongetwijfeld toch meer zijn dan dat de club zou willen. Overweeg je na het lezen van de brief toch te moeten afhaken dan is een eigen keuze. Weet wel dat je opnieuw moet beginnen met het aantal jaren dat nodig is om een jubileumspeldje te krijgen, je de Spartaan niet meer gaat ontvangen, je nagenoeg zeker geen enkele wedstrijd van Sparta op ons mooie Kasteel zal zien als er toch nog gevoetbald gaat worden, je niet in voor- en tegenspoed handelt. Dus slaap er nog een nachtje over en laat je overhalen toch een SCC te nemen!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties