Mauduka Okoye

Het voetbal was wederom niet om de neutrale supporter achter de ESPN-buis te vermaken. Maar geen Spartaan die zich daar druk om zal maken! Met dank aan de legendarische Kristopher Da Graca die na aangeven van Lennart Thy heerlijk de bal achter de VVV-goalie wist te plaatsen en…..misschien nog wel meer dank aan onze keeper, die na de gehele wedstrijd goed keepte, maar op het allerlaatste moment een 99% zekere treffer van de Venlonaren wist te keren.

Sparta wint met 0-1 in Venlo en staat nu op 27 punten na 25 gespeelde wedstrijden. Dat zijn er negen meer dan Willem II en daarmee lijkt de ergste spanning er voor nu even af.

We waren vooraf niet gerust gestemd. Al weken borrelde de onvrede onder de supporters op, zeker hier te lezen op deze website. Veel Sparta supporters lijken defaitistisch gestemd te zijn vanwege het feit dat het ooit fout kan gaan. Voor de defaitisten onder ons genoeg munitie om te schieten: degradaties, net niet promoties en om het naar het nu te trekken de 1-1 aan de Meerdijk in Emmen. Op het moment dat de punten binnengeharkt moeten worden zit het weer niet mee.

Trainer Henk Fraser wordt er wel eens gek van. Al die mensen die weten hoe het zit, maar niet weten hoe er op Spangen gewerkt wordt. In menig interview grijpt de coach naar de kans om zijn criticasters de mond te snoeren.

Gisterenavond leek weer zo’n wedstrijd te worden waar het op het laatste moment alsnog fout zou gaan aflopen. Echter de perfect keepende Maduka Okoye wist te voorkomen dat Sparta slechts één punt aan de wedstrijd in Venlo zou overhouden. De held van de avond in een wedstrijd die het aangluren niet aan was. De spanning zorgde er echter voor dat Spartanen en VVV-fans op de buis het spreekwoordelijke paasei in hun hol konden gaar koken. Eieren zoeken wordt dezer dagen een bijzonder iets.

De eerste hielden Sparta en VVV in balans. Het was allebei slecht en het was wachten op wie de eerste fouten zou gaan maken. De bussen waren zowel door de Koning als Fraser geparkeerd. Een scala van lange halen naar voren, combinaties die niet wilde lukken en weinig wapenfeiten. Sparta speelde beroerd, VVV misschien nog wel beroerder. Sparta leek na de wissel van Adil Auassar, die naar het leek met griepachtige klachten uitviel, iets beter te gaan combineren met de inbreng van Deroy Duarte. Ballen werden zowaar even naar de juiste kleur gespeeld en Sparta kreeg zo het laatste deel van de eerste helft een overwicht. Leidde dit tot kansen? Nee, niet echt…Sparta leek net zoals bij voorgaande duels geen uitgespeelde kansen te kunnen creëren. Wel creerde Harroui zijn eigen kans maar stuitte in de 42e minuut op de goed keepende Kirschbaum.

De tweede helft begon opmerkelijk. Het was weinige supporters opgevallen, maar Deroy Duarte raakte aan het einde van de eerste helft geblesseerd en moest na een stief kwartiertje dus weer ziijn gekleurde voetbalschoenen aan de wilgen hangen. 11 minuten voetbaltijd, we gunnen hem meer!

De tweede helft startte wel anders dan de eerste. VVV werd beter en beter, waar Sparta nog steeds het slaap-kindje-slaap tempo aanhield. Dit leidde tot diverse kansen waarbij Okoye voor Sparta keer op keer belangrijk was. Twee keer een poging van Vito Crooy en 1 poging van ex-Spartaan Joshua John waren niet goed genoeg om de Nigeriaans international te passeren!

En daar waar Sparta door het offensief van VVV steeds meer piepte en kraakte was het dan toch onze club die de leiding nam. Met de hulp van de voetbalgoden en van Kristopher Da Graca die na aangeven van Lennart Thy heerlijk de bal achter de VVV-goalie wist te plaatsen.

Maar 0-1 is geen zekerheid, niet voor de defaitisten onder de Sparta supporters maar ook niet onder de spelers. De voorsprong moest en zou met huid en haar verdedigd worden. Bart Vriends en Tommy Beugelsdijk ontpopte zich naarmate de eindfase naderde tot echte mannen die geen centimeter ruimte toestanden.

In het alles of niets spel van VVV kreeg Sparta ook nog een paar goede kansen. Zo schoot Fortes net voor het verstrijken van de speeltijd met een verwoestend schot op de paal waarna even iets later Sparta nog een enorme kans kreeg om de voorsprong te vergroten. Uiteindelijk leek VVV langszij te komen maar wist de inzet van Hunte te keren en werd hiermee de held van de avond.

Abonneer
Abonneren op
272 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties