Er werd getraind. Maar hoe? Kijk hieronder naar de beelden van Sparta Rotterdam

Semper is niet dood. Semper leeft. Onze aow-ert is niet bezweken aan een vierde prik. Alhoewel bij zijn leeftijdsgenoten de ene na andere kwaal en schadepost door vaccinaties naar boven komt, is hijzelf zo vief als wat. Hij moet ook wel, want in zijn huidige woonomgeving in Rotterdam-West, vlakbij de Kruiskade, moet hij regelmatig achter fietsendieven aan. Semper komt nog vaak op Het Kasteel. Niet altijd zin meer in een verslag voor ITWM, maar wel vandaag. Vandaar: 

De lucht boven ons Kasteel was vanochtend net zo blauw als de door mij gedane miskoop. Het was een tv—relaxstoel.Je moest hem zelf in elkaar zetten. No problemo dacht ik: al snel stuitte ik op een gat waarin geen schroefdraad zat. Ik liet me niet kennen en haastte mij naar de ijzerwinkel om een tap te halen. Het schroefdraad zat er snel in. Na 2,5 uur zat de stoel eindelijk in elkaar. Aan de stoel zat een hendel, waarmee je de stoel in allerlei standen kon zetten. U raadt het al; die deed het niet. Terugsturen, zegt u? De stoel zat dusdanig in elkaar geperst dat de stoel nu niet meer in de doos past. Dag tweehonderd euro. Miskoop nummer zoveel voor mij.

Maurice Steijn stelt wel jonge spelers op

Ik wil er maar mee zeggen: Henk van Stee en Gerard Nijkamp zijn niet de enigen die miskopen op hun naam hebben staan. Maurice Steijn kwam naar buiten lopen. Ik stelde mij voor. We schudden elkaar de hand. Ik: ‘Wat is nou waar van het verhaal dat jij geen jeugdspelers wil opstellen?’  Steijn: ‘ Dat is zo’n verhaal dat een eigen leven gaat leiden. Het is onzin. Goed genoeg is oud genoeg. Ik liet Vito van Crooij debuteren bij VVV toen hij 17 jaar was.’ Zo, dat is dan ook de wereld uit, Spartanen. De assistenten Nourdin Boukhari en Jeroen Rijsdijk zetten de pionnen neer. Met name laatstgenoemde moest zichtbaar wennen aan zijn nieuwe rol. Hij bewoog zich enigszins onwennig voort. Niet gek, hij is vanachter zijn bureau gehaald en moet nu meehelpen de meubelen te redden. Dat we dan wél zaterdag voor een driepunter moeten gaan is een ander verhaal.

Nieuwe Henk Fraser in huis gehaald?

Is Maurice Steijn nou een aanvallende trainer of een verdedigende? Die vraag spookte maar door mijn hoofd. Hé dat is ook toevallig, daar had je Dennis van Bergen, de Sparta-watcher van het AD en ook goed ingevoerd is het Bredase. Hij zou dit toch moeten weten. Volgens Van Bergen is Maurice Steijn een verdedigende trainer. Spartanen u leest het goed: een verdedigende trainer. Dus eigenlijk hebben we een nieuwe Henk Fräser in huis gehaald? Je hebt het niet van mij, maar van Dennis van Bergen van het AD (DPG-groep). DPG is een grote Belgische uitgeverij die nu nog niet de wob-uitkomsten durft te publiceren over de afgelopen corona-periode. Documenten die een inkijkje geven hoe ambtenaren in opdracht van Europese instanties en ministeries het ‘klootjesvolk’ hebben misleid, eenzijdig bericht en niet werkende maatregelen (zoals mondkapjes) door de strot hebben geduwd. Vandaag stond in diezelfde kranten dat de zelfmoordaantallen afgelopen jaar drastisch zijn gestegen. Ja, vindt je het gek met dat wanbeleid?

Okoye slaat vaker een training over

Enfin. Volgens mij lult Van Bergen ook maar wat. Hij weet niet of er lucht of zand in een bal zit. Maar goed, we gaan het zien en meebeleven Spartanen. Maduka Okoye en Mario Engels waren vandaag afwezig. Volgens één van de vaste watchers gebeurt het vaker dat Okoye een training overslaat. Nou, hij kan wel wat extra training gebruiken. Zo goed vind ik hem de laatste tijd niet. 

We pleuren uit de krant. Punten zijn nodig.

Gebeurde er verder nog wat? Het zoontje van materiaalman Ben Wessels was mee met zijn vader. Is ook alweer 4,5 jaar. Ben zei tegen zijn zoontje: ‘ Kijk, daar heb je Semper. Zwaai maar even.’ Het ventje zwaaide en ik zwaaide terug. Attenooie..dat duurt ook nog 15 jaar voordat hij in Sparta 1 staat. Hellup, we pleuren uit de krant en we hebben punten nodig. Te beginnen zaterdag tegen AZ’67.

AZ tegen de muur zetten.

De training? Ja wat? Daar gebeurt doorgaans weinig wat het vermelden waard is. Zo ook vandaag. Eerste training van Maurice Steijn is voorbij. Dan interviews. Dennis van Bergen met zijn bloknootje. Stef de Bont van VI erbij. Het circus rolt verder Spartanen. We gaan het zien.  Aanvallen of verdedigen? Winnen of verliezen. In de Eredivisie of de KKD? Laten we eerst AZ maar eens tegen de muur zetten. Met wie en hoe dat interesseert mij hoegenaamd niks. Drie punten zaterdagavond. Publiek erachter en gáán. 

Abonneer
Abonneren op
61 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties