Image by press 👍 and ⭐ from Pixabay

Het duurde even. Maar na wat onderhandelen is de beste keeper van de Keuken Kampioen Divisie voor aankomend seizoen de keeper van Sparta. Nick Olij tekende voor vier seizoenen. 

De 26-jarige doelman zegt niet kunnen te wachten om bij Sparta te beginnen. Das mooi. Ambitie. Gretigheid. Het moet voor Olij dan ook lastig zijn geweest dat Sparta en NAC Breda nu pas een transfersom zijn overeengekomen. Op de officiele website van Sparta laat Olij dit weten. “ Sparta was al snel concreet en de interesse was wederzijds. Ik was toe aan een stap naar de Eredivisie, een kans die Sparta mij biedt. Sparta is een geweldige club, ik wilde ook graag weer met Maurice Steijn werken. Intensieve onderhandelingen volgden, maar toen we hoorden dat het rond was, heb ik toch even champagne geproost met m’n familie. Ik kan niet wachten om hier te beginnen.” 

Olij kan aardig ballen tegenhouden

Olij komt ui de jeugd van AZ. Haalde Jong AZ en ging op huurbasis naar TOP Oss. Toen melde NAC zich. In Breda liet hij in drie seizoenen zien een aardig balletje te kunnen tegenhouden. Zijn contract liep nog tot de zomer van 2024.

Olij gaf aan graag naar Sparta te willen

Gerard Nijkamp, onze td, mag ook iets officieels zeggen over deze transfer: “De afgelopen twee seizoenen heeft Maduka Okoye het belang van een goede keeper bewezen bij Sparta. Het invullen van deze positie was voor ons dus een topprioriteit deze transferperiode. Het was geen geheim dat Nick bovenaan ons lijstje stond. Als beste keeper van de Keuken Kampioen Divisie, wisten we dat er veel interesse in hem zou zijn. Vanaf het eerste moment is het contact tussen ons goed geweest, zijn wens om een stap naar de Eredivisie te maken was duidelijk, maar hij gaf ook aan dat hij graag naar Sparta wilde. Het hielp hierbij natuurlijk dat hij al goede ervaringen had met Maurice Steijn. Wij zijn, net als Nick, blij de onderhandelingen succesvol te hebben afgerond.” 

Abonneer
Abonneren op
27 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties