Opnieuw Stadionverboden uitgedeeld

Sparta heeft vandaag laten weten dat het opnieuw aan de eigen supporters stadionverboden heeft uitgedeeld.

Informatie-mail

Vandaag werd deze informatie verstrekt in een e-mail die de supporters kregen die naar Sittard zullen afreizen. Zij zullen daar aanwezig zijn om de club van Rotterdam te ondersteunen in het cruciale degradatieduel tegen Fortuna.

Smijten van bekers

Nog niet heel lang geleden stond op deze website een bericht hoe je het biersmijten tegen kan gaan. Deze column hadden ze in Amsterdam nog niet gelezen. In het uitvak werden ouderwetse plastic wegwerpbekers verkocht die het betere gooi- en smijtwerk voor een enkeling zo uitdagend maakten dat ze ermee aan de haal zijn gegaan. Of er koffie, bier, frisdrank of iets anders in de bekers zat is niet bekend gemaakt. Wel werd de inhoud vanuit de bekers naar de eerste ring onder het gastenvak gesmeten. Niet zo fijn als je daar naar het voetbal zit te kijken.

Niet zo slim

De smijters van de bekers waren ook niet zo slim. Dachten zij hier nu mee weg te komen, in een stadion dat nog meer camera’s heeft opgehangen dan in de extra beveiligde inrichting in Vught? Niet dus. De smijters zijn herkend en hebben inmiddels een stadionverbod opgelegd gekregen. Dat wordt dus een Spartaloos tijdje andere dingen doen in je weekend….

Oproep Sparta

In de e-mail die aan de supporters gestuurd werd, vraagt Sparta de aanhang zich te gedragen:

Sparta Rotterdam heeft de laatste maanden helaas te maken gehad met een aantal incidenten waarbij onder andere afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen/vloeistoffen hebben gezorgd voor onderzoeken van de KNVB waaruit boetes voortvloeien. Ook bij de laatste uitwedstrijd tegen Ajax zijn er helaas weer een aantal stadionverboden opgelegd vanwege het gooien van bekers met drank naar het vak onder het gastenvak. Daarom doen wij nogmaals het beroep op iedereen om zich gedragen zoals we van Spartanen verwachten. Daarbij zijn de camera’s in de voetbalstadions dusdanig dat de daders geïdentificeerd worden en dus landelijke stadionverboden en boetes tegemoet kunnen zien. Ook het afsteken van vuurwerk, of het daaraan deelnemen door onder een vlag te verschuilen kan rekenen op een stadionverbod. 
Tot zover de vervelende boodschap die wij moeten brengen

Abonneer
Abonneren op
66 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties