Eerder deze week gaven we al de nodige informatie over de herstart van de competitie waar Sparta het in Sittard zal moeten opnemen tegen Fortuna. De ploeg van Jeroen Rijsdijk heeft de nodige personele problemen en zou het wel eens lastig kunnen krijgen in het Limburgse. 
Kansloos zijn we natuurlijk van verre, want kans heb je altijd. Dan moeten onze mannen wel behoorlijk scherp zijn en een andere instelling tonen dan bij het laatste officiële optreden waarbij Sparta voor de zoveelste keer in een vroeg stadium de bekerdroom uiteen zag spatten.

Scherpte is het devies 

Kwaliteit is vaak de oorzaak hoe hoog je op de ranglijst staat. Als je goede spelers hebt dan presteer je over het algemeen beter. Toch is kwaliteit in die zin niet altijd doorslaggevend. Ook zaken als doorzettingsvermogen, vertrouwen, conditie, slimheid en scherpte mogen niet ontbreken. Met name die laatste is de achilleshiel van onze club. Hoe vaak hebben we Sparta in het verleden de scherpte zien ontbreken. Ook bij het oefenduel in Spanje tegen het Belgische laaggeklasseerde Leuven zat het behoorlijk fout als het om scherpte ging. In de laatste minuut van de wedstrijd werd een 1-0 voorsprong omgezet in een 1-2 verlies. Dat er dan veel wissels waren, mag niet als excuus opgevoerd worden. Als sta je met de O17 op het veld, strak verdedigen is een basisvaardigheid als je professioneel voetballer bent of wil worden.

Vanmiddag moet in Sittard de scherpte er dan ook 200% opzitten om een goed resultaat te boeken

Belangrijke 7e plaats

Sparta is er alles aangedaan om dit seizoen op een 6e of 7e plaats te eindigen. Waarom? Lees het ingezonden stuk van Maurice Dister er nog maar eens op na. 7e worden betekent heel veel extra geld voor Sparta in de verdeling van de televisiegelden

En wat is het geval, Fortuna Sittard, is nu precies een van die concurrenten die ook op deze plaats terecht wil komen. Zij hebben 19 punten en kruipen een stuk dichterbij ons als ze onverhoopt van de club van Rotterdam weten te winnen.

Sittard om 16:30

Wil je naar Sittard en heb je een kaartje voor eigen vervoer? Zorg dan dat je op tijd in het stadion bent, want de wedstrijd begint al om 16:30 uur.  Een tijdstip dat Rijnmonds Ruud van Os heerlijk vind, maar wel veel uitsupporters van gruwelen.  De TV kijker is echter koning en verderop dit seizoen zien we opnieuw dat met de stadionganger niet al teveel rekening gehouden zal worden gezien sommige belachelijke aanvangstijden.

Veel Spartanen reisden vorig jaar naar Sittard en hadden een fantastische middag in de binnenstad.  Wil je dat nog een keer terug zien:

Al met al prima om voorafgaand aan de wedstrijd een bezoekje te brengen aan de supportersvriendelijke voetbalstad Sittard waar het er gelukkig voor de normale voetbalsupporter, die geenszins uit is op troosteloos hooligangeweld, zeer goed toeven is!

Voor het uitvak zijn er geen kaarten meer voor eigen vervoer te verkrijgen. Voor de bus zijn mogelijk nog wel een aantal kaarten te koop. Vanmiddag zitten er dus slechts 450 Spartanen in het grote uitvak in Sittard. Dat is toch wel een tegenvaller in vergelijking met de andere uitwedstrijden tot nu toe. Hopelijk gaan er bij de volgende uitwedstrijden weer meer Spartanen mee en zorgen we opnieuw voor uitverkochte uitvakken! 

Wil je met eigen vervoer en heb je geen kaart op tijd kunnen scoren? Check dan eens de website van Fortuna Sittard, zij hebben het over verkoop van kaarten op de thuisvakken zonder enige restricties. 

Fortuna Sittard dit seizoen

Fortuna sprokkelde dit seizoen dus 19 punten binnen, in de laatste vijf wedstrijden wonnen ze drie duels. Eén overwinning meer dan Sparta, dat maar twee competitieduels uit de laatste vijf wist te winnen. Daarbij moet wel gezegd worden dat de overwinningen van Fortuna tot stand kwamen tegen clubs die het dit seizoen niet echt makkelijk hebben: Heracles, Vitesse en RKC. De laatste competitiewedstrijd uit tegen NEC ging de ploeg van voormalig Sparta speler Danny Buijs lelijk onderuit door 4-1 te verliezen bij NEC. In tegenstelling tot Sparta bekerde de Fortunezen wel door en wisten zij wel van een eerste divisieploeg te winnen. Bij Eindhoven werd 0-2 zege gevierd. Al met al vermoeden we dat beiden elftallen elkaar niet veel zullen ontlopen qua kans om deze pot over de streep te trekken.

Sparta

Sparta heeft dus vooral te maken met de nodige spelers die nog niet geheel fit zijn of die gewoonweg nog helemaal niet kunnen spelen. Bij Sparta zullen Vriends en Neghli niet in actie komen. Daarbij lijkt Clement ook voorlopig nog uitgeschakeld te zijn . Daarboven is Bakari nog geschorst. Allemaal in potentie basisspelers die vervangen moeten worden in het duel in Sittard. Koki Saïto is daarentegen wel weer hersteld maar is hij nog niet wedstrijdfit. Van de week stond hij wel op het trainingsveld in Terbregge en dat kan dan duiden dat hij in het Limburgse mogelijk op de bank zit. 

De basisopstelling van de eerste van de drie helften die in Spanje gespeeld werden levert dan ook wat gedeeltelijke informatie op wie er zou kunnen starten vanmiddag, wij denken aan de volgende heren:

Olij, van der Kust, Meissen, Velthuis, Warmerdam, Kitalono, Mito,  de Guzman, Verschueren, Brym, Lauritsen

Arno Verschueren over trainingskamp en Fortuna uit

Leiding en wedstrijdinfo

Vanmiddag zal Erwin Blank optreden als scheidsrechter wanneer Sparta Rotterdam aan de tweede helft van het seizoen begint. De Kasteelheren begeven zich dan naar Fortuna Sittard. In Limburg wordt Blank bijgestaan door assistenten Stefan de Groot en Sjoerd Nanninga. Het heerschap Boyd van Kommer zal fungeren als vierde official. In Zeist houdt Edwin van de Graaf toezicht als VAR, bijgestaan door AVAR Patrick Inia.

De wedstrijd is te bekijken via de betaalzender ESPN

Abonneer
Abonneren op
294 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties