Parkeren op Spangen

De gemeente Rotterdam voert een beleid om het parkeren van de auto in de stad steeds onaantrekkelijker te maken. Zonder te willen ingaan of dit wel of niet terecht is zal de bezoeker aan Sparta hier nog meer mee te maken krijgen, vanaf 1 juni jl. zijn de tijden van het betaald parkeren rondom het stadion gewijzigd.

Nieuwe tijdstippen

Op zondagmiddag moet vanaf 12:00 uur tot 23:00 uur ’s avonds nu ook betaald worden. Voorheen werden er op zondag geen tarief gerekend voor het betalen van de wagen. Vanaf heden wordt daar € 1,80 per uur voor gerekend. Ook de zaterdag is een dag waar je vanaf nu voor gaat betalen. De € 1,80 per uur geldt van 09:00 tot 23:00. en dat tarief geldt ook voor maandag t/m vrijdag.

Zones

Rondom het Sparta stadion heb je te maken met zone 510. Net daarbuiten (naar de westkant richting Zwembad-West) geldt zone 512. Ook daar geldt € 1,80 per uur. Echter deze gelden voor maandag t/m vrijdag van 09:00-18:00 uur. Als Sparta dus in het weekend speelt en je wil met de wagen komen, dan kan je daar nog gratis parkeren. Dat geldt eveneens voor het industrieterrein de Spaanse Polder. Daar geldt ook geen tarief, je moet echter wel een stukje lopen. Meer info: Gemeente Rotterdam

Gratis alternatieven

Dat het gezonder is voor je lichaam en beter is voor je portemonnee dat is een feit. Het merendeel van de ITWM redactie pakt dan ook met regelmaat de fiets. Gratis parkeerruimte vlak voor het stadion en geen gedoe met het zoeken van een dure parkeerplaats. Daarnaast geheel klimaatneutraal.
Ook is het OV een prima alternatief voor de automobiel. Bus 38 stopt een aantal keren per uur op de Horvathweg en tramlijnen 8 en 18 hebben als eindhalte de Spartastraat. Verder is het Sparta-stadion op 10 minuten loopafstand van Metrohalte Marconiplein gelegen. Als laatste zijn daar ook de vele deelscooters en deelfietsen die de stad rijk zijn, en ook deze kunnen voor noppes, nada en voor niets voor de deur van ons mooie stadion achtergelaten worden.

Hoe erg is het?

Wij Rotterdammers zijn van nature grote autoliefhebbers. Onze stad werd er na de oorlog op ingericht. We zijn er maar moeilijk uit te krijgen. Dat geeft niet, maar je gaat er dus wel weer extra voor betalen. En dat is in elke stad zo.
Een wedstrijdje naar Sparta (geschat op zo’n drie uurtjes vermaak) gaat je dus € 5,40 per wedstrijd kosten. Dat 17 competitiewedstrijden per jaar, een Open Dag en twee bekerrondes verder is dat al snel meer dan € 100 per seizoen. Ga je carpoolen en je deelt deze kosten dan valt het allemaal wel mee.

Abonneer
Abonneren op
183 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties