Manfred Laros, directeur Sparta

Sparta’s Algemeen Directeur Manfred Laros heeft bij RTV Rijnmond aangegeven dat het op dit moment niet leuk is om directeur van onze club te zijn. Dit omdat we niet vooruit kunnen met de club en dat Corona een behoorlijke impact heeft.

Hij begrijpt de gisteren genomen maatregelen van het kabinet, maar vind het erg jammer dat dit stond te gebeuren. Er is naar toegewerkt om juist op te schalen naar wedstrijden met meer publiek. Daarover waren heldere afspraken gemaakt met de gemeente Rotterdam. Daarbij heeft het geholpen dat de fans van Sparta zich voorbeeldig hebben gedragen. Hij geeft ze zelfs complimenten!

Er zijn kosten gemaakt op het gebied van aanpassingen in het stadion, maar de grootste verliezen die geleden zullen worden komen voort uit het feit dat er nu geen publiek bij wedstrijden mag komen. Ook zijn er afspraken gemaakt met supporters en sponsors over de verdeling van kaarten. Zij zullen vandaag nog geïnformeerd worden.

De Algemeen directeur hoopt na 3 weken zonder publiek weer op te kunnen schalen, maar dat is koffiedik kijken. Als we opschalen beginnen we de aantallen toeschouwers die er bij Ajax waren en er ook bij AZ hadden moeten zijn. Vanuit dat punt moet dan weer gekeken worden naar een voller stadion.

Ook komt de overheidssteun voorbij : De NOW1 en 2 zijn zeer gewaardeerd, maar op de langere termijn is er extra hulp nodig. Als sector is dat bekend gemaakt in Den Haag. Laros beseft zich daarbij dat niet alleen het betaald voetbal steun nodig heeft, maar ook het MKB bijvoorbeeld.

Moet Sparta dan noodgedwongen spelers gaan verkopen of personeel gaan ontslaan. Dit seizoen gaat dat niet ter discussie, als de crisis na dit seizoen zich nog voorzet, dan wordt dat onvermijdelijk.

Als laatste gaat de Brabander nog in op of er maatregelen getroffen moeten worden om de supporters dit weekend buiten het stadion te houden als het tegen AZ speelt. Daarvoor is in eerste instantie de politie nodig, maar Sparta zal zeker geen activiteiten rond het stadion gaan organiseren en verwacht ook niet dat de Sparta aanhang naar het stadion zal komen.

Al met al heeft Laros gelijk dat het in deze tijd geen pretje is om de baas op Spangen te zijn.

Hieronder het interview van RTV Rijnmond:

Manfred Laros vindt het niet leuk om Sparta-directeur te zijn
Abonneer
Abonneren op
69 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties