Afgelopen weekend lag KasteelNieuws zowaar weer op de mat van de ITWM redactie. Altijd vermakelijk leesvoer, exclusief voor de leden van de supportersvereniging. In dit laatste exemplaar stond er een mooi interview met Leonard Geluk. Misschien zegt het niet iedereen evenveel, maar Leonard Geluk (49) is een voormalig wethouder van de gemeente Rotterdam.

Hij vertelt onder meer uit dat hij zich in de jaren ’90 van de vorige eeuw samen met mensen uit de politiek, bewonersorganisaties en Jules Deelder de stichting “Sparta moet op Spangen blijven” heeft opgericht. “En met succes”, zo stelt hij, het stadion zit inmiddels tweewekelijks stampvol, waarbij Leonard Geluk samen met zijn dochters daar onderdeel vanuit maakt.

Leonard Geluk biedt zich nu zelf ook aan bij Sparta. Als toekomstig Algemeen Directeur van de Vereniging Nederlandse Gemeentes en voormalig wethouder in Rotterdam weet hij als geen ander hoe de lijntjes in de politiek werken. Hij wil, nadat Sparta’s voorzitter Leo Ruijs aangaf geschrokken te zijn van de opstelling van de gemeente Rotterdam over de nieuwbouwplannen, dan ook graag helpen. Geluk zegt daarover in Kasteelnieuws het volgende: “De gemeentepolitiek is een moeilijke wereld. Zonder me te willen opdringen: Ik had het niet raar gevonden als ik een mailtje of telefoontje van Sparta had gekregen. Om mee te denken over een groter draagvlak bij de gemeente. Als oud-wethouder heb ik toegang tot het stadhuis, ken daar veel mensen, ook huidige wethouders, weet hoe het spel gespeeld wordt. Beschouw het als een uitgestoken hand. En ik denk dat er meer Spartanen op de tribune zitten die bereid zijn Sparta te helpen

Het zou mooi zijn als de uitgestoken hand van Leonard Geluk wordt beantwoord met een warme handdruk terug. Leo Ruijs en Manfred Laros weten wat hen te doen staat en zouden de uitnodiging van dit “politiek zwaargewicht” dan ook zeker moeten aannemen. We hopen dat de koffie al staat te pruttelen op Spangen!

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties