Nieuw Terbregge

Wel eens gehoord van het IHP? Vast niet. Het IHP staat voor het Integraal Huisvestingsplan Sport van de gemeente Rotterdam. Maar liefst 156 miljoen euro’s worden in dit plan gepompt en ook Sparta gaat er van mee genieten. Een zwembadje hier bouwen, een sporthalletje daar opknappen en zie daar: Centjes voor Nieuw Terbregge. Kan Sparta de champagne ontkurken en is hiermee de stap gezet naar echt gras op Het Kasteel en de verbouwing van ons stadion?

Op de website van de gemeente Rotterdam werd vanavond een brief van burgermeester Aboutaleb aan de gemeenteraad gepubliceerd waarbij er dus een heel plan uiteengezet wordt. Ook Nieuw Terbregge, de locatie waar de jeugdopleiding van Sparta en de RV & AV huisvest komen in dit plan ruim aan bod! De accommodatie aan de Bok de Korverweg is dringend toe aan vernieuwing en deze verbouwing is ook een voorwaarde voor de verdere uitbreiding van Het Kasteel en het verdwijnen van de plastic nepmat die de heilige grond in Spangen al jaren ontsierd. Met de verbouwing van de velden en gebouwen op Nieuw Terbregge kan de selectie van Sparta en de hogere jeugdelftallen daar weer terecht. Dit betekent dat er dan niet meer in het stadion getraind hoeft te worden. Een voorwaarde voor actie op Het Kasteel zoals ons dat de laatste jaren door Sparta is voorgehouden. De geur van mooie grassprieten is weer een stukje dichterbij gekomen.

Hoe het tijdspad er uit ziet daar zegt de brief niet al te veel over. In de brief wordt gesproken over extra budget waar in 2021 een besluit over genomen worden. Voor de rest gaat het over een kasschuif van het ene naar het andere jaar. Het grootste deel van de financiering wordt opgenomen uit de beschikbare dekkin van het meerjarenplan

Wil je de brief zelf lezen. Deze staat gewoon online en is HIER te vinden!

Kan Sparta de Champagne ontkurken of zijn er nog mitsen en maren? We wachten de reactie van Sparta af. Gezien dit nieuws zal het niemand verbazen dat deze reactie snel zal komen!

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties