Gemeente Rotterdam zit Sparta dwars

0
200

Op de nieuwjaarsreceptie van Sparta sprak voorzitter Leo Ruijs de aanwezigen toe en na afloop van zijn toespraak gaf hij een interview aan Radio Rijnmond. In dit interview kwam naar voren dat Sparta’s plannen voor de verbouwing van Terbregge en de nieuwbouw van het stadion door de gemeente Rotterdam niet erg enthousiast ontvangen zijn.

De tot al in details uitgewerkte plannen werden op 13 december jl. aan de gemeente Rotterdam ontvouwt. Daarbij moet het centraal gelegen Sparta stadion een soort spil worden in de gebiedsontwikkeling van de Spaanse Polder en de Van Nelle fabriek. De voorzitter kreeg echter te horen dat volgens de mensjes van de gemeente de publieke waarde hiervan niet groot genoeg is.

Uiteraard was onze voorzitter “not amused” hierover, zeker niet omdat elders in de stad een zeer risicovol project van een andere club wel de nodige steun weet te verwerven. Een beetje meten met twee maten dus.

Wil Sparta een stabiele factor in de eredivisie worden dan kan het overigens niet wachten op een gebiedsontwikkeling die 5 a 10 jaar gaat duren, aldus de “man in charge”. “Andere clubs zitten ook niet stil en we hebben een spelersbudget van 5 miljoen nodig”.

Verder werd weer duidelijk dat eerst Terbregge in orde moet zijn om daarna het stadion aan te pakken. De wens leeft immers voort dat Sparta weer op natuurgras moet spelen.

Door de ingenomen standpunten van de gemeente is dus nog heel veel lobbywerk nodig om uit deze vicieuze cirkel te geraken. Ook andere (harde) keuzes maken – zou het spelersbudget omhoog kunnen stuwen. Eerder deze week schreven we daar al over in DIT stuk.

Het interview met Leo Ruijs kan je op de website van Rijnmond zien. Ook in de YouTube video rechtsboven aan deze website kan je het interview lezen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties