halve seizoenkaart

De pessimisten onder de Spartanen dachten een aantal jaar geleden dat het nooit meer goed zou komen met Sparta. Dat Excelsior, PEC, Willem II ons definitief voorbij waren gestreefd. Maar onze bijna 135 jaar jonge club groeit al jaren als het gaat om toeschouwersaantallen. Vandaag een memorabel moment: Het Kasteel is uitverkocht met seizoenkaarten! Ooit zal het weer slechter gaan. Maar een slecht beleid, maakt nog niet dat Sparta definitief opgegeven moet worden. Het betekent alleen maar dat het beleid beter moet. Sparta heeft de toekomst!

Voldoende potentie

Onze club heeft nou eemmaal meer dan voldoende potentie. Het moet er alleen uitgehaald worden. De sponsoren en seizoenkaarthouders van Sparta komen uit de metropool regio Rotterdam-Den Haag (dit alleen zijn al bijna 2,5 miljoen mensen) en daarbuiten. We weten al jaren dat, naast Rotterdam, ook het Westland, Delft en Den Haag niet alleen aan ADO toebehoren, maar dat ook daar veel kansen liggen voor Sparta. De bedrijvigheid in enorm en Sparta is er behoorlijk in trek. Dat geldt natuurlijk ook voor Schiedam, de gebieden ten oosten van Rotterdam, yep, zelfs ten zuiden van de Maas vinden we meer dan voldoende potentie voor Sparta om verder te groeien. Er is geen enkele reden waarom Sparta op termijn niet met een minimaal vergelijkbare begroting kan gaan werken met dorpsclubjes als Heerenveen.

Werk aan de winkel

Natuurlijk, voor Manfred Laros is er nog wel wat werk aan de winkel. Want er moeten aanpassingen komen aan het stadion, zodat hier veel meer geld uit te halen is. We hebben mooie nieuwe pisbakken en een betere ingang. Dat is hartstikke fijn. Maar wel klein bier, wat overigens ook weer te verkrijgen is op Het Kasteel. Maar de eerste pisbak die een ton sponsorgeld aan Sparta doneert moet nog gevonden worden. Het traject om het stadion zo aan te passen dat het meer geld gaat opleveren, ligt jammerlijk genoeg al jaren stil. En on the side zou de redactie van ITWM graag zien dat de commerciële afdeling, onder leiding van Dave van der Meer, flink meer omzet weet te behalen. Niets mis met dit soort ambities. Daar liggen nog genoeg kansen.

Lekker toch?

Maar voetbaltechnisch gaat het dit seizoen goed. We klimmen al vier jaar lang op de tv-ranglijst, wat ontzettend belangrijk is voor de inkomsten. Er staat kapitaal op het veld. En het draagvlak voor onze club wordt groter en groter, gezien het feit dat het stadion iedere week uitverkocht is. Het ligt natuurlijk met name aan de goede prestaties op het veld, maar in dit geval verdient de Manager Publiekszaken (en iedereen die met hem samenwerkt) Wesley van der Stam toch wel een groot compliment. Toen de belangstelling minder was werd er actie na actie opgezet om mensen naar Het Kasteel te lokken. Er was een periode dat de ‘Sparta Mega Vlag’ regelmatig over de Bok de Korver tribune lag om het gebrek aan publieke belangstelling te verhullen onder het prachtige rood-witte doek. En kijk nu eens. 9.500 plekken zijn in het restant van het seizoen bezet door seizoenkaarthouders en / of sponsoren. Sparta houdt iedere wedstrijd bewust een paar plekken vrij voor losse verkoop. En de rest is uitvakkerij. Lekker toch!?

Geplukt van www.sparta-rotterdam.nl:

Nadat afgelopen zomer er een recordaantal seizoenkaarten werd verkocht (8.363) kwamen daar in de winterstop nog honderden halve seizoenkaarten bij. Het Kasteel is dit seizoen elke wedstrijd uitverkocht en met de verkoop van 350 ‘End of Seasoncards’ zijn er voor het restant van dit seizoen geen seizoenkaarten meer beschikbaar. Met een capaciteit van 10.606 plaatsen (waarvan 650 bestemd voor uitsupporters) zijn er circa 9.500 plaatsen bezet door seizoenkaarthouders en/of sponsors.

Losse kaartverkoop

De thuiswedstrijden tegen Go Ahead Eagles, FC Utrecht en Vitesse zijn al uitverkocht. Na deze drie tegenstanders ontvangt Sparta nog Feyenoord, sc Heerenveen, PSV en SC Cambuur op Het Kasteel.

Voor deze vier wedstrijden is er zeer beperkt losse kaartverkoop, uitsluitend voor de Bok de Korver-tribune en Denis Neville-tribune. De verkoop voor deze laatste vier thuiswedstrijden in de Eredivisie van dit seizoen start dinsdag 14 februari om 11:00 uur via www.spartakaartje.nl Voor de Kasteeltribune en Tonny van Ede-tribune is er géén losse kaartverkoop meer dit seizoen.

Sparta – Feyenoord

Voor de wedstrijd Sparta – Feyenoord gaan er in totaal slechts 200 tickets in de verkoop. Deze worden uitsluitend verkocht aan seizoenkaarthouders van Sparta (max 1 per seizoenkaart). Er is géén verkoop aan ClubCard-houders of personen zonder Sparta ClubCard.

Sparta – sc Heerenveen

Voor de wedstrijd Sparta – sc Heerenveen gaan er in totaal slechts 200 tickets in de verkoop. Deze worden uitsluitend verkocht aan seizoenkaarthouders of ClubCard-houders van Sparta (max 2 per seizoen of clubcard). Er is géén verkoop aan personen zonder Sparta (Seizoen)ClubCard.

Sparta – PSV

Voor de wedstrijd Sparta – PSV gaan er in totaal slechts 200 tickets in de verkoop. Deze worden uitsluitend verkocht aan seizoenkaarthouders of ClubCard-houders van Sparta (max 2 per seizoen of clubcard). Er is géén verkoop aan personen zonder Sparta (Seizoen)ClubCard.

Sparta – SC Cambuur

Voor de wedstrijd Sparta – SC Cambuur gaan er in totaal slechts 200 tickets in de verkoop. Deze worden uitsluitend verkocht aan seizoenkaarthouders of ClubCard-houders van Sparta (max 2 per seizoen of clubcard). Er is géén verkoop aan personen zonder Sparta (Seizoen)ClubCard.

Abonneer
Abonneren op
22 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties