Vandaag ging de losse verkoop voor seizoenkaarten van start. Voor de Bok de Korver en Denis Neville tribune waren bijna geen losse seizoenkaarten te krijgen (vrijwel iedereen had verlengd). En ‘naast elkaar kunnen zitten’ op de Kasteelzijde bleek logischerwijs ook zeer populair. Vanochtend om 09:00 uur startte de verkoop. Een paar seconde later waren dit type populaire seizoenkaarten allemaal verkocht. Diverse Spartanen visten dan ook voor het tweede jaar op rij teleurgesteld achter het net.

Voor de Kasteeltribune en voor de Tonny van Ede tribune zijn op het moment van schrijven nog wel enkele seizoenkaarten te koop, waarbij je niet naast een kennis, vriend of familielid kan zitten. Of die nog over de toonbank zullen vliegen is maar de vraag. Ten zij je op de Tonny van Ede tribune direct naast het uitvak wilt zitten. Dan is er nog wel plek. Niet zo gek ook. De minst populaire plek in het stadion voor de absolute hoofdprijs.

Dit neemt niet weg dat Sparta ook komend seizoen weer populair is. Voor de Denis Neville- en Bok de Korver tribune had onze club met gemak honderden seizoenkaarten meer kunnen verkopen. Als er meer plekken waren op de Kasteeltribune waar je naast elkaar zou kunnen zijn, waren ook deze vanochtend binnen no-time uitverkocht geweest.

HElaas weinig hoop op snelle uitbreiding

Het gaat nu allemaal goed met onze club. De ideale tijd om een bredere basis te leggen voor sponsoren en nieuwe, trouwe supporters. De skyboxen van Sparta zijn al jaren uitverkocht, maar helaas mogen sponsoren in de rij aansluiten. Zicht op een uitbreiding van het hoofdgebouw is er nog lang niet. Ook een snelle uitbreiding van bijvoorbeeld de Denis Neville kunnen ‘we’ op ons buik schrijven. Sparta wil voor de uitbreiding begrijpelijk de relatie met de gebiedsontwikkeling leggen, maar die ontwikkeling gaat helaas zeer traag.

Aan een tijdelijke uitbreiding van bijvoorbeeld een populaire tribune naar beneden toe (wat enkele andere clubs -zoals PEC- in het verleden wel succesvol deden) denkt onze club voorlopig nog niet. Laros heeft het argument van ‘de brandweer’, maar dat moet niet al te serieus genomen worden. Tal van andere clubs hebben dat prima opgelost. Maar het is vooral een hoop gedoe voor Sparta en het legt financieel (kosten versus inkomsten) geen zoden aan de dijk legt. Maar als de permanente uitbreiding echt nog jaren gaat duren zal Sparta er toch eens aan moeten gaan denken. De trouwe supportersbasis van Sparta kan nu niet worden uitgebreid en daar kan onze club op de lange termijn last van gaan krijgen. Het blijft ten slotte ontzettend jammer dat er geen nieuwe (jonge) supporters een seizoenkaart voor onze club kunnen kopen.

Wachtlijst komt eraan, STE wordt uitgebreid

Sparta doet niet niets. In navolging van diverse andere clubs gaat Sparta nu (in het najaar) een wachtlijst aanleggen voor seizoenkaarten. Het is geen slecht idee. Niet ieder jaar die ‘rat race’ via spartakaartje.nl, maar gewoon een eerlijke wachtlijst. En zo kan onze club ook wat beter de animo voor peilen voor de (tijdelijke of permanente) uitbreiding.

In het afgelopen seizoen is er een proef gedaan met de Sparta Ticket Exchange waarbij seizoenkaarthouders die niet naar de wedstrijd komen hun ticket konden afstaan zodat andere supporters er gebruik van konden maken. Komend seizoen zal de Sparta Ticket Exchange bij meer wedstrijden inzetten. Alleen sommige risicowedstrijden zullen mogelijk uitgezonderd worden. Dat op zichzelf is goed nieuws. Wel waren de ticketprijzen via Sparta Ticket Exchange fors aan de prijs – hoger dan reguliere losse kaarten. Goed voor de omzet van onze club en ook prettig voor de inkomsten van de zijn kaart ‘verhurende’ supporter. Maar ook hierdoor wordt de bereikbaarheid van onze club voor niet al te kapitaalkrachtige (jonge) supporters steeds minder.

Al met al zijn de wachtlijst en Sparta Ticket Exchange mooie ontwikkelingen, maar eigenlijk blijven het toch lapmiddelen. Laat 2024/2025 ook het seizoen worden dat er eindelijk het definitieve plan wordt ontvouwd, waarin zowel de sponsorfaciliteiten als het aantal supportersplaatsen in het stadion kan gaan groeien. Oh ja, en laat het ook het seizoen worden dat we eindelijk weer eens de beker winnen!

Abonneer
Abonneren op
93 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties