Sparta – Vitesse uitverkocht (maar nog wel Business Seats te koop)

Alle beschikbare seizoenkaarten van Sparta waren deze zomer al snel uitverkocht. Onze club houdt bewust voor iedere wedstrijd een paar honderd kaarten achter de voor de losse verkoop. En die vliegen voor iedere wedstrijd over de toonbank. Vorige week woensdag gingen de losse verkoop voor Sparta – Vitesse in de verkoop en binnen een half uurtje waren al deze kaarten alweer gevlogen.

Behalve de Business Seats dan. Daarvoor kan je nog wel een kaart voor aanschaffen. Dit was tegen NEC ook al het geval. Het gaat fantastisch met onze club! De leidinggevenden verdienen daar ook een dikke pluim voor. Maar het bovenstaande stukje geeft direct weer dat er nog wel wat verbeterd kan worden. Hoe kan het dat die Dave van der Meer & co. het succes binnen de beperkte mogelijkheden van het stadion niet volledig weten te verzilveren? Uiteindelijk zal ook Sparta – Vitesse wel weer volledig uitverkocht raken, maar het is te hopen dat de commerciële afdeling volle bak bezig is de business seats verkopen aan bedrijven die zich meerjarig aan Sparta willen verbinden. Uiteraard is het ook ontzettend jammer dat de uitbreidingsplannen van Sparta maar niet concreet worden. Er is ‘momentum’ met een grote vraag naar Business Units en extra kaarten voor de ‘gewone supporter’, maar tegen teveel potentiële sponsoren en supporters moet nu nee gezegd worden.

Uitvak AZ – Sparta uitverkocht

Supporters van AZ kunnen voor hun club nog wel seizoenkaarten kopen. Maar goed, welke Spartaan zit daar op te wachten? Wel is er grote animo om de mooiste club van Rotterdam te steunen in Alkmaar. Er waren 550 kaarten beschikbaar voor het uitvak. En al die kaarten zijn inmiddels alweer verkocht. En zo krijgen de mannen van Jeroen Rijsdijk ook op 17 september weer de steun die ze verdienen!

SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner

33 REACTIES

  1. En maar wachten op de megalomaan plannen van de gemeente die voor 2050 niet van de grond gaan komen. Sparta moet het heft in eigen handen nemen. Ons stadion is te klein als we structureel naar het linkerrijtje willen. Waarom geen noodtribunes in de gracht? Elk kaartje dat je niet verkoopt is zonde. Dat kan een jonge fan zijn die je voor de rest van z’n leven aan je bindt. En van de 100 nieuwe fans worden er ook altijd een paar sponsor. Zonder nieuwe aanwas geen toekomst!

    • Het uitvak van AZ heeft een capaciteit van 750 plaatsen, maar dat is alleen mogelijk met een buscombi. Veel Spartanen reizen echter liever met eigen auto, en omdat 3 auto’s dezelfde (parkeer)ruimte innemen als 1 bus krijg je in dat geval minder kaarten toebedeeld.