scheidsrechtersfluit

Leidinginfo

De 38-jarige Richard Martens uit het Brabantse Rijsbergen is aangewezen om zondag vroeg uit de veren te komen. Hij moet op het supportersonvriendelijke tijdstip van 12:15 uur act de presence geven om Sparta – Vitesse in goede banen te leiden.

Daarbij zal hij geholpen worden door twee mannen met vlaggen die luisteren naar de namen Richard Brondijk en Mark Janssen. Van hen wordt, gezien het aanvangstijdstip van de wedstrijd, eveneens verwacht een rustige zaterdagavond te houden waarbij ze vroeg naar bed zullen gaan.

Het heerschap Clay Ruperti zal zondag fit in de Zeister bossen moeten verschijnen. Hij geeft op LinkedIn aan dat hij volop Los is gegaan! In dienst bij de KNVB is hij namelijk ontwikkelaar arbitrageopleidingen. Dus als je je nog eens afvraagt waarom het niveau van de arbitrage zo hoog is in Nederland, dan moet je bij de heer Ruperti zijn. Nu maar hopen dat hij niet al te los gaat als Jeroen Rijsdijk een stap buiten het coachingsvak staat.

In Zeist wordt er normaal rond 12:15 uur koffie geserveerd. De VAR (Jeroen Manschot) en AVAR (Nils van Kampen) zullen genieten van dit kopje maar zullen, om de onpartijdigheid te garanderen, er geen Arnhemse meisjes bij geserveerd krijgen….

Het Kasteel is te klein

Losse kaartjes zijn ook voor komende zondag niet meer te krijgen. Bent u lid van een puissant rijke familie die mogelijk miljoenen in een Zuid-Hollandse profclub club wil steken, maar graag eerst eens een jaartje sfeer wil proeven in een business unit? Dan verwijst Dave van der Meer u graag door naar ADO Den Haag: bij Sparta is er een ernstig structureel tekort aan supportersplekken en business units. Overigens ook aan fietsnietjes, maar dit ter zijde. Wanneer er dan een uitbreiding komt van Het Kasteel? Joost mag het weten. Maar hij weigerde vandaag iedere vorm van commentaar.

Op naar de eerste thuisoverwinning!

We zijn als Sparta supporter inmiddels redelijk verwend, maar met deze selectie is het ook terecht om verwachtingsvol te zijn. Olij is gebleven. Voorin missen we weliswaar Van Crooij, maar Sparta is aanvallend in de breedte sterker geworden met Brym, Neghli en Anello. Het middenveld is sowieso beter bezet dan vorig seizoen. Achterin is het nog wat zoeken met twee nieuwe backs en de maar voortdurende blessure van Eerdhuijzen.

Vele Spartanen vinden dat je met deze selectie de play-offs weer mag halen – ook gezien het niveau van de concurrentie en zo heel gek is dat niet. Jeroen Rijsdijk zal aan de ene kant de druk voelen, maar ach, hij heeft vooral het geluk om als beginnende eredivisie trainer bij een mooie club als Sparta met zo’n prima selectie te mogen werken. Met 8 uit 5 ligt onze club redelijk op koers en met Vitesse-thuis en Excelsior-uit liggen er twee geweldige kansen om punten te pakken. Eerst maar eens zondag thuis tegen de Arnhemmers. Tijd voor de eerste thuisoverwinning van het seizoen!

Abonneer
Abonneren op
33 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties