Henk Fraser

Henk Fraser is volgens het Algemeen Dagblad niet te spreken over de rol van de zaakwaarnemers van Abdou Harroui en Mohammed Rayhi. Hij neemt het zijn “jongens” niet kwalijk dat ze carrière willen maken, sterker nog dat wordt ze gegund door de Sparta-coach. Dat bleek gisteren ook in het Fox Sport programma ‘Goedemorgen Eredivisie’ waarin Henk Fraser stelde dat hij zijn spelers een mooie toekomst gunt.

Waar de coach van Sparta minder over te spreken is, dat is de rol van Said Boutahar (zaakwaarnemer Harroui) en Youssef El Akchaoui (zaakwaarnemer Rayhi). Fraser zegt hier het volgende over: “,Ik ben geen fan van zaakwaarnemers, althans van sommigen van hen niet”. Of hij daarmee beiden heren bedoeld is niet duidelijk.

Van Said Boutahar weten we dat hij regelmatig in het spelershome van Sparta aanwezig was. Hij is ook een bekende van Henk van Stee en van Henk Fraser. In een interview met het ELF voetbalmagazine uit 2018 meldt hij het volgende: “Bij Feyenoord heb ik natuurlijk de jeugdopleiding doorlopen en mijn debuut in de Eredivisie gemaakt. Henk van Stee was destijds hoofd opleidingen en mijn trainer van O19. Henk Fraser werkte toen ook als trainer in de jeugdopleiding van Feyenoord. Als technisch manager en trainer van Sparta kom ik ze allebei nog regelmatig tegen. De voetbalwereld is klein. Het werk geeft me veel voldoening. Als ik jongens als Harroui en Tavsan bezig zie, doet me dat goed.”

We weten inmiddels dat FC Groningen een tweede bod heeft gedaan en weten nog niet helemaal of dat genoeg is voor Sparta. Dat zal later deze week blijken

“Ik ben eerlijk. Ik ga puur voor het geld”

El Akchaoui doet de zaken voor Mohammed Rayhi. De speler zelf ziet “voor het geld” de overgang naar het Saudische Al-Hatin helemaal zitten. Maar zoals we al eerder op deze website lieten weten is dat nog niet rond. Ondanks dat Rayhi afgelopen week heel duidelijk hierover was: ” Ik ben eerlijk. Ik ga puur voor het geld”

Wat dan precies de rol van de zaakwaarnemers is geweest, is niet duidelijk. Wellicht dat er uitspraken zijn gedaan zoals journalist Dennis van Bergen stelt, ITWM heeft ze echter niet kunnen vinden. Wellicht kunnen onze bezoekers dat wel!

Wat we wel weten is dat het hier een spel betreft waar zaakwaarnemers het er beste uit halen voor hun opdrachtgever. Van Stee, maar ook Fraser maken ook deel uit van het spel waarbij zij het beste voor de club en selectie voor ogen hebben.

Afwachten is wat komende week in deze transfersoap nog staat te gebeuren. De verkoop van bepalende spelers betekent ook dat daar aankoop van sterktehouders tegenover zal moeten staan. Want als er geen vervangend kwalitatief spelersmateriaal bij gehaald zal worden heeft Sparta, dat het momenteel ontbeert aan scorend vermogen, ook een probleem met creativiteit. Dan zou het zomaar eens een lastig seizoen kunnen worden.

Bronnen:

  • https://www.topics.nl/onrust-ergernis-en-stijgende-zorgen-a15063582ad/
  • https://www.elfvoetbal.nl/Binnenland/274527/Said-Boutahar-In-mijn-nieuwe-functie-ben-ik-vooral-bij-Feyenoord-en-Sparta-te-vinden
  • https://www.vi.nl/nieuws/fc-groningen-zet-toch-door-met-tweede-bod-op-harroui

Abonneer
Abonneren op
51 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties