Het is definitief. Henk Fraser is met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht. Hij tekent daar een contract voor drie seizoenen. Utrecht heeft duidelijk gemaakt dat Fraser alleen trainer kan worden van de Domstedelingen, als hij zijn assistentschap bij het Nederlands elftal op zou geven. En dat deed Fraser. In een topsportcultuur telt ieder procentje. Bij Utrecht willen ze gewoon de volledige focus op de club. FC Utrecht: “We zijn gezamenlijk van mening dat de job als Hoofdtrainer bij FC Utrecht volledige focus en toewijding vereist. Deze baan combineren met andere werkzaamheden is dus niet mogelijk.” Fijn dat ‘we’. Dat vindt Henk dus ook als het om Utrecht gaat, maar niet als het om Sparta gaat. Ach ja, PR mannetjes. Niettemin is wel duidelijk dat Utrecht liever heeft dat de trainer rondom interlandweken de focus op de club laat houden en/of de broodnodige rust laat pakken. En wil de trainer dat niet, dan pakt Utrecht een andere trainer. Het tekent het mentaliteitsverschil tussen Utrecht en Sparta.

We zullen uiteraard nooit weten of Fraser zijn duobaan heeft bijgedragen aan de mindere resultaten van Sparta dit seizoen. Maar feit is wel dat Utrecht het risico niet wil nemen, dat Sparta wel nam.

Fraser had bij Sparta zoals bekend nog een doorlopend contract, maar daarin stond een clausule, waardoor hij de kans had om na dit seizoen te vertrekken. Eind januari maakte Fraser bekend dat hij van deze gelegenheid gebruik zou maken en dat hij Sparta na vier seizoenen achter zich zou laten. Het voetbal was onder Fraser vaak niet om aan te zien, maar hij behaalde wel resultaten. Als Sparta zich dit seizoen rechtstreeks handhaaft mag zijn trainersperiode daarom zeker succesvol genoemd worden. Eerst nog even handhaven dus!

Abonneer
Abonneren op
36 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties