Gisteren werd bekend dat Sparta de linkervleugelverdediger Djevencio van der Kust van FC Utrecht heeft gekocht. Op die positie was Sparta nog niet op volledige sterkte en dat probleem is nu opgelost.

Transfersom

Van der Kust tekent voor drie seizoenen en ligt daarmee tot seizoen 2025-’26 vast bij Sparta. Onze club betaalde voor de overgang van 22 jarige Nederlands-Surinaamse verdediger een transfersom aan FC Utrecht over. Onder welke voorwaarden en met welke clausules dit gepaard is gegaan heeft Sparta geen mededelingen gedaan. Net zoals de hoogte van de transfersom, waar ook geen mededelingen zijn verstrekt.

Officiële informatie van Sparta

Sparta laat wel het volgende op haar website weten:
Sparta Rotterdam heeft Djevencio van der Kust aangetrokken. De 22-jarige linksback wordt overgenomen van FC Utrecht en tekent tot medio 2026 op Het Kasteel met een cluboptie voor een extra seizoen. In de Domstad lag hij nog tot 2025 vast, Sparta heeft een transfersom betaald.

Van der Kust debuteerde in het seizoen 2021/2022 in de Eredivisie, waar hij twintig keer uitkwam voor de hoofdmacht van Utrecht, de meeste wedstrijden speelde hij voor Jong Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie. Halverwege het afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan MLS-club Houston Dynamo FC.

‘Met Djevencio trekken we een verdediger aan die bewezen heeft op Eredivisieniveau zijn mannetje te staan, maar ook aanvallende kwaliteiten heeft’, legt Gerard Nijkamp uit. ‘We waren voor onze selectie nog op zoek naar versterking in de defensieve mogelijkheden en met de komst van Djevencio hebben we nu meer mogelijkheden.’

Filmpje

ITWM wenst Djevencio veel succes bij de club van Rotterdam

Abonneer
Abonneren op
56 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties