In januari werd al duidelijk dat Deroy Duarte onze club waarschijnlijk zou gaan verlaten. Deze week werd duidelijk dat dat zeker is. De speler zegt op zoek te zijn naar een nieuwe uitdaging. Hij vertelt erover in aanloop naar Zwolle thuis. Zijn contract loopt af, dus hij levert Sparta geen cent op. Duarte zegt ambitieus te zijn en graag ‘een stap’ te willen maken. “Of dat in Nederland of in het buitenland is, gaan we komende zomer zien”, aldus Duarte, die zegt dat er wel wat interesse is, maar dat hij nog geen concrete aanbieding op zak heeft.

Van Stee zoekt naar een opvolger van Duarte

Sparta is al een maanden op het verzoek naar een vervanger, want in januari zat dit er dus al aan het te komen en toen liet Henk van Stee aan het AD weten: “Het is Deroy’s goed recht dat hij verder wil kijken. Andersom zijn wij dus vrij om hetzelfde te doen. We willen ook volgend jaar tenslotte een goede selectie hebben. En dat kan. Een van de weinige voordelen van deze corona-periode is namelijk dat er veel spelers op de markt komen.”

Onze trainert over Zwolle thuis

Henk Fraser betreurt het vertrek van Duarte, al was hij Duarte nog een seizoen een onomstreden basisspeler onder hem. “Deroy had bij Sparta moeten blijven, om zijn kwaliteiten verder te ontwikkelen. Ik respecteer zijn keuze, maar heb altijd wel het gevoel gehad dat hij beter zou kunnen”, aldus Fraser, die verder uiteraard zich vooral focused op de wedstrijd tegen Zwolle. Als deze gewonnen wordt is Sparta zo goed als veilig.

Auassar gaat voor het maximale tegen Zwolle

Abonneer
Abonneren op
9 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties