Het is bijna 1 april en dan moeten Nederlandse profclubs bekend maken welke spelerscontracten wel en niet worden verlengd. Zo ook Sparta. Henk van Stee heeft bekend gemaakt dat de contracten van Bryan Smeets, Bradley van Hoeven (nu verhuurd aan Go Ahead Eagles) en Tim Coremans verlengd worden. Vorige week werd al bekend dat ook het contract van Adil Auassar is verlengd. Onder meer Deroy Duarte heeft een aanbod voor contractverlenging naast zich neer gelegd.

Danzell Gravenberch mag uitkijken naar een nieuwe club. Ook de contracten van Jeffry Fortes, Michael Fabrie en de verhuurde Lassana Faye worden niet verlengd. Wouter Burger keert terug zuidwaarts en Aaron Meijers gaat terug naar Den Haag.

Ook de technische staf verandert van samenstelling. Naast Aleksandar Rankovic wordt Nourdin Boukhari assistent van Henk Fraser. Boukhari is nu spitsentrainer. De Spartaanse jeugd krijgt met Jason Oost en Toni Varela twee trainers met ervaring in het eerste elftal. Nathan Rutjes wordt coördinator van de onderbouw (spelers tot en met 12 jaar).

Voor de fact-checkers staat hieronder het interview met Henk van Stee waaruit we de meeste van deze wetenswaardigheden hebben gehaald. Verder staat hier een artikel van RTV Rijnmond.

Abonneer
Abonneren op
62 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties