Voorbeschouwing Fortuna – Sparta

55
1861
Strijden in Sittard.

Weertje niet? Er staat een stevige wind, die vrijdagmiddag- en avond uitgroeit tot flinke storm. In Zeeland zeggen we dan: we waaien uut onze verschoning. Eunice heet de storm. Of ie zo krachtig wordt, dat zelfs de doorgang van de wedstrijd in gevaar komt, weten we nu nog niet. We gaan er in deze voorbeschouwing vanuit dat de wedstrijd vanavond in Sittard kan plaatsvinden. 

Kijk dus wel een beetje uit in de auto richting Limburg. Handjes aan het stuur. Lezen jullie mee buschauffeurs? Want er rijden weer bussen met uitsupporters over de Nederlandse wegen. De stadions stromen terecht weer vol. Nog heel even en we zijn terug in het oude normaal in stadions. Volgende week thuis tegen PSV hoeven Sparta-supporters geen medisch bewijs meer te laten zien om binnen het stadion te kunnen. Enkel een seizoens- of wedstrijdkaartje is vanaf 25 februari genoeg. Zo hoort het ook. Een qr-code zegt tegenwoordig wetenschappelijk niets meer. Je kunt net zo goed een sierkalebas laten zien voor toegang. Of een dickpic, al ligt dat nu wat gevoelig. Enfin.    

Flo
Volle tribunes dus. Op vrijdagavond. Laat het voor Sparta geen gewoonte worden. We herinneren ons een vrijdagavond met een trits aan supportersbussen naar Sittard. Hoge verwachtingen. Sparta in de race voor het kampioenschap. Wat een deceptie werd dat. Een forse nederlaag. Muitende supporters. Een politiehond die in de bil van Florian hapte. Hoe is het? Dat willen we niet nog een keer. Het scheelt misschien dat we het uitvak, ondanks de goed bedoelde actie van de s.v. en de B.V.O van Sparta, niet helemaal vol krijgen. Werk, storm, corona en afstand zijn oorzaken. Er waren 800 kaartjes voor Spartanen beschikbaar. De belangstelling voor de degradatiekraker in de Eredivisie is groot. Sittard loopt uit. En Adje, voormalig sv-voorzitter, zal hieronder hoogstwaarschijnlijk updates geven over het kaartverloop onder onze supporters.  

Boost 
Die van Fortuna maken er een feestje van. De sfeer voorafgaand aan de wedstrijd krijgt een boost. De poorten van het stadion gaan om 18:30 uur al open. Het daaropvolgende uur staat in het teken van de pre-hour, lezen we. In het hele stadion is er tussen 18:30 en 19:30 een actie op bepaalde drankjes in de catering punten, waarbij je een grote (0,5l) Brand-bier of frisdrank ontvangt voor de prijs van een kleine (0,25l). Daarnaast zal in hetzelfde tijdsbestek ter hoogte van FRS DJ Sa-Lo muziek draaien. Lalalalalala. Mooi toch. Lekker feesten met je Limburgse porem. Het supportershome van Fortuna SC is eveneens geopend voor en na de wedstrijd. 

Sparta 
Voor het eerst sinds de uitwedstrijd tegen Willem II op 6 november supporters in het uitvak. Wij zijn met de 1-0 overwinning op Willem II thuis in onze buik in blijde verwachting. De fraaie goal van middenvelder Younes Namli voelde als een nieuw begin. Nieuw leven. Gaan we een mooie staart van de competitie krijgen nu we terugkeren naar het oude normaal (wel nog even alle (Europese)wetgeving van die stupide maatregelen eraf halen, Tweede Kamer)? Weet Sparta drie cruciale punten mee te nemen uit Limburg? Eerder wonnen we thuis op Het Kasteel met 3-1 van Fortuna Sittard. En zoals altijd lopen er bij de tegenstander weer oud-Spartanen rond. Deroy Duarte in dit geval. De middenvelder doorliep de gehele jeugdopleiding van Sparta en kwam tot en met vorig seizoen tot 115 duels, meldt Sparta. We zagen tegen FC Groningen ook nog ene Gladon invallen in de 92e minuut. Die kennen we vast ook nog. 

Arbitrage 
Bas Nijhuis heeft de leiding. Cristian Dobre en Mark Janssen assisteren. Wel goed de vlaggen vasthouden, mannen. Heerschap Robin Vereijken is de vierde official.  Sander Van der Eijck volgt de wedstrijd lekker binnen ergens in Zeist als var. Hij krijgt koffie en tips van  Roy de Nas. De wedstrijd begint om 20:00 uur. Voor de thuisblijvers is de wedstrijd te zien op ESPN.

Hadden we trouwens al geschreven dat we deze wedstrijd moeten winnen? Niet? Bij deze. Deze wedstrijd moeten we winnen. 

Vermoedelijke opstelling Fortuna (we hebben geen idee of er blessures zijn):

Van Osch, Angha, Samaris, Siovas, Tirpan, Rienstra, Duarte, Janssen, Flemming, Benschop en Seuntjes. 

Vermoedelijke opstelling Sparta: 

Okoye, Abels, Vriends, Auassar, Durmisi, Namli, Verschueren, Mijnans, De Kamps, Dalmau en Thy.  

Abonneer
Abonneren op
55 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties