Morgen waarschijnlijk het officiële bericht dat Jeroen Rijsdijk hoofdtrainer wordt. En ook wachten we op het bericht dat Tijs Velthuis officieel een contract tekent. Maar opeens, zomaar tussendoor, het bericht dat onze club Agustin Anello heeft tot en met 30 juni 2026 heeft vastgelegd. Met nog een optie voor een jaar erbij. Dit zag vrijwel niemand aankomen, maar de vleugels raken in aanvallend opzicht zo goed bezet. Hoewel Van Crooij nog steeds op de nominatie staat om verkocht te en er ook interesse is voor Lokilo. Goed dat Sparta hierop alvast anticipeert.

Vleugelspeler

Anello is een 21-jarige aanvaller. Zijn rechterbeen is wat sterker dan zijn linkerbeen, kan op beide vleugels uit de voeten, maar speelt meestal op links. De in Miamo geboren buitenspeler kwam op 10-jarige leeftijd naar Europa. Via Barcelona belandde de familie Anello in België, waar de buitenspeler op zijn beurt in 2019 bij Lommel SK terecht kwam. In 2021 maakte hij zijn debuut in het eerste van Lommel. In totaal speelde Anello 42 wedstrijden voor de Belgische club met daarin zeven doelpunten en vijf assists. Vorig seizoen vond de Amerikaan (al heeft hij inmiddels een Belgisch paspoort) in achttien wedstrijden zes keer het net en gaf hij vier assists, voordat hij halverwege het seizoen op huurbasis vertrok naar Hajduk Split. Na dertien wedstrijden daar liep de verhuurperiode van de vleugelaanvaller af, waarna Sparta hem nu definitief overneemt van Lommel. Onze club betaalt een transfersom voor hem met een onbekende hoogte, want zijn contract bij Lommel liep tot media 2024.

In de voetsporen van Saito en Verschueren

Lommel werkt samen met de City Football Group en in hoeverre je als club dan nog veel te zeggen hebt is maar de vraag. Sparta in gelukkig volledig zelfstandig, maar dat de Spartaanse scouts Lommel goed in de gaten houden – en dat de banden met de City Football Group goed zijn, blijkt de laatste jaren. Sparta huurt komend seizoen Saito alweer voor het tweede jaar op de rij van Lommel / de City Group en ook Verschueren plukte onze club weg bij Lommel. Als Anello hetzelfde kan brengen als Saito en Verschueren, dan zijn we uiteraard dik tevreden!

Gerard Nijkamp heeft er in ieder geval vertrouwen in. “We zijn heel erg blij dat we Agustin welkom kunnen heten bij Sparta”, aldus onze technisch directeur. “In Nederland kijken we naar versterkingen, maar ook buiten ons land lopen er spelers rond die aantrekkelijk zijn voor Sparta. Met zijn goede techniek en aanvallende dreiging was Agustin één van de spelers die ons opviel bij Lommel en de laatste maanden bij Hajduk Split. Met zijn komst krijgen we aan de zijkant nog meer mogelijkheden en we zijn blij dat Agustin zich de komende jaren aan ons verbindt.”

Abonneer
Abonneren op
69 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties