En opnieuw doet Gerard Nijkamp zaken met de City Football Group en opnieuw komt er een speler naar Sparta die bij Lommel heeft gevoetbald. Dit keer is het de 20 jarige Metinho die zich aan Sparta verbonden zal zien.

De centrale middenvelder is nog maar jong, maar ooit werd er een grote hoeveelheid geld voor hem betaald. Hij gold immers als een supertalent waarvoor het Franse Troyes een paar jaar geleden naar verluid 5 miljoen euro aan het Braziliaanse Fluminense moest betalen.

Dat de verwachtingen niet helemaal uitkwamen werd duidelijk toen de Braziliaan met Congolese roots bij Lommel werd gestald. Net zoals Troyes maakt Lommel onderdeel uit van de City Group. Metinho speelde vorig seizoen voor de Belgische club 19 wedstrijden en gaat nu dus de overstap maken naar Sparta.

Eerder dit seizoen werd uit de 21 jarige Agustin Anello al van Lommel aangekocht en vorig seizoen kwam publiekslieveling Koki Saito over uit het Belgische. Blijkbaar heeft Gerard Nijkamp een goed gevoel erbij om zaken te doen met de mannen van de Citygroep. Het doel van dergelijke overeenkomsten lijkt helder te zijn. Spelers worden beter en leveren meer marktwaarde op en Sparta ontvangt relatief goedkope (kwalitatieve) arbeidskrachten. Of het binnenhalen van Anello en nu Metinho ook zo’n succesverhaal zal worden als die van Koki is natuurlijk nog wel even koffiedik kijken. Er kunnen immers maar elf spelers opgesteld worden waarvan Koki de enige zal zijn die nu al gegarandeerd zal zijn van een basisplaats.


Abonneer
Abonneren op
109 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties