Na de bekerdeceptie zijn alle Spartaanse ogen vanaf januari weer gericht op de competitie. Na de winterstop zijn er nog 18 wedstrijden te spelen. De play-offs om Europees Voetbal halen is het streven. Maar er valt ook nog een hoop te verliezen. Het wordt voor Nijkamp geen rustige winterstop.

Nijkamp in winterse topvorm?

Nijkamp moet een back-up hebben voor als Olijm Verschueren of Kitolano weg zouden gaan. We hebben het hier over drie van onze beste spelers. De transfersommen van Mijnans en Van Crooij vielen toch wat tegen. Als één of twee van deze spelers in de winterstop zouden weggaan, mag er dit keer wel weer eens een (voor Spartaanse begrippen) topbedrag tegenover staan. Verder wil Nijkamp 2 spelers verhuren en wil hij minimaal één middenvelder binnenhalen. Laten we hopen dat onze technisch directeur deze winter in topvorm is, het zal nodig zijn.

Olij

Olij heeft aangegeven weg te willen. Sparta heeft aangegeven wel mee te willen werken voor de juiste prijs. Er is interesse voor Olij. De kans dat hij deze winter vertrekt is dan ook aanzienlijk. De wandeling die hij na Twente-thuis met zijn kind maakte, achter de rest van de selectie aan, zagen sommige supporters al als een afscheid van Het Kasteel. Laten we hopen dat Sparta hem nog een half jaar vast kan houden. Onze club staat nu 7e. Waar hadden we gestaan als we een mindere keeper hadden gehad? En waar haalt Sparta midden in het seizoen een betrouwbare en betaalbare doelman vandaan?

Wellicht dat Gerard Nijkamp op dit vlak een voorbeeld kan nemen aan zijn voorganger. Okoye werd al in november voor een Spartaans recordbedrag verkocht. Maar hij maakte nog wel dat hele seizoen bij Sparta af. Olij in januari voor een recordbedrag verkopen en het seizoen bij Sparta laten afmaken. Het zou voor alle partijen goed zijn.

Verschueren, Kitolano, Anello en Aleman

Rijnmond laat weten dat er interesse is voor Kitolano. Maar de middenvelder lijkt zelf de voorkeur te hebben om dit seizoen gewoon bij Sparta af te maken. Je weet het nooit zeker, er kan altijd een club voorbij komen waar Sparta en Kitolano geen nee tegen kunnen zeggen, maar Kitonalo hoeft niet zo nodig nu al weg. Verschueren daarentegen staat deze winter wel open voor een tussentijds vertrek. Dat gold afgelopen zomer ook al. Toen kwamen er wel clubs, maar was er geen club die de gevraagde prijs wil betalen. Het ging wel duidelijk ‘in het hoofd’ van Verschueren zitten. Hij had op het veld een mindere periode. In september werd hij al snel weer de oude Verschueren, die zo waardevol voor dit team is.

Rijnmond weet ook dat Anello verhuurd mag worden. Waarvan akte. Aleman mocht afgelopen zomer al verhuurd worden, maar toen was er geen interesse in hem. Deze winter mag zijn zaakwaarnemer opnieuw een poging doen om een club te vinden die hem graag wil huren.

Boëtius wijst aanbieding Sparta (voorlopig) af

Jean-Paul Boëtius trainde de afgelopen maanden mee bij Sparta. Tot volle tevredenheid van Jeroen Rijsdijk. En zoals het dan gaat binnen het voetbal kreeg Boëtius van Sparta een contractaanbieding. Hij wil niet meer op de vleugels voetballen, alleen nog maar op het middenveld. Dat is voor Sparta geen probleem. De Guzman houdt het zelden een hele wedstrijd vol. En hoewel hij dit seizoen topfit was, weet ook Nijkamp nog wel hoe blessuregevoelig De Guzman vorig jaar was. Metinho valt tegen. En dat Kitolano en Verschueren blijven is allesbehalve zeker. Logisch dus dat Nijkamp de 29-jarige Boëtius een aanbieding heeft gedaan van een half jaar. Hij heeft de Spartaanse aanbieding alleen voorlopig even naast zich neergelegd. Zijn zaakwaarnemer kijkt ook nog naar buitenlandse opties.

De deur is nog niet definitief dicht. Mogelijk komt het toch nog tot een deal tussen Sparta en Boëtius, want zo gaat het in de voetbalwereld. Maar op dit moment hebben Boëtius en Sparta afgesproken dat de speler niet meegaat naar het trainingskamp. Ondertussen zoekt Nijkamp verder naar een andere middenvelder.

Neghli mist start in januari

Camil Neghli viel in Den Haag geblesseerd uit. Hij heeft een scheurtje in zijn hamstring. De verwachting is dat hij eind januari weer minuten zal kunnen maken in Sparta 1. Maar op het trainingskamp in Spanje zal hij nog niet met de groepstraining mee kunnen doen. Anello, Brym en Vriends zijn ook geblesseerd, maar de verwachting is dat het hun kerstdagen niet in de war zal schoppen en dat ze alledrie in Spanje weer op het veld zullen staan.

Saito waarschijnlijk mee op trainingskamp

Het herstel van Saito verloopt voorspoedig. Waarschijnlijk zien we hem al op het veld in Spanje. Na zo’n periode van herstel mogen we niet direct van hem verwachten dat hij veel speelminuten gaat maken. Zijn Japanse college Shunsuke Mito gaat ook mee op trainingskamp en zal ongetwijfeld nog wat even moeten acclimatiseren. Neghli is geblesseerd. Rijsdijk zal in Spanje al gaan puzzelen hoe hij Fortuna wil gaan bestrijden, ook omdat Bakari geschorst is. Personele problemen zijn er nog steeds genoeg. Maar het feit dat de twee Japanners straks een balletje naar elkaar passen in de Spaanse zon geeft rood-witte hoop.

Er gaat nog genoeg gebeuren in de komende weken! Eerst maar even Kerstmissen.

Abonneer
Abonneren op
82 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties