Op 13 juli viel op deze site al te lezen dat Gerard Nijkamp opnieuw zaken gaat doen de City Football Group. Opnieuw komt er een speler naar Sparta die bij Lommel heeft gevoetbald. Dit keer is het de 20 jarige Metinho die zich aan Sparta verbonden zal zien.

Hij was al kort te zien als stagespeler, maar zijn werkvergunning was nog niet rond. Dit is in een afrondende fase. Binnenkort mogen we groen licht verwachten. Hij zal worden gehuurd.

De centrale middenvelder is jong, maar ooit werd er een grote hoeveelheid geld voor hem betaald. Hij gold als een supertalent waarvoor het Franse Troyes een paar jaar geleden naar verluid 5 miljoen euro aan het Braziliaanse Fluminense moest betalen.

Dat de verwachtingen niet helemaal uitkwamen werd duidelijk toen de Braziliaan met Congolese roots bij Lommel werd gestald. Net zoals Troyes maakt Lommel onderdeel uit van de City Group. Metinho speelde vorig seizoen voor de Belgische club 19 wedstrijden en gaat nu dus op huurbasis de overstap maken naar Sparta.

Eerder dit seizoen werd uit de 21 jarige Agustin Anello al van Lommel aangekocht en vorig seizoen kwam publiekslieveling Koki Saito over uit het Belgische, net als Arno Verschueren.

Met nog een middenvelder aan boord is de kans groot dat Van Mullem later deze transferwindow verhuurd zal gaan worden. Eerder gaf Nijkamp aan dat hij hiervoor open staat als de selectie voldoende middenvelder bevat.

Abonneer
Abonneren op
30 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties