wedstrijdposter PSV - Sparta

Zijn we nog steeds In The Winning Mood? Dat zullen ongetwijfeld veel Spartanen zich afvragen met het naderen van de wedstrijd tegen PSV. Normaliter, is elk punt dat we halen in het Philips stadion een bonuspunt…maar de club uit Rotterdam-West lijkt de vorm na twee gewonnen duels, hervonden te hebben. Dat de vorm tegen laagvliegers RKC en ADO herwonnen werd zegt in deze vreemde competitie ook niet alles.

Clubs als RKC en ADO doen het na hun nederlagen-reeks opeens weer goed tegen respectievelijk FC Twente en SC Heerenveen. Niets is dus onmogelijk in deze vreemde competitie, ook een overwinning bij PSV is een mogelijkheid. De kans is kleiner om te winnen tegen een traditionele top-3 club, dat beseft een ieder, maar als onze club op Zuid een punt kon pakken, waarom zouden we dan geen bonuspunt(en) vanavond in Eindhoven kunnen sprokkelen.

Het zou, gezien de stand op de ranglijst, voor nog meer adem kunnen zorgen. Zoals hierboven omschreven pakt de concurrentie ook punten en hoe meer afstand we nemen van de onderste drie plaatsen, hoe fijner dat natuurlijk is. Met kerst willen we immers ons buikje onbezorgd rond kunnen eten zonder dat we last krijgen van oprispingen die veroorzaakt worden door een lage plaats op de eredivisie-ranglijst.

PSV

Uiteraard hoopt elke Spartaan op succes in Eindhoven. Maar we moeten wel eerlijk zijn en vermelden dat PSV afgelopen donderdagavond echt wel een heel puik potje voetbal op de mat wist te leggen. Na een 0-2 achterstand, in het voor de Europa-league gespeelde thuiswedstrijd tegen PAOK, wisten de Eindhovenaren zich terug te vechten in de wedstrijd. Met goed voetbal werd een comeback bewerkstelligt en werden de Grieken met 3-2 terug naar Saloniki gestuurd.

Tot nu toe ging het de ploeg niet geheel makkelijk af. In de competitie bekleedt PSV de 4e positie en dat is voor een ploeg die altijd voor het kampioenschap gaat niet goed genoeg. PSV speelt daarbij nogal voorspellend voetbal waarbij coach Roger Schmidt vaak het middelpunt van kritiek is. Alles moet wijken voor het teambelang lijkt zijn streven te zijn. Hierbij wordt de individuele speler ondergeschikt gemaakt aan het collectief. Soms werkt dat prima, maar soms gaat een dergelijke werkwijze, afhankelijk van de samenstelling van het team, gruwelijk mis.

Van de laatste vijf duels in de eredivisie won PSV er drie, werd één keer gelijk gespeeld en één keer verloren. Geen indrukwekkende reeks, als je in het kielzog van Ajax wil blijven.

Vanwege het goede doordeweekse resultaat zal Schmidt naar alle waarschijnlijkheid nagenoeg alle spelers opstellen waarmee hij donderdag tegen PAOK uitkwam. Naar verluid zal Mario Götze mogelijk in de basis-elf terugkeren, Noni Madueke zal daar dan geslachtofferd voor worden.

Vermoedelijke opstelling PSV: Mvogo; Dumfries; Teze; Boscagli; Max; Rosario; Sangaré; Götze; Malen; Zahavi; Gakpo.

Sparta

De vraag is wat Henk Fraser zal doen? Zal hij voor het gebruikelijke “Never change a winning team” gaan, of wil hij zekerheden in bouwen ten aanzien van de verwachte aanvalsgolven uit het Eindhovense kamp. Spelen met het 4-5-1 of toch terugvallen op 5-3-2? Beukelsdijk in de basis ten koste van een creatieve middenvelder? Het kan allemaal. Toch gokken wij op het eerste scenario: Fraser gaat geen aanpassing doen aan de gevonden vorm en zal, eventuele opspelende blessures of corona-gevallen, dezelfde spelers opstellen als hij dat in voorgaande twee duels deed. De wekelijkse video van Rijnmond is puur bedoeld voor het zand in de ogen gooien van herr Schmidt:

Daarnaast moet Sparta zich wapenen tegen een goed voorbereid PSV. In een video op de PSV-website verteld Schmidt dat Sparta zeer fysiek en mannelijk voetbal speelt waarbij de duels niet uit de weggegaan worden. Men lijkt afgelopen dagen op de Hergang dus de messen te hebben geslepen en zal het Sparta niet makkelijk gaan maken.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Okoye; Abels; Vriends; Heylen; Pinto; Auassar; Harroui; Smeets; Mijnans; Deroy Duarte; Thy

Bijzonderheden

PSV is nog steeds behoorlijk in rouw na het overlijden van oud-voorzitter Harry van Raaij. Daarnaast kwam het overlijden van Pim Doesburg, waar vorige week een grandioos eerbetoon op Het Kasteel voor werd gehouden, ook bij PSV hard aan. Doesburg speelde voor PSV ook een bizar hoog aantal eredivisiewedstrijden: 216 (!) stuks in totaal. Of aan deze zaken nog aandacht wordt gegeven is niet geheel duidelijk. Voor de zoons van Pim Doesburg; Pim jr. en Danny is dit wel een bijzonder duel. In het AD van gisteren kwamen ze beiden aan het woord.

Verder lijkt onze doelman steeds beter Nederlands te leren. Niet verkeerd voor de boomlange Nigeriaans international die het Engels en Duits ook goed onder de knie heeft. Niets is belangrijker dan een goed coachende doelman, en het machtig zijn van de Nederlandse taal helpt daarbij:

Okaye kan “Scheveningen” al goed uitspreken

Fox 1 en leiding

PSV – Sparta begint zondagavond om 20:00 en is te zien op Fox 1. En dat is lekker voor de Spartanen die geen duur abonnement van deze betaalzender hebben aangeschaft. Fox 1 is toegevoegd aan de basis-pakketten van Ziggo en KPN.

De wedstrijd zal onder leiding staan van het “Emmen-duo” Jeroen Manschot (arbiter) en Allard Lindhout (VAR). Zij worden op het gras ondersteunt door Erik Kleinjan en Sjoerd Nanninga (grensrechters) en het heerschap Erwin Blank (4e official). In het matchcenter in Zeist zal AVAR Thomas Krijt over de schouder van Lindhout meekijken of alles volgens de regels verloopt.

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
354 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
Dikker
Gladiator
1 maand geleden

Blijf ik toch met 1 vraag zitten: Waarom geen Burger als invaller?

D
Marcel van A
Spartaantje
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Tja dan breng je Fortes en Meijers en geen Burger idd. Onbegrijpelijk. Fortes vind ik echt niets. KKD niveau

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Een jonge jongen, hè. Misschien moet hij eerst nog gedisciplineerd worden. Dat werkt nu eenmaal zo bij Fraser…

D
De Titanic....
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Ja, vraag ik me ook af. Misschien is hij nog steeds niet fit, heeft-ie heimwee of traint hij heel beroerd. Onderhand is het toch niet te begrijpen waarom hij eigenlijk is gehuurd….

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Zijn voornaam is Ham en Fraser is vegetariër.

D
Molon Lawe
Spartaantje
1 maand geleden

PSV B was in de eerste helft te pakken. Masr dsn moet je sls trainer niet je ploeg verbieden te voetballen, aan te vallen.

Zo doorlopend tegenstanders voor jouw doel moet een tegendoelpunt opleveren
Al is het maar een van richting veranderd schot.
Doorlopend tegenstanders in je 16 meter, ongelukkige strafschop is nooit ver weg, zeker in een uitwedstrijd en tegen de top 3.

Gemiste kans.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Molon Lawe
D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Molon Lawe
1 maand geleden

Dat ben ik met je eens, die laatst tien opportunistische minuten lieten de zwakte achterin bij PSV duidelijk zien. We hadden in de eerste helft moeten durven aanvallen…

D
Rob Laanen
Spangenaar
1 maand geleden

Natuurlijk is het teleurstellend, maar laten we blij zijn dat Fraser tot inkeer is gekomen. Hij toont lef en heeft eindelijk de goede keeper opgesteld. We hadden al 7 punten meer kunnen hebben.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Rob Laanen
1 maand geleden

Hij toonde, zoals gewoonlijk, pas lef, toen we achterstonden.we hebben het in de eerste helft weggegeven…

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
1 maand geleden

Met wat betere scheidsrechters, wat minder kansen missen en wat minder pech hadden we er meer dan 7 bij kunnen hebben

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
1 maand geleden

Niks aan de hand hoor “we kunnen nog altijd kampioen worden”.

D
King P88gba
Gladiator
1 maand geleden

Denk dat het beter is dat er een paar hier stoppen met drinken en gaan slapen. Pfff wat een onzin wordt er weer uit gekraamd.

D
Rob Laanen
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Met verlies om gaan valt niet mee, King.

Henry
Spartaantje
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Goed voorbeeld doet goed volgen
Proost , effe een goeie neut en naar bed

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Namen en rugnummers graag.

D
Wolf
Gladiator
1 maand geleden

Sparta heeft naar vermogen gevoetbald, het was echter TE onrustig om PSV echt pijn te doen, terwijl die kans er zeker wel was.

Het is wel duidelijk dat Sparta met dit elftal niet in degradatie problemen hoeft te komen.

Harroui, Mijnans en Okoye zijn onze pareltjes!

D
ton
Je reactie op  Wolf
1 maand geleden

Maar Harraoui draaide vandaag te vaak verkeerd…te vaak net verkeerde keuze helaas.

D
Rob Laanen
Spangenaar
Je reactie op  ton
1 maand geleden

Hij zoekt te vaak een moeilijke oplossing.

D
ton
Je reactie op  Rob Laanen
1 maand geleden

Blijf erbij dat ie op rechts nuttiger is voor Sparta. Ook daar lag weer de ruimte voor Sparta. Overigens zakte Smeets heel ver terug, was niet fit meer. Engels liet weer zien dat ie niet bij Sparta past..geduikel, veel te kort lontje, onnodige domme overtredingen..viel echt dramatisch in. Mijnans had ook 15 min eerder eraf gemoeten, was logischer om Laros te brengen als controleur en Appie naar rechts. Jammer, zat echt punt in vanavond.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  ton
1 maand geleden

Zo een mening over Engels, had jij ook over Thy.
Toen Thy waardevol werd gaf je dat zowaar aan, nadat je er niet onderuitging.
Alleen, toen Thy minder presteerde benoemde je dat tot vervelens toe een keer of 5 per dag, inclusief kauwgom.
Toen het goed ging las ik dat 1x in die week.
Ga je nu hetzelfde doen met Engels?
Engels komt er wel, geloof me. Zei ik van Thy ook.

D
King P88gba
Gladiator
1 maand geleden

Jammer. Is achteraf lullen maar een beetje meer druk naar voren en ze waren heel kwetsbaar. Volgende week belangrijk potje!

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Een heel belangrijk potje komende vrijdag. Bonuspunten halen is heerlijk maar winnen van ploegen die onder je staan een must.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Die druk was niet nodig.
Wel zuiver inspelen.
Dat heb je de gehele eerste helft niet gezien.
Steeds verkeerde keuzes.
De tweede helft ging dat iets beter.
Ik vond de strafschop terecht, maar zonder hadden ze niet gescoord, denk ik.

D
Koen Heijden
Spartaantje
1 maand geleden

Jammer van het resultaat maar dit Sparta gaat niet in degradatieproblemen komen als het zo blijft spelen.

Henry
Spartaantje
1 maand geleden

Controle controle controle
Zoveel onnodig balverlies daar verlies je alles mee

D
De Titanic....
Spangenaar
1 maand geleden

We kwamen voor een puntje en hadden zelfs 2 buitenkansjes op meer. Jammer. Okoye was super…

Dylan Hendriks
Spartaantje
1 maand geleden

Helaas, de sterke eerste helft niet door kunnen zetten. Mansveld weer heel zwak met die misplaatste grijns op het gezicht. Van beide kanten, kaarten op onbegrijpelijke momenten. Zuiver hands op randje zestien. Continue ernaast met ingooien etc. Zonde van de penalty, lucky hotseknotsmongolia situatie.

Dylan Hendriks
Spartaantje
Je reactie op  Dylan Hendriks
1 maand geleden

Heel zwakke tweede helft van Duarte trouwens. Die had eerder gewisseld mogen worden, zo onrustig aan de bal.

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Dylan Hendriks
1 maand geleden

Duarte werkt zich 3 slagen in de rondte maar het is iedere keer net niet bij hem.

D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  Dylan Hendriks
1 maand geleden

Na 20 minuten zat hij er helemaal doorheen, volgens mij.

D
ton
Je reactie op  Cap
1 maand geleden

Ja klopt, was al na 50 minuten rijp voor wissel

D
Dikkiedik
Spartaantje
1 maand geleden

Goed gevoetbald, goede inzet. Wat een verademing die keeper. PSV heeft zijn matsdoelpunt weer gehad van de eeuwige sparta kwelgeest manschot, de wandelende kachelpijp. Wat een naaier is dit telkens, of hij moet eens naar de opticien.

D
Kasteelheer
Spartaantje
Je reactie op  Dikkiedik
1 maand geleden

Matsdoelpunt?
Gewoon een terechte penalty, helaas.

D
Dikkiedik
Spartaantje
Je reactie op  Kasteelheer
1 maand geleden

Het feit dat er bij sparta wel handsbal gezien wordt en bij psv niet heb ik het over matsen. Dit is de zoveelste keer dat door manschot wel iets gezien wordt bij sparta, maar bij de tegenstander niet en dit was niet de eerste keer. Ook in het geven van kaarten is hij niet consequent.

D
Kasteelheer
Spartaantje
Je reactie op  Dikkiedik
1 maand geleden

Dan was het dus geen matsdoelpunt, want daar kwam geen hands aan te pas.
En het was ook Seuntjens niet die vandaag meedeed.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Dikkiedik
1 maand geleden

De zoveelste keer is nooit de eerste keer…

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Dikkiedik
1 maand geleden

Goede inzet: eens
Goed gevoetbald: nee.
Voor Smeets is dit niveau te hoog.
desondanks eerste helft nauwelijks problemen gehad.

D
ton
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Smeets, duarte en harraoui waren geen van allen goed met hun passing…dat maakte t verschil helaas.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  ton
1 maand geleden

Duarte zette vanaf de rand van zijn eigen strafschopgebied Thy alleen voor de keeper. Die moet hem dan wel maken.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  ton
1 maand geleden

Yep

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Voor Abeltje, Duarte en Thy was het niveau ook te hoog. Geeft niks. Dit is ook niet ons niveau. Smeets geeft volgende week weer een paar wereld ballen en we winnen van Emmen.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Ik moet eerlijk zeggen dat je het wederom goed weergeeft.

D
PKHVH
Spangenaar
1 maand geleden

Eerste helft laten liggen. Te schijterig allemaal.

D
HansG
Spangenaar
1 maand geleden

Waar is de VAR??????? Sparta wordt bestolen die PSV’er maakt hands!!!!!

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  HansG
1 maand geleden

Buiten de 16. Kan de Var niks mee. Stoppen met drinken nu want het wordt vervelend 😂

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Joh lul niet zo stom joh met je laatste alinea.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  HansG
1 maand geleden

Dit is zijn niveau.

D
Prins
Spangenaar
Je reactie op  HansG
1 maand geleden

Thy èn Gravenbergh moeten gewoon scoren, dan is er niks aan de hands.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Prins
1 maand geleden

Thy heel zeker voor Gravenberch was de situatie te hoog gegrepen.

D
Afdeling Schiphol
Spartaantje
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Jan, het was te hoog geschoten door Gravenberch, bal grijpen mag namelijk niet in het voetbal …

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Afdeling Schiphol
1 maand geleden

Gravenberch was toch vliegende keep?

Henry
Spartaantje
Je reactie op  HansG
1 maand geleden

Eens

D
Houten Klaas
Gladiator
1 maand geleden

100% vrije trap randje strafschopgebied. Dat had ik nog wel willen zien met Auassar of Meijers. Verder prima gedaan, punt was mooi geweest en terecht.
Volgende week Emmen thuis de volle buit!

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Houten Klaas
1 maand geleden

Thy moet dit soort ballen maken. Jeezus zeg.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

Kutgras ook…

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Gras is niks voor ons.

D
Prins
Spangenaar
1 maand geleden

Kut Brabant.

D
Jan
Gladiator
1 maand geleden

Zuiver hands wel na drie keer herhalen waar is de var?

D
ton
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Ongelooflijk…meyers geel en die Sangore mag ongestraft aanval eruit halen. Hier zat veel meer in, maar middenveld Sparta was niet balvast genoeg…maar o o o Gravenberch moet gewoon afmaken natuurlijk. Het grote probleem was de 2e bal…die werd niet gewonnen en hadden we hem al was de laatste pass slecht. Erg erg onnodig…en tja..zeer ongelukkig Kharkouch…

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Buiten het strafschopgebied…

D
ton
Je reactie op  Hemmie
1 maand geleden

Lijkt me anders dat mannetje Manschot t gewoon niet wilde zien hoor..bal komt op 16 m te liggen en dat i gewoon nog een dikke kans. Waar pingel uit kwam, was uit niet gefloten overtreding tegen Sparta.op middenveld.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Hemmie
1 maand geleden

Ja en? Hij moet gewoon fluiten en een vrije trap geven.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Jan, je vroeg waar de VAR was, daar gaf ik antwoord op…

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Hemmie
1 maand geleden

Oké ik wist niet dat jij vandaag de var was heb je nekschot niet geadviseerd om een vrije trap te geven?

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Buiten de 16 kan de VAR niet ingrijpen, tenzij het om een rode kaart gaat, Jan. Ik heb dus niets geadviseerd.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Hemmie
1 maand geleden

Je had het toch gewoon kunnen fluisteren.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Hemmie
1 maand geleden

100% zeker er buiten?

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

Ja.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

200%

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Moet je wel via VAR bekijken om dat te weten… 😀

D
Ron Essen
Spangenaar
1 maand geleden

Opgeheven hoofd weg uit Eindhoven.

Henry
Spartaantje
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Met 0 punten

D
Dikker
Gladiator
1 maand geleden

UitHeylen en volgende week opnieuw beginnen.

s1983
Spangenaar
1 maand geleden

En nee hoor , geen hands. Wat een drama scheids is die man

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  s1983
1 maand geleden

Dat heb je, als Maradona wordt herdacht….

D
Dodo0
Spartaantje
1 maand geleden

Verliezen door een ongelukkige penalty: de druiven zijn zuur

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Dodo0
1 maand geleden

Als Okeye bij die pingel de bal naar de hoeken had gestompd???Triest debuut zo van Kharchouch

D
Prins
Spangenaar
1 maand geleden

Ja, die moet er dan wel in.

D
Sparta Peat
Spartaantje
1 maand geleden

Hoe krijg je m *** over

D
TvdB
Spartaantje
Je reactie op  Sparta Peat
1 maand geleden

Omdat ie het net eraf wil schieten. Je hoeft hem alleen maar op je schoen te laten vallen.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  TvdB
1 maand geleden

Jij hebt nooit gevoetbald, hij moet zich er letterlijk doorheen vechten. Enig idee wat dat met je adrenaline doet?


D
TvdB
Spartaantje
Je reactie op  Hemmie
1 maand geleden

Heb zeker wel gevoetbald. Je lult zoals gewoonlijk weer eens uit je nek. In dat soort situaties moet je slim zijn. Tegen AZ had ie de bal ook terug moeten leggen,dan win je die pot gewoon

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  TvdB
1 maand geleden

Jij hebt niet gevoetbald, hooguit meegedaan.

D
TvdB
Spartaantje
Je reactie op  Hemmie
1 maand geleden

Stakker……..

D
Jan marchena
Spartaantje
Je reactie op  Sparta Peat
1 maand geleden

Maar Gravenberch word toch onderschat. Zou mpoi zijn als hij de bal er zo inschiet

D
ton
Je reactie op  Jan marchena
1 maand geleden

Thy won nul duels…met Gravenberch veel meer body voorin. Engels viel alleen op door theater en domme overtredingen.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Sparta Peat
1 maand geleden

Hij moest hard werken, hoor, en hij creëerde alles zelf…

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Sparta Peat
1 maand geleden

Onkunde

D
Prins
Spangenaar
1 maand geleden

Die Manschot is werkelijk van een bedroevend niveau. Die mag normaal gesproken de G-elftallen nog niet fluiten.

D
Jan marchena
Spartaantje
1 maand geleden

Sparta, jammer. Dit voel je als Spartaan aankomen. Maar ik ben trots(knoop in de maag) op Sparta.

Okoye goed gekeept.

D
Hans E
Gladiator
1 maand geleden

Die schoft gaat gewoon door hé?