scheidsrechtersfluit

De KNVB heeft Jeroen Manschot aangewezen om zondagavond Sparta – PSV te fluiten. Hopelijk heeft deze fluitist een betere dag dan toen die op 17 mei 2018 achter de schermen zat . Toen bakte die samen met Allard Lindhout er helemaal niets van, weet u nog?

Maar goed dat is natuurlijk een beetje “ouwe koeien uit de sloot” halen en kunnen we het beter hebben over wie Manschot gaat helpen om een nieuw fiasco te voorkomen. Op het veld, aan de zijlijn en met vlag in de hand zijn dat de heren Erik Kleinjan en Sjoerd Nanninga. Dit trio wordt een kwartet omdat het heerschap Erwin Blank de rol van 4e official op zich zal nemen.

In het match-center in Zeist zal de eveneens op 17 mei 2018 in opspraak geraakte Allard Lindhout als VAR zich tureluurs naar de schermpjes moeten staren. Maar gelukkig is daar dan ook Thomas Krijt, die als als AVAR de taak heeft dat Lindhout zich niet blindstaart, ontspoort en de fout in kan gaan zoals Manschot dat deed op 17 mei 2018

Vanzelfsprekend wordt de arbitrale leiding in Eindhoven van harte veel succes gewenst met het leiden van de wedstrijd.

De redactie van ITWM voelt zich door plaatsing van dit artikel niet verantwoordelijk voor eerder aangedaan Spartaans leed. Lezen van de gelinkte artikelen is geheel voor eigen risico en kan leiden tot zware depressie en vergeldingsdrang.

3 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
14 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
1 maand geleden

[…] wedstrijd zal onder leiding staan van het “Emmen-duo” Jeroen Manschot (arbiter) en Allard Lindhout (VAR). Zij worden op het gras ondersteunt door […]

D
Sunny
Spartaantje
1 maand geleden

De scheidsrechter moet leidend zijn en wij moeten accepteren dat de arbiters in het veld fouten maken. Doen ze al eeuwen, dus wat dat betreft verandert er niets. Een VAR zou alleen in moeten grijpen bij een overduidelijk en niet geconstateerd buitenspeldoelpunt, een overtreding achter de rug van de scheidsrechter of een bal die buiten het zicht van de arbiters over de lijn is geweest. Een arbiter die een situatie beoordeelt en dit dus onder normale omstandigheden zou hebben moeten kunnen zien, maar dat toch wellicht niet goed heeft beoordeeld, zou niet door de VAR gecorrigeerd mogen worden.
En we moeten af van die achterlijke handsballen in het strafschopgebied. Alleen als een speler bewust zijn hand/arm uitsteekt omdat hij daarmee een doelpunt wil voorkomen, is een strafschop. Ook hier zou dat door de scheidsrechter bepaalt moeten worden. Dat Blom dus tegen ADO geen strafschop aan Sparta gaf, vind ik volkomen juist, maar heb je een VAR die de huidige regeltjes hanteert, zou Sparta in mijn ogen onterecht, een strafschop hebben gehad.

D
JB
Spangenaar
1 maand geleden

De VAR maakt er alleen maar een zooitje van. Je hebt er als Sparta mee te maken en je zal ondanks de VAR en de arbitrage voor de winst moeten gaan. Uiteindelijk moet Sparta zelf de doelpunten maken want de arbitrage en de VAR helpen daar niet bij mee.

D
Sparta Viking
Spartaantje
1 maand geleden

Net als in 1989…
Mijnals in de rol van Vurens
Okoye in de rol van De Goeij.

D
Hoofdpijn
Spartaantje
1 maand geleden

Uitgaan van je eigen kracht. Moed putten uit feit dat PSV donderdag Europees speelt. Volle bak erop klappen en geen ruimte geven.

D
Dikker
Gladiator
1 maand geleden

Gisteren VI weer gezien/gehoord?
Ze staan bol van de stress.
Handsballetje van Pinas werd nog genoemd, die had er natuurlijk ook op gemoeten (niet van mij, maar volgens de regeltjes. Elders gebeurde dat namelijk ook).
Ik pleit al een poos voor een Opper-VAR.
In Emmen destijds, met Auassar onlangs en bij PSV dit weekend krijgt de scheids van dienst niet de volledige beelden te zien.
Er moet dus iemand naast komen zitten, die daar controle over uit oefent.
Misschien wel een oud speler.
volstrekte willekeur kan nooit de bedoeling zijn van de VAR.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Dat zeg ik ook al twee jaar: een VAR voor de VAR.

D
wvb87
Spartaantje
1 maand geleden

Slechte scheids en slechte var. Je kan niet altijd Blom of Nijhuis krijgen helaas.

D
Jan
Gladiator
1 maand geleden

Ik heb eigenlijk nog niet een scheidsrechter gezien die tegen Sparta floot. Het debacle tegen pek kwam van de var.

D
De Titanic....
Spangenaar
1 maand geleden

Ik reken op een goedmakertje….

D
Hans E
Gladiator
1 maand geleden

OMG!

D
Fan
Spangenaar
1 maand geleden

Twee soepjurken met fluit of beeldscherm. Ach, het kostte Sparta maar enkele miljoenen, incl. bedreiging van jeugdopleiding vanwege degradatie door arbitrale dwaling. Als het een dwaling was, want dit was niet te missen….

D
rotterdam[west]
Spangenaar
1 maand geleden

Ja Thomas Krijt ,die zal de krijtlijnen wel in de gaten houden. Maar ik geef na afloop wel een mening over Manschot. ik ga hem nergens meer van beschuldigen.

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

goeie lol