Affiche PSV - Sparta

Eindelijk, we mogen weer. Weer naar het voetbal! Weer naar Sparta! Sinds half november moest er een tegenvallend WK gespeeld worden waar slechts een handvol supporters op zaten te wachten. Geen volle pleinen, een halfslachtig Oranje en een teleurstellend eindresultaat. Daar moesten we het dus mee doen. Maar nu is er weer Sparta. Weer of geen weer, dat is wat ons hart pas echt harder doet laat kloppen.

Weinig hoogtepunten

Sparta speelt de eerste officiële wedstrijd van 2023 uit tegen PSV (zaterdag 7 december, aanvang 21:00 uur). De loting in de beker was zo gunstig dat we ze volgende week dinsdagavond nog een keer gaan treffen. Dan op Het Kasteel in Rotterdam. Twee kansen om eens een keer een overwinning op de tegenstander uit de lichtjesstad te halen, want dat wordt wel een keer tijd. De laatste keer dat we wonnen van PSV was in seizoen 2016-17 toen de net gepromoveerde Kasteelheren met een B-elftal PSV in de beker versloegen. Zie hier de resultaten sinds seizoen 2016-17:

SeizoenCompetitieDatumWedstrijdResultaat
2016-2017Eredivisie22-10-2016PSV-Sparta Rotterdam1-0 (0-0)
2016-2017KNVB Beker25-10-2016Sparta Rotterdam-PSV3-1 (1-0)
2016-2017Eredivisie01-04-2017Sparta Rotterdam-PSV0-2 (0-2)
2017-2018Eredivisie03-12-2017PSV-Sparta Rotterdam1-0 (0-0)
2017-2018Eredivisie10-02-2018Sparta Rotterdam-PSV1-2 (1-1)
2019-2020Eredivisie02-11-2019Sparta Rotterdam-PSV2-2 (1-0)
2020-2021Eredivisie29-11-2020PSV-Sparta Rotterdam1-0 (0-0)
2020-2021Eredivisie16-01-2021Sparta Rotterdam-PSV3-5 (1-1)
2021-2022Eredivisie03-10-2021PSV-Sparta Rotterdam2-1 (0-0)
2021-2022Eredivisie27-02-2022Sparta Rotterdam-PSV1-2 (1-0)

Geluk van de topclub?

Sparta mag dus op bezoek in het Philips-stadion en dat is dus de plaats waar het de laatste jaren maar elke keer niet wil lukken. 
Is het dan toch het topclub geluk dan wel topclub geld dat het verschil in kwaliteit altijd net weer laat uitkomen en dat er voor zorgt dat niet wij maar zij aan het langste eind trekken?

Zonder Gakpo

Sparta zag deze transfer window nog geen spelers vertrekken. PSV wel. Zij zagen de op het WK scorende Cody Gakpo naar Liverpool verkassen. Gevolg: een volle kas, maar een duidelijke aderlating voor de Eindhovenaren. 

Is dat erg? Welnee, er komt wel weer wat bovendrijven in het Eindhovense en voor onze club is het gewoon lekker dat zo’n klasbak er komende twee duels niet bij is. 

Spartaanse winterstop met twee gezichten 

Sparta oefende volop deze winter. Er werd gewonnen bij ADO (0-3), op het Kasteel van Vitesse (1-0) en van Spezia tijdens het trainingskamp in Spanje (3-1). Daar stonden wel twee nederlagen tegenover: bij FC Twente ging Sparta tijdens de wintermarkt onderuit (2-1) en tegen Westerlo werd eveneens verloren (2-1). We konden er als supporters niet naar toe, maar kregen wel iets mee via de streams of video-verslagen. Daarin zagen we het Sparta dat we kennen: solide, maar niet altijd in staat om alles om te zetten in winst. 

Tussendoor-aankoop Alemañ

En dan was daar opeens de aankoop Pedro Alemañ die van het tweede elftal van Valencia werd opgehaald. Tot nu toe lijkt dit een breedte versterking, alhoewel het er ook op kan duiden dat Alemañ op termijn de vervanger van Sven Mijnans zal moeten worden. Of dit zou zal zijn moet nog maar blijken. Enig cynisme heerst er onder de lezers van deze site die een speler van het vierde Spaanse niveau nu niet direct een aanwinst vinden die dezelfde kwaliteiten zal hebben als Mijnans. De tijd zal het leren of deze aankoop van Gerard Nijkamp een gouden greep zal zijn.

Is er nog wat te doen Eindhoven?

Laten we eens kijken wat je zou kunnen doen tijdens een bezoek aan de binnenstad van Eindhoven. De wedstrijd begint immers pas om 21:00 uur en dat is best goed te combineren met een bezoekje aan de binnenstad van Eindhoven. En ook goed voor de lokale economie.
Als je geïnteresseerd bent in kunst, is een bezoek aan het Van Abbemuseum zeker een aanrader. Of misschien ben je wel meer iemand die houdt van gezelligheid en een hapje en een drankje? In dat geval is het leuk om een wandeling te maken langs de historische wijk Stratumseind, waar je tal van leuke cafés en restaurants kunt vinden. Als je op zoek bent naar wat inspiratie, kun je een bezoek brengen aan het Designhuis, dat vol staat met innovatieve en creatieve ideeën.

Waar drink je je biertje?

Als je op zoek bent naar een leuke plek om bier te drinken in Stratumseind, zijn er een aantal goede opties. Zoals bijvoorbeeld:

  • Café Wilhelmina: Dit is een gezellige kroeg met een ruim aanbod aan bieren en een fijne sfeer. Ideaal voor een ontspannen middagje uit.
  • Café The Jack: Dit café heeft een ruime selectie aan speciaalbieren en is een populaire plek onder de lokale bevolking. Als je wilt proeven wat de stad te bieden heeft, is dit zeker een aanrader.
  • Café/Poppodium De Zwarte Ruiter: Dit is een historische kroeg met een ruim aanbod aan bieren en een sfeervolle ambiance. Als je houdt van een authentieke setting, is dit zeker een plek om te bezoeken.

Namli en De Guzman niet inzetbaar

We meldde het jullie afgelopen donderdag al. De uitwedstrijd tegen PSV komt te vroeg voor Namli en De Guzman. Beiden zijn nog niet fit bevonden om tijdens het duel in Eindhoven ingezet te worden. Voor De Guzman zit een rentree er mogelijk in tijdens de bekerwedstrijd van dinsdagavond, op Namli moeten we helaas nog wat langer wachten. Neemt niet weg dat Sparta ook zonder deze kwaliteitsspelers ook goed voor de dag kwam in de periode voor de WK-stop.

Vermoedelijke opstelling Sparta

Dan terug van de binnenstad van Eindhoven. Welke mannen gaan het opnemen tegen titelkandidaat PSV? ITWM vermoedt dat Maurice Steijn de volgende namen wel eens uit zijn Haagse hoed zou kunnen toveren: Olij, Sambo, Vriends, Auassar, Pinto, Kitalano, Verschueren, van Mullem, Mijnans, Lauritsen, van Crooij. Maar goed, zeker weten doen we het natuurlijk niet. Het zou zo maar eens kunnen dat Steijn er in deze uitwedstrijd voor kiest om een extra slot in de verdediging toe te passen. We sluiten het niet uit dat Abels en Eerdhuijzen ook kans maken op een basisplaats. We gaan het zien en zijn zeker nieuwsgierig wat de ITWM-volgers voor opstelling uit hun hoed weten te toveren.

Leiding PSV – Sparta

Arbiter Sander van der Eijk is zaterdagavond de man die de leiding heeft. Hij wordt in Eindhoven geassisteerd door Bas van Dongen en Richard Brondijk. Vierde official is het heerschap Martijn Vos. De VAR van dienst luistert naar de naam Jeroen Manschot. In de Zeisterbossen wordt hij geassisteerd door AVAR Erik Kleinjan. 

Abonneer
Abonneren op
188 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties