Omdat de meeste supporters overdag werken. En alle ITWM-medewerkers eigenlijk ook. Hieronder het integrale bericht van de website van onze club over een gespeelde oefenwedstrijd tegen RKC vanmiddag. Die wedstrijd werd overigens verloren. Dat geeft weinig hoop. We zijn duidelijk niet in the winning mood.

SPARTA IN TRAININGSWEDSTRIJD TEN ONDER TEGEN RKC

Sparta Rotterdam heeft vanmiddag in een besloten trainingswedstrijd verloren van RKC. In Waalwijk ging de formatie van trainer Jeroen Rijsdijk mede door een valse start met 3-1 onderuit. Tijs Velthuis tekende voor de enige Spartaanse treffer.

Trainer Jeroen Rijsdijk koos er vanmiddag, net als zijn collega Henk Fraser, voor om alleen gebruik te maken van spelers, die afgelopen weekend niet aan de aftrap verschenen. Dat was een logische keuze, omdat aanstaande zaterdag voor zowel Sparta als RKC weer een competitiewedstrijd op het programma staat. Voor Tijs Velthuis betekende deze trainingswedstrijd zijn eerste speelminuten sinds zijn blessure, die hij eind januari opliep. De verdediger vormde het centrumduo samen met Rick Meissen. Verder stonden onder andere ook Jonathan de Guzmán (die door een schorsing afgelopen zaterdag niet kon spelen), Pelle Clement en Charles-Andreas Brym in de basis.

Sparta begon niet sterk aan de wedstrijd en keek al binnen zeven minuten tegen een 2-0 achterstand aan. De openingstreffer kwam op naam van Richonell Margaret, die binnen vier minuten doelman Youri Schoonderwaldt passeerde. Drie minuten later kon Margaret Filip Stevanovic feliciteren met een doelpunt. De middenvelder kreeg de bal zomaar cadeau van Sparta, waarna zijn inzet in de kruising verdween: 2-0. Sparta moest even bijkomen van deze domper, maar kreeg na een kwartier spelen via Hamza el Dahri toch de eerste mogelijkheid. Doelman Jeroen Houwen hoefde echter niet in actie te komen op zijn inzet. Aan de andere kant zorgde Daouda Weidmann voor gevaar, maar Schoonderwaldt had weinig moeite met zijn schot. De sluitpost keek luttele seconden later een poging van Jurien Gaari over.

Tekst gaat verder onder de foto.

Sparta was tot dan toe nog niet echt in de buurt van het RKC-doel gekomen, maar kwam na krap een halfuur spelen terug in de wedstrijd. Na een afgeslagen hoekschop was het Jonathan de Guzmán, die de bal bij de tweede paal neerlegde. Daar stond Tijs Velthuis helemaal vrij, die van dichtbij binnen tikte: 2-1. In het laatste kwartier van de eerste helft was het toch weer alle hens aan dek voor Sparta, dat Schoonderwaldt reddend zag optreden. De goalie hield Zakaria Bakkali van score af. Op slag van rust liet RKC helemaal een grote kans op de 3-1 liggen. Ilias Takidine schoot namelijk voor een min of meer leeg doel naast.

Aan de start van de tweede helft verschenen er drie verse krachten bij Sparta. Jesse Bal, Marvin Young en Jorn Triep kwamen in de ploeg voor Mehmet Yüksel, Rick Meissen en Jonathan de Guzmán. Het was lang wachten op de eerste serieuze kans van de tweede helft. Sparta had wat meer grip op de wedstrijd en kon RKC bij vlagen achteruit dwingen. Toch hing de gelijkmaker niet echt in de lucht. Het was zelfs RKC dat twintig minuten voor tijd op 3-1 kwam. Chris Lokesa bereikte met een lage voorzet Margaret, die zijn tweede van de middag tegen de touwen schoot.

In de slotfase ging Sparta nog wel op jacht naar de aansluitingstreffer en kreeg het een aantal serieuze kansen. Zo schoot Rayvien Rosario na een veelbelovende aanval naast en kon een andere invaller Jorn Triep een schitterende lange bal van El Dahri niet promoveren tot doelpunt. Vijf minuten voor tijd mocht Rosario nog op herkansing, maar zijn schuiver ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

Het bleef daardoor 3-1 in Waalwijk, waardoor Sparta deze trainingswedstrijd verloor. Zaterdag vervolgen de Kasteelheren de competitie met een thuiswedstrijd tegen AZ.