Dat tegenwoordig oefenwedstrijden altijd in het geniep gespeeld worden hebben we dit seizoen al diverse malen mee mogen maken. In de WK periode is alles anders. Bij de club die vrijdag de tegenstander van Sparta is, doen ze niet zo moeilijk. Een wintermarkt en een voetbalwedstrijd op één dag? Wat wil je nog meer als supporter? Oh ja, een broodje beenham misschien.

Door de neus geboord.

RKC, Beerschot, ADO, Excelsior…allemaal oefenwedstrijden waarbij Sparta supporters niet welkom waren. Wil Maurice Steijn in alle rust dit soort wedstrijdjes, die veelal doordeweeks worden gespeeld, bewaren? Of zijn het de veiligheidsmaatregelen van de lokale driehoek die de aanwezigheid van al dat Spartaanse tuig als de dood vrezen? De ITWM-redactie krijgt verschillende geluiden te horen, maar moet ook toegeven dat we het niet de moeite waard vinden het te onderzoeken. Of het nu het een of het ander is, wij vinden het gezeik om niets dat supporters niet bij dit soort oefenwedstrijden aanwezig zouden mogen zijn.

Andere aanpak

Bij FC Twente doen ze niet zo moeilijk. Daar vinden ze het leuk om de supporters, die het bijna twee maanden zonder clubvoetbal moeten doen, te pleasen. Op een zaterdag (en niet op een troosteloze donderdagochtend of zo), hebben ze bedacht dat de plaatselijke trots uit mag komen tegen de zesvoudig landskampioen uit Rotterdam. Voorafgaand aan dit spektakel dat op 10 december om 17:00 uur begint is er een heuse wintermarkt die om 11:00 uur van start gaat. Hoe moeten we dat zien? FC Twente meldt het volgende: “We kleden de directe omgeving van het stadion aan in wintersferen, zorgen voor een ruim aanbod in winterse hapjes en drankjes, zorgen voor gezellige muziek en natuurlijk leuke activiteiten rondom het stadion voor jong én oud.”

En kunnen we gezellig aansluiten als Sparta supporters?

Onbekend. We weten dat de kaarten voor deze wedstrijd slechts 5 euro kosten en dat de wintermarkt gratis is. Van Sparta is nog geen enkel bericht gecommuniceerd over deze wedstrijd. Laten we hopen dat hier niet al te moeilijk over gedaan wordt. Dat broodje beenham daar kijken we namelijk nu al naar uit. En die erwtensoep ook. En wat te denken van een Tukker Schnaps…helemaal niets mis mee!

Bron: FC Twente

Abonneer
Abonneren op
28 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties