De ex-Spartanen Depay en Dumfries wezen gisteren Oranje de juiste voetbalweg tegen de Verenigde Staten. Een andere ex-Spartaan, Dick Advocaat, moet ADO Den Haag in het resterende deel van dit seizoen de juiste weg gaan wijzen. Dat lukte vandaag nog niet. In een ultra-super-besloten, lekker klantonvriendelijke oefenpot won Sparta vandaag een met 0-3 van Sparta.

Sparta de betere ploeg

Het duel in het Bingoal (what’s in a name) Stadion) was het officieuze debuut van Dick Advocaat als coach van de Haagse club. Een paar bobo’s, geblesseerde spelers en een enkele journalist mocht het duel volgen. Volgende week zondag al coacht de 75-jarige trainer tegen Almere City zijn eerste wedstrijd voor ADO in de eerste divisie. Bij Sparta verdiende Advocaat een flinke bom met duiten en wist hij te degraderen. ADO kan niet meer degraderen en Dick doet het bijna voor niets. Wat dat betreft kan ADO geen buil vallen. Maar het was toch wel even prettig dat Sparta tijdens deze WK-stop liet zien dat onze club een stuk betere betere ploeg heeft dan de residentie-club; of de trainer daar nu Kuijt of Advocaat heet.

Sparta was duidelijk beter, ondanks dat de selectie niet op volle kracht was. Tobias Lauritsen, Joshua Kitolano, Mica Pinto en Koki Saito vierden nog wat langer vakantie, omdat ze even geleden nog wat interlandverplichtingen hadden. Het bood de mogelijkheid om spelers als Jerrel Hak, Rayvien Rosario en Jesse Bal aan te laten sluiten bij de wedstrijdselectie. Rosario en Bal maakten met invalbeurt hun officieuze debuut in Sparta 1. Gefeliciteerd mannen!

Lokilo 2 x raak

Jason Lokilo maakte al na drie minuten de 0-1. Niet veel later stond de 0-2 al op de borden door een goal van Mohammed Tahiri. ADO kreeg nauwelijks kansen en vlak na rust waren invaller Rekik (kopbal op de lat) en Tahiri dichtbij de 0-3. ADO maakte geen goede indruk en bij Sparta had men er ook niet bijster veel zin meer in. Behalve Lokilo dan, die zich graag wil terugknokken in de basis. Hij maakte vlak voor het eindsignaal zijn tweede treffer van de wedstrijd. De eindstand werd daarmee bepaald op 0-3.

De spelers die voor Sparta in actie kwamen: Nick Olij (46. Delano van Crooij), Shurandy Sambo, Bart Vriends (46. Omar Rekik), Adil Auassar, Aaron Meijers, Jeremy van Mullem, Sven Mijnans, Dirk Abels, Jason Lokilo, Mohammed Tahiri (80. Jesse Bal), Vito van Crooij (67. Rayvien Rosario)

Abonneer
Abonneren op
46 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties