Een wedstrijd om de k*t zijn k*t. Ook nog een waar wij supporters van Sparta niet bij mochten zijn vanwege een totaal bezorgde veiligheidsdriehoek die vanavond de handel wellicht meer vol hebben aan de uitschakeling van Portugal op het WK. Want een ieder weet dat het dan volledig los kan gaan met hordes Portugezen die de binnenstad van Enschede mogelijk zouden kunnen affakkelen. Omdat de redactie van ITWM er niet bij kon zijn, en koos voor een winterse BBQ waar gerookte zalm op het menu stond, zijn we zo lui geweest om het verslag van onze collega’s van Twente Insite deels te kopiëren.

Terwijl in Qatar de kwartfinale tussen Marokko en Portugal werd gespeeld, trapte FC Twente en Sparta af voor de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

Eerste Helft

In de 16e minuut kwamen Sparta op voorsprong door een doelpunt van Aaron Meijers. Deze werd nog voor rust ongedaan gemaakt door Ricky van Wolfswinkel. In de 38e minuut pakte hij de bal af van de Sparta-goalie Nick Olij en werkte de bal in het net.

Tweede helft

In het tweede bedrijf had FC Twente pech, want in zowel in de 74e als in de 80e minuut werd de lat geraakt. De eerste kwam van Rots, de tweede van Everink. Toch ging de overwinning naar de thuisploeg. Het was Cleonise die in de 83e minuut van rand zestien uithaalde en de bal in het doel schoot en de stand daarmee op 2-1 bracht. Het was tevens de eindstand.