Uit een Twitter poll die ITWM gisteren hield is gebleken dat 66% van de fans onvoorwaardelijk een seizoenkaart gaat nemen voor seizoen 2020-21. Dat is redelijk positief nieuws en zou betekenen dat de supporters minimaal 1,3 miljoen euro zullen bijdragen aan de huishouding van de mooiste club van het land.

Dat betaald voetbal met publiek er voorlopig niet in zit bleek afgelopen week toen bekend werd dat er eerst een vaccin voor het Coronavirus moet komen voordat grote evenementen met publiek weer toegestaan worden. En dat vaccin laat naar verwachting best nog wel enige tijd op zich wachten.

We vroegen aan de volgers van het ITWM twitter account wat zij zouden doen als zij bepaalde keuzes voorgelegd zouden worden.

Tweederde van de supporters die de poll invulde neemt volgend seizoen ondanks alles een seizoenkaart en wil dit dus onvoorwaardelijk doen. Dus de kaart wordt ook afgenomen als men wedstrijden moet missen waarbij men niet aanwezig kan zijn. 12% wil wel voorwaarden verbonden hebben aan de koop van een SCC. Dan is er een groep van 8% die zegt geen kaart meer te zullen afnemen en is er ook nog een groep twijfelaars die nog geen keuze gemakt heeft.

Of de poll representatief is voor de gehele aanhang van 8.000 seizoenkaarthouders is niet duidelijk uit dit mini-onderzoekje. Volgers van ITWM kunnen natuurlijk wel iets meer betrokken zijn dan de niet-volgers, alhoewel daar ook geen onderzoek naar is gedaan.

Wat vandaag wel duidelijk is geworden is dat alle clubs in het betaalde voetbal op 12 mei een persoonlijk antwoord zullen geven op de vergoeding van de wedstrijden die nog niet gespeeld zijn. Volgens de standaard voorwaarden van de KNVB zijn de clubs niet verplicht tot het geven van een vergoeding. Maar of die regels staande houden bij een rechter is nog maar de vraag. Volgens sportadvocaten Middendorf en Walendorp zijn de regels van de KNVB niet alleen consument-onvriendelijk, maar ook in strijd met de wetgeving. Er zal naar alle waarschijnlijkheid dus een compensatiemogelijkheid gaan komen waarbij de supporter zelf kan aangeven of hij/zij er gebruik van zal maken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties