Lennart Thy heeft een hond. En is een held. Fotocredit: ELF Voetbal, Sander Berends.

Sander Berends is al heel lang (eind)redacteur voor voetbalblad ELF. Daarnaast zet hij zich ook in voor de samenstelling van ons programmablad Pro Sparta. Onlangs ging hij langs bij Sparta-spits Lennart Thy. ITWM vroeg aan Sander of we dat interview ook hier mochten neerzetten. Dat mocht. Zodoende weet u straks alles over Thy & Bailey.

Vrolijk, aanhankelijk, beschermend en kindvriendelijk. Maar ook alert, de bal opeisend, jagend en energiek. In die laatste vier kenmerken lijkt Bailey op zijn baasje Lennart Thy, in het dagelijks leven spits van Sparta Rotterdam. De Duitser, in 2018 winnaar van de FIFA Fair Play Award, maakt graag een wandeling met zijn Engelse cockerspaniël. “Hij brengt alles terug dat je weggooit.”

Door Sander Berends

Vier keer per dag wordt de driejarige viervoeter uitgelaten. “Als hij alleen thuis is, is hij geen moment ontspannen. Hij wacht tot er iemand is en valt dan vaak als een blok in slaap. Maar als we met de kleine spelen, wil hij meedoen. Hij wordt boos als dat niet mag en gaat dan stoer doen”, vertelt Thy in ELF Voetbal nummer 5, waarin we voor de rubriek Viervoeters een rondje gingen wandelen door het Prinses Beatrixpark in Schiedam. De editie is snel en gemakkelijk via deze link online te bestellen. Binnen twee à drie werkdagen in huis.

Hond van Thy is kieskeurig

“In het begin at hij alles. Nooit was het genoeg. Hij had altijd honger. Nu gelukkig niet meer. Hij is kieskeurig geworden. Bij een snoepje is het niet meer zeker dat hij het daadwerkelijk opeet. In het begin hield hij van kaas. Nu is leverworst favoriet. En slagroom. Als we een bus openen, hoort hij dat. Ook al verkeert hij in een diepe slaap. Dan staat hij direct voor onze neus en krijgt hij een toefje.”

Thy heeft een passie voor water

In het artikel licht Thy ook toe waar Bailey vandaan komt, vertelt hij over zijn grote passie voor water, de eerdere ervaringen van Thy met honden, de verklaring van de naam Bailey, maar ook over diverse voetbalgerelateerde onderwerpen zoals zijn komst naar Sparta en zijn eerdere ervaringen in bijvoorbeeld Turkije en zijn vroege vertrek aldaar bij Büyüksehir Belediye Erzurumspor. “Het leek me geweldig om in de Süper Lig te spelen. Tegen clubs als Galatasaray, Besiktas en Fenerbahçe. Bij Turkije dacht ik aan zon, zee, strand. Ik ging googelen. Bleek Erzurum in de bergen te liggen op tweeduizend meter hoogte. In de winter vriest het en kun je skiën.”

Thy onderging stamceltransplantatie

De Fair Play Award, die hij in augustus 2018 kreeg overhandigd tijdens het jaarlijkse FIFA Gala, staat op de vensterbank in de woonkamer. “Ik ben nog altijd verrast dat ik de prijs kreeg. Met een vriend ben ik een weekendje in Londen geweest en zag ik alle wereldsterren van dichtbij. Kans om ze te spreken, was er niet. Na afloop waren zij direct weg”, waarna Thy uitgebreid vertelt over de stamceltransplantatie die hij onderging om het leven van een patiënt met leukemie te redden. “Ik lag vijf uur met een infuus in mijn arm. Langer mag niet.” Ook is te lezen hoe het nu met de patiënt gaat en de waardering die hij ontving.

Koop ELF Voetbal nummer 5!

Het volledige artikel van Lennart Thy en hond Bailey is te lezen in ELF Voetbal nummer 5. Daarin ook interviews met Donyell Malen, PSV-middenvelder Érick Gutiérrez, vader Hans en zoon Wout Westerhof en avonturier Jeffrey Neral. We gingen uit eten met de twee Spanjaarden van Go Ahead Eagles, Marc Cardona en Inigo Córdoba, tekenden de inspiratiebronnen op van FC Twente-aanvoerder Robin Pröpper en introduceren de nieuwe rubriek Inktverhalen. Een voetballer laat zijn tattoos zien vergezeld met de bijzondere verhalen daarachter. We trappen af met Mickaël Tirpan van Fortuna Sittard. Daarnaast een verhaal over het Bosman-arrest dat Ajax opnieuw dwars zit, we onderzochten het cliché Duitse zege en tekenden een verhaal op over het voetbal in Kamp Westerbork. En nog veel meer!

Lennart Thy op Eindhoven Airport

ELF Voetbal nummer 5 is vorige maand bij de abonnees op de deurmat gevallen. Natuurlijk is de editie ook verkrijgbaar in de bekende (kantoor)boekwinkels, supermarkten en op doorstroomlocaties als de NS-Stations en Schiphol en Eindhoven Airport. Online bestellen kan uiteraard ook. https://shop.elfvoetbal.nl/elf-nr-5-2022_2428 U krijgt dan binnen twee à drie werkdagen het blad in huis. Een abonnement nemen is nog handiger. Elke editie automatisch op de deurmat. Via deze link zo afgesloten. Kies je eigen welkomstgeschenk uit. Veel leesplezier!

Abonneer
Abonneren op
22 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties