Het is nog maar kort geleden dat onze meest prominente supporter de eenrichtingsweg naar het walhalla onderging. Jules Deelder is sinds december vorig jaar niet meer, maar dat maakt hem niet minder groot. Hij was zo’n prominent figuur van de stad Rotterdam dat menig Rotterdammer vindt dat hij een straat moet krijgen. Tja, en waar dan, is de vraag. En het beantwoorden van zo’n vraag is niet zo heel moeilijk. Maar als er dan lieden zijn die denken dat die straat op Zuid moet komen, tja…dan heb je het echt niet begrepen!

Zo ook de niet in Rotterdam geboren en niet in Rotterdam getogen loco burgemeester, Bert Wijbenga, van onze stad. Voor hem is het onbespreekbaar om gebieden in Rotterdam uit te sluiten voor een eerbetoon. Wat hem betreft kan een straatnaam naar Jules dus ook op Zuid….

Zoals de meeste Rotterdammers al lang wisten: Jules Deelder had ongeveer net zoveel met Zuid als met Amsterdam. “Ik zou er nog niet dood aangetroffen willen worden”, aldus de poëet in een interview in 2007.

Bertje Wijbenga toch, wellicht dat men in Zeist, de Flevopolder, Amsterdam, Zeist of al die plaatsen waar u werkzaam was het allemaal niet veel uitmaakte hoe een plantsoen genoemd werd. Hierbij ons in 010 zijn er een aantal dingen onbespreekbaar. Zo ook een straatnaam op Zuid die naar Deelder vernoemd wordt, hoe is het Bert?

En waarom eigenlijk een straat. Een (nacht)burgemeester zoals Deelder was uniek en straalt even iets meer uit dan een locootje die in zijn verste dromen ooit steeg op Zuid krijgt toebedeeld. Ja toch, niet dan? Deelder verdient op zijn minst een Plein, Laan of desnoods een Avenue. In het kader van de nog door te trekken metrolijn die nagenoeg voor de deur van Sparta moet gaan stoppen en daar de halte J.A. Deelder zal moeten krijgen opteren wij ook voor een J.A. Deelderplein. De naam Spartapark- Noord kan daar wellicht voor wijken. Er is immers als een Spartastraat, een Spartapark-Oost en een Spartapark-West. Het zou mooi zijn als Sparta zelf deze suggestie aan de gemeente voor zou leggen.

Bron: Algemeen Dagblad

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties