Kijk dat scorebord, de 1-0 tegen Vitesse op 24 september 2023.

Sparta beleefde een heerlijk zondagochtend tegen Vitesse uit Arnhem. Een club die van oudsher denkt dat succes te koop is. Karel Aalbers en Russische dollars ten spijt, Sparta won met 1-0 door een vroege goal van Verschueren, scoorde nog twee keer, maar zag ook twee keer een goal worden afgekeurd. Derhalve een 1-0 winst met een vijfde plaats op de ranglijst. Evenveel punten als Zuid maar die schijnen nog een restant van een wedstrijd te moeten inhalen.  

Het begon vanochtend nog wat onwennig. Vriends wel of niet? Keeper Nick Olij stond gelukkig gewoon onder de lat op Spangen, een zekerheid. Verrassend om te zien was dat het Engelse Brighton & Hove Albion in de thuiswedstrijd tegen Bournemouth (3-1 winst) een blunderende keeper Bart Verbruggen had. Er werd gewonnen, maar in de beginfase treuzelde Verbruggen zo enorm in de opbouw, dat Ryan Christie profiteerde, waarna spits Dominic Solanke eenvoudig kon scoren. Olij kapte in het begin van onze wedstrijd ook een Vitesse-aanvaller uit, maar schoot pardoes tegen een zwart-gele aan. Met de schrik vrij. Geselecteerde keepers voor Oranje zijn dus nerveus, al keepte Olij daarna een puike pot en moet Ronald Koeman hem gewoon definitief selectieren voor Oranje. Dat is gezegd.

Rick Meissen krijgt een pluim. Hij toonde zich een goede vervanger van Bart Vriends

De overwinning was terecht, de wijze waarop ie werd behaald minder soeverein dan supporter van het eerste uur Dennis Bos na afloop in de toiletten onder de Denis-Neville-tribune luidkeels verkondigde. Het kostte wel degelijke bloed, zweet en een traan. Aanvoerder Bart Vriends haakte tijdens de warming-up af. Zijn vervanger Rick Meissen speelde overigens een hele goede wedstrijd. Met naast zich Bakari, Velthuis en Van der Kust hield je als Sparta-supporter, gewend aan ervaring in de defensie, je hart vast. Onterecht. Ze speelden stuk voor stuk een erkentelijke wedstrijd. Hulde aan onze verdediging! Jeroen Rijsdijk heeft tegen Excelsior wat te kiezen. Voor je het weet staan Vriends en Eerdhuijzen er gewoon naast ten favoure van de mannen met de gladde koppen. Alsof er achterin een stelletje goedgetrainde militairen een Arnhemse aanval stonden te abwehren. Schitterend. Bijzonder ook dat wij die reservespelers van (Jong) FC Utrecht (ook Max de Ligt komt van Utreg) wel aan het voetballen krijgen.  

Arno Verschueren werd man of the match. Patat of friet?

Vitesse kon vanaf het begin al niet beschikken over de geschorste Million Manhoef en de geblesseerde Joel Voelkerling Persson. Net als Vriends haakte in de warming-up ook nog eens Mathijs Tielemans af. Moest ineens ene Enzo Cornelisse spelen. Binnen zes minuten stonden wij voor. Diezelfde Cornelisse leed balverlies in de zestien meter en onze Belg Arno Verschueren (patat of friet? Friet!) schoot na een goede rush van Pelle Clement, en op aangeven van Koki Saito hard binnen. Daarna kreeg onze zelfde Belg nog kansen om de score te verhogen, dat mocht niet baten. 

Waar is het karretje van de EHBO gebleven?

Waar in de eerste helft vooral Djevencio van der Kust zijn talenten etaleerde voor Sparta (die Surinaamse gozer van 22 jaar is balzekerder en technisch vaardiger dan Django Warmerdam), liep Vitesse tegen een enorme domper aan. Na een klein half uur spelen moest Amine Boutrah ernstig geblesseerd, per brancard het veld verlaten. Een blessure waarbij het Sparta-publiek vooral dacht: waar is het karretje van de EHBO gebleven? Door vier man werd Boutrah van het veld gedragen. Hij werd overigens vervangen door Hamulic. 

Agustin Anello’s doelpunt was wel degelijk een geldend doelpunt, KNVB-heerschappen.

Tot rust was het Sparta dat de klok en eigenlijk op alles sloeg. Ding-dong. Na rust was Sparta ook gewoon beter maar die overmacht werd niet omgezet in doelpunten. Ja, of eigenlijk toch wel. Joshua Kitolano scoorde in twee instanties (na een interceptie van Melle Meulensteen) een goal, maar VAR. Die besliste: geen doelpunt. Er was buitenspel geconstateerd. Koki Saito was toen al uitgevallen met een blessure, na een duel met Carlens Arcus. Hij verliet wat groggy het veld en werd vervangen door Agustin Anello, die niet veel later een kans kreeg. In blessuretijd scoorde hij ook nog, maar weer bepaalde de VAR dat het buitenspel was. Volgens ons, maar wie zijn wij?, was daar dit keer geen sprake van. 

Nul schoten op doel. We herhalen: nul schoten op doel

Onze trainert Jeroen Rijsdijk (charisma en voetbaltechnische kwaliteiten zijn niet zijn first name) was na afloop tevreden. Hij ziet lichtpuntjes en braakte voor een camera het volgende cliché uit: “Kansen creëren is één, de volgende stap is het afronden.” Volgens het X-account (kusje terug) @Spartastats kreeg Sparta tegen Vitesse 0 schoten op doel tegen. De laatste keer dat dat gebeurde in een officieel duel was op 13 februari 2022 thuis in de eredivisie tegen Willem II: 1-0 (goal Younes Namli). De overwinning werd gevierd op de klanken van Marco Schuitmakers’ Engelbewaarder. Mooi. Laten we het hier maar niet hebben over de te snel uitverkochte groene, derde-shirts van Sparta, over de Palestina-uiting van iemand een uur en kwartier voor de wedstrijd en of de maanlanding nu fake of niet was.  

Niet woke, maar ook niet sterk: Excelsior en het oudste beroep ter wereld

1-0 winst dus en uitkijken naar de aankomende derby tegen Excelsior uit. Op de tribunes werd alvast het lied dat Excelsior een hoer van Rotterdam is aangeheven, dat mag. Vrijheid van meningsuiting, u kent het. En we gaan ook niet heel woke (want dat zijn we geenszins) roepen dat dat niet geroepen mag worden vanaf tribunes. Iedereen mag roepen wat ie wil. Het is geen sterke leus, maar wat: we zitten in emotie en zijn voetbalsupporters geen medewerkers van de lokale politieke partij van Leefbaar Rotterdam. De rivaliteit is sterk. Dus dat. Maar laten we gewoon van Exelsior, (die club van Simon Kelder met zijn zakje snoep en oud-papier) winnen. Excelsior doet het ook goed en heeft slechts twee punten minder dan wij. Winnen!

Japin en Deelder met vleugje ITWM: ‘De zwaartekracht te boven, de blikken op Rijsdijk

Dan nu na deze grimmige voetbalmiddag, maar voor Sparta een mooie zondagse overwinning (we drinken er een Amelands Nobel-likeurtje op en meer!) een mooie zin. Gewoon omdat het kan en omdat uw verslaggever van dienst na de wedstrijd, pilsend voor het supportershome, vroeger naar huis is gegaan om dit stuk te zitten lopen te tikken. Het was Arthur Japin die in 2003 de mooiste liefdeszin in Nederland schreef. Komt ie: “Dit is het enige wat telt, lieverd, dat iemand meer in je ziet dan je wist dat er te zien was.” Ook wel toepasselijk voor ons Sparta, niet? Een eigen gedachte, met dank aan Jules Deelder voor de inspiratie:

Aan de Maas gezeten, zit je toch liever aan de Schie,
turend in het zwerk, in je rechterhand een toastje brie,
het stadsgeraas geweken, ondergedompeld in Spangen,
ontstijgt men aan zichzelf, in een diep Sparta-verlangen.

Op hoger plan gekomen, in extase op Het Kasteel,
wiekend door de lucht, geen benul van rood of geel,
de zwaartekracht te boven, de blikken op Rijsdijk 
vindt men een ander terug, tussen al het rood-wit gezeik

O vogel van verlangen, gaan we nu echt over de grens
wiegend op de wind, zijn wij een verwachtingsvol mens
verlos ons van elkander en van al onze schroom,
van elkaars gewicht, en zie ons eind mei vliegen, de realisatie van onze Europese droom.  

SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner

214 REACTIES

 1. Ik heb de rechtstreekse uitzending opgenomen.
  Daarin werd later het moment van de lijn getoond.
  De lijn vanaf de laatste verdediger.
  Er was GEEN lijn vanaf Anello naar beneden getrokken. Dat was heel vreemd.
  En was duidelijk geen buitenspel!

  Bij de treffer van Kitolano was ook iets vreemds aan de hand.
  De VAR bleef maar kijken naar het moment met de lijntjes, was gelijk. Dus geen buitenspel.
  Maar hij ging DAARNA nog kijken naar het moment dat Kitolano inschoot of hij daar iets kon vinden…
  Waarom in hemelsnaam….?
  Dat doe je alleen als het geen buitenspel was.
  Maar er was niets aan de hand daar.
  En toch afkeuren…!???

 2. Ik vind dat Sparta heel slecht met de counters omgaat. Deze worden te weinig succesvol uitgespeeld doordat teveel spelers te lang aan de bal blijven waardoor ze zich vastlopen. Is zeer frustrerend voor de mannen die een sprint van 60-70 meter hebben gemaakt voor de kat zn viool.

 3. Is er trouwens een beeld van de buitenspellijn bij de afgekeurde goal van Anello?

  Die van Kitolano was, zelfs op het beeld dat de VAR heeft gebruikt, geen buitenspel. Die lijn staat dwars door de arm van Kitolano en de arm telt niet mee. Als daar uberhaupt al het juiste frame is gebruikt, wat ike rnstig betwijfel.

  • Precies, Vakkie. De VAR kan een leuke lijn trekken, maar je kunt niet zien of dat exact het moment is waarop de bal de schoen van Olij verlaat. Als je buitenspel gaat constateren op enkele centimeters (of zelfs nog minder) maakt dat nogal uit. Een paar frames eerder of later (bij 24 fps) maakt voor buitenspel dan veel uit, terwijl het verschil voor het menselijk oog niet zichtbaar is.

   Daar is wel een oplossing voor, namelijk de technologie zoals tijdens het WK gebruikt is. Een sensor in de bal registreert dan het einde van het balcontact. Die technologie hebben we in Nederland echter niet.

   Ik snap niet waarom we in Nederland zo blind vertrouwen op die buitenspel VAR en doelpunten afkeuren op centimeters buitenspel, terwijl we weten dat de foutmarge feitelijk groter is dan enkele centimeters.

   Zowel ESPN als NOS laten geen beelden zien van de VAR bij de goal van Anello. Als je het beeld van de camera stil zet bij de assist, lijkt het zeker geen buitenspel.

   • In deze even een correctie. De VAR keurde de goals niet af.
    De grensrechter stak bij beide situaties z’n vlag omhoog.

    De eerste situatie wordt er nog een lijntje getrokken (maar slechte beoordeling)
    Kennelijk staat er bij de tweede situatie de camera’s niet goed waardoor de situatie niet door de VAR kan worden beoordeeld.

    Dan gaat de VAR altijd mee in de beslissing van de assistent scheids.

    Denk als de grens bij beide niet had gevlagd dan was het 3 – 0

  • Ik schreef al eerder hieronder, ik betwijfel allebei de afgekeurde doelpunten, eentje 100%, gelukkig viel er niks te vinden bij die goal van Verschueren, een troost meer niet, wil er niet boos om worden, als Vitesse toch nog een 1-1 had gemaakt was ik niet zo mild nu!

 4. Wat een heerlijk gedicht! Dank daarvoor en voor het verslag.

  De VAR heeft z’n best gedaan om ons welverdiende punten af te pakken, maar dat is gelukkig niet gelukt.

  Prachtig om te zien hoe Van der Kust en Meissen rond dartelden alsof ze al jaren in ons prachtige rood-witte shirt spelen.

  Ik ben heel blij met de troix points. Leve Arno! Hopen dat Koki’s blessure meevalt!!

  Volgende week het vizier op scherp stellen en gaaaaan!!

 5. Toch wel genoten gisteren, leuke wedstrijd. Ook veel meer pit dan de vorige wedstrijden. Misschien te maken met de extra energie van Van der Kust ten opzichte van Warmerdam, deze jongen lekker laten staan. Ik nog jong kan nog stappen maken en beter worden.

  Jammer dat we niet meer goals op het bord kregen. Had zeker gekund als je naar de kansen keek. Trots op de jonge achterhoede verder. Je kan zeggen Vitesse kon niets, maar deze jongens lieten dat ook niet toe

 6. Inderdaad….pover spelen en toch eenvoudig winnen. We zijn echt goed hé 😀👍💪
  Moeten alleen snel iets gaan doen aan al die lege plekken in het stadion terwijl het is uitverkocht. Komen dus blijkbaar veel mensen niet met een seizoenskaart en dit is niet maar alleen omdat ze in de gracht staan…

 7. Soms heb je van die wedstrijden dat die er niet in wil.
  Gelukkig lukte dat wel een keer, een vaak krijg je, met zoveel kansen, de deksel op je neus.

  Maar in dit geval, was Sparta simpelweg een maatje te groot voor Vitesse, en stond het als een huis (op de eerste 5 min na.)

  Al met a, goed te zien dat Sparta een x aantal tegenstanders in de Eredivisie lijkt te zijn ontstegen.

  Volgende week een spannend potje. Excelsior heeft er patent op om het seizoen verassend te starten. Dus dat wordt nog een vervelende kluif.

 8. Genoten van Sparta gisteren, de 2 afgekeurde doelpunten daar betwijfel ik er zeker eentje van, ja we hadden ze moeten slachten dat Vitesse van Pinokkio Cocu, geen problemen gehad met Vitesse, makke schapen, invallers prima gespeelt, leuk ook om die groene nwe shirtjes te zien ook op de tribune, zijn inderdaad prachtig, we blijven bovenin meedraaien, goede scheids vond ik, en ons Sparta goed en veel beter dan pas tegen Nec, op naar de volgende pot en Olij in oranje natuurlijk, schitterend!!!

 9. Belangrijkste van vandaag:
  Het spel was de eerste helft heel goed. De tweede helft wat rommeligger, maar ook toen werden nog meerdere kansen gecreëerd. Kortom, Sparta swingde weer, al was dit wel tegen de zwakte tegenstander tot nu toe in de competitie.

  Verder een uitstekend basisdebuut van Djevencio van der Kusten. En mooi dat die twee jonge centrale verdedigers goed overeind zijn gebleven. Plus opnieuw sterke invalbeurten van Anello en Brym.

  Excelsior is een betere tegenstander dan Vitesse. Maar met wat meer scherpte bij het benutten van kansen kunnen we in Kralingen een goed resultaat behalen.

  Compliment ITWM, voor opnieuw een mooi wedstrijdverslag. Al beschouw ik het bezingen van Excelsior als hoer eerder als wansmaak dan als vrijheid van meningsuiting. Hoor veel liever een mooie, orginele Sparta tekst.

 10. Prima wedstrijdverslag, weer met de nodige (voetbal) kennis, humor en poëzie gebracht. Dank!
  Jammer van het goedpraten van het feit dat op de tribunes alvast het lied dat Excelsior een hoer van Rotterdam is werd aangeheven. Laten we, als over het algemeen fatsoenlijk, sportief en kunstzinnige bekendstaande Spartanen hier niet (meer) in meegaan en mede supporters die niet zo nodig hun vrijheid van mening moeten uiten met het scanderen van hoerenliederen of andere kwetsende of hatelijke samenzang in de politiek correcte hoek plaatsen. Je tegenstander voor hoer uitmaken heeft m.i. ook weinig met een vaag begrip als woke te maken maar met en gebrek aan vindingrijkheid, respect en beschaving. “We zitten in emotie en zijn voetbalsupporters en anti-woke” is wel een heel goedkoop wegwuifmiddel voor iets ordinairs als “Excelsior is de hoer van Rotterdam” vrijheid van meningsuiting.
  Vogel van verlangen, we gaan het zien, we gaan het horen, zonder hatelijke spreekoren:
  SPARTA NAAR VOREN!

   • Waar je je al niet druk om maakt.

    Wat jij nu opnoemt hebben de supporters van die andere zogenaamde Rotterdamse club in een veelvoud zich misdragen. En dat vind ik een echte ***club. Maar zelfs bij die club zing of denk ik niet dit soort nutteloze liederen. Dat ik ze liever zie degraderen, failliet gaan of iets dergelijks steek ik niet onder stoelen of banken. Maar verder focus ik mij er niet op….ze zijn mijn aandacht niet waard.

    En dat is precies waar het om gaat. Een aantal Excelsior supporters is er op uit om aandacht te krijgen door Spartanen te irriteren. En blijkbaar lukt dat ze ook nog, dus genieten zij er ook nog van. Laat je niet kennen en laten we alleen dubbel genieten van hopelijk een overwinning zoals vorig jaar. Het is toch verder heerlijk dat je zo’n derby met extra spanning hebt, leuker dan tegen een Heracles, RKC of Almere (met alle respect voor die clubs).

 11. Top:
  – De gehele verdediging, maar waarbij vooral complimenten voor Meisen en vd Kust.
  – Methino is een flinke beer en kan zeker voetballen. Die gaat de Guzman denk ik wel uit de basis spelen.
  – Verschueren, voetballend leep, hardwerkend en leidinggevende rol in de aanval.
  – breedte van de selectie. Wat een waardige vervangers hebben we zeg. Vorig jaar hadden we 12 goede spelers, nu zeker 17. Toch heerlijk als je Brym, Neghli, Metinho en Anello kan brengen.

  Twijfel:
  – Onze 3 sterkhouders van vorig jaar (Lauritsen, Kito, Saito) zijn aanzienlijk minder dan vorig jaar.
  Kitolano lijkt amper meer te kunnen sprinten. Werkt nog steeds hard. Saito zoekt zijn man amper meer op, maar wil alleen maar vanuit de combinatie voetballen. Lauritsen wordt lastiger gevonden en scoort ook niet meer.
  – Clement kan zeker voetballen. Maar denk vooral stand in voor Lauritsen. De selectie is wat scheef verdeeld. We hebben best wat middenvelders en 2 goede centrale spitseeb

 12. Heerlijke, verdiende overwinning. Meissen was gruwelijk vandaag. Wat een beer. En dat voor een jongen van 21.
  Heb me wel geërgerd aan het hoekvak. Liedjes over Excelsior terwijl de wedstrijd nog bezig is. Niet doen! Er waren meer mensen die zich hieraan stoorden. Support de ploeg mannen! Zoals jullie dat normaal altijd doen. 😉

 13. Uitblinkers voor mij waren Verschueren, vd Kust en Meissen. Super knap hoe hij er direct staat voor Bart. Hebben een mooie toekomst verdedigend voor ons met hem en Velthuis als jonge jongens plus natuurlijk Eerdhuijzen.
  Uitslag had hoger moeten zijn en ik snap niet zo goed dat Brym pas zo laat is gebracht. Die had echt meer minuten mogen hebben van mij.

 14. Wat is dit toch een heerlijke website. Na NEC en AZ konden we er niks meer van. Tegenstanders hebben onze tactiek door, Lauritsen gaat nooit meer een goal maken en Verschueren kan beter stoppen.

  De hele week lees je reacties dat Vitesse ons stuk gaat counteren en als er geruchten gaan dat Bart Vriends geblesseerd is, kondigen reaguurders aan dat ze vanmiddag wat anders gaan doen.

  De wedstrijd begint met drie jonge jongens achterin die nog nooit samen hebben gespeeld. De tweede helft zonder Koki, maar we spelen Vitesse compléét van de mat. In 116 minuten voetbal geven we geen schot tussen de palen weg.

  En ja, het had 4, 5 of zelfs 6-0 moeten worden. Maar soms zit het tegen. De buitenspelgoals hadden net zo goed goedgekeurd kunnen worden en als er 1 bal binnen was gevallen, was het een slachtpartij geworden. Vitesse heeft níks te vertellen gehad. Je bent bang voor de 1-1, omdat je zelf niet meer scoort, maar realistisch gezien was daar geen enkel aanleiding voor.

  En dan kom je hier op de site en lijkt de helft van de reacties geplaatst na een 0-2 verlies tegen Telstar. ITWM, never change.

  Fijne avond

 15. Goed om eindelijk, en terecht, een thuisoverwinning te zien. Dat gezegd hebbende, hadden we het geluk tegen een buitengewoon slechte Vitesse ploeg te spelen die onze compleet nieuwe verdediging nauwelijks op de proef stelde. Plus, ik maak me zorgen over het gebrek aan scherpte voor het doel. We hadden bij rust al 3-0 voor moeten staan.Ik had goed zicht op de blessure van Koki (en waarom dribbelde hij voor het strafschopgebied terwijl hij een ongedekte speler had om naar te passen). Hij gaf meteen aan dat het ernstig was en ik denk aan een hamstringblessure.Aan de positieve kant, goed om een paar jongere spelers te zien invallen zonder dat ze uit de toon vielen. Ik genoot van de energie van Agustin Anello. Bakeri verbetert en Van der Kust speelde een betere wedstrijd dan de linksback van Vitesse…

 16. Gewoon jezelf tekort gedaan met de uitslag. Veel pech ook maar dit had echt 4-0 moeten worden. Dat is een verbeterpunt het daadwerkelijk benutten van de vele kansen want voor de rest vond ik ons best wel goed. Meissen-Velthuis stond veel beter dan ik had verwacht.

 17. Boukhari train die gasten op afwerken.! Sparta had dat slappe Vitesse met 4-0 moeten afdrogen. Volkomen onnodig bleef het lang 1-0, wat gelukkig wel 3 punten opleverde. En belachelijk dat 2 goals van Sparta werden afgekeurd. Gelijk is geen buitenspel!!!! De complimenten aan Meissen , Velthuis en Bakari, die prima verdedigden.

 18. v/d Kust heeft het vandaag laten zien. Verschueren speelt voortreffelijk, moet alleen meer scoren. Prima Sparta, al was de tegenstander heel zwak,5 of 6-0 had ik tot de mogelijkheden gehoord. Meissen is niks op aan te merken, is gewoon een goeie centrale verdediger. Met al te vrede. Ik geloof niet dat alle 2 de goals terecht zijn afgekeurd. Scheidsrechter geef ik een 5.
  En dan te bedenken,dat alle 4 de verdedigers nieuw zijn in de defensie,vergeleken met vorig jaar.

  • Als het idd hamstringblessure is, dan zijn we daar weer lekker mee.
   Mijn hoop is, dat ik zag dat die speler van Vitesse die hem belaagde, met zijn knie achter op zijn dijbeen terecht kwam. Dat is dezelfde plek.
   Maar de manier waarop hij eraf ging, vrees ik toch het ergste.
   Hij leek hoger te grijpen.

 19. Spangenaren lieten vandaag zien dat ze geen ultras zijn. Wat zakten die door het ijs vandaag.

  -capo Kel is standaard een kwartier te laat, zo ook vandaag, waardoor 2 jongens die net uit de luiers komen de boel aan de praat moeten krijgen. En dat lukt niet heel lekker.
  – weer een nieuw liedje in mineur waardoor ze eerder op een uitvaart zouden moeten zingen dan in het stadion (net als bijna alle nieuwe liedjes de afgelopen jaren)
  – begin 2e helft een kwartier lang geen “capo” voor de groep op het moment dat het team de meeste support nodig had
  – in dat kwartier weigeren de mensen op de onderste 10 rijen ook maar een letter mee te zingen met de bovenste rijen
  – Kel en z’n mini-me worden vervolgens, op het moment dat ze zich er weer toe konden zetten te gaan staan en zingen, pissig omdat de sfeer er inmiddels volledig uit is en mensen niet hard genoeg meer meezingen naar hun zin
  – keer op keer een vlag voor een groot deel van het hoekvak waardoor je bijna het hele veld niet kan zien. Daar is al zo vaak iets van gezegd, toch doen… Realiseer je dat de meesten in de eerste plaats komen om het voetbal te zien.

  Het enige wat nu achterwege bleef is het totaal misplaatst arrogante “sssst” als iemand anders een liedje inzet.
  Maar kom op hé, wat een treurigheid was dit. Jullie zijn beter dan dat.

 20. We hebben veel om Van der Kust geroepen en hij liet direct zien waarom. Qua inzet en inzicht 3 klassen beter dan Warmerdam. Dat scheelt heel veel voor onze linksbuiten.

  Meijssen en Velthuis deden het prima, maar de aanval van Vitesse kon er helemaal niets van. Met name die jankende nummer 11.

  Dit had gewoon 5-0 moeten zijn. Paar uitstekende aanvallen gezien. Alleen Clement viel me erg tegen. Bijna elke pass is onzuiver.

  Al met al volledig terecht 3 punten.