ijswak

Sparta leek vandaag een door het ijsgezakte drenkeling die last had van de bibbers. Bang, aangeslagen, niet scherp, waren in het kort de kenmerken van een Sparta dat het helemaal kwijt lijkt te zijn. Door geheel eigen schuld reed het in het eigen gecreëerde spreekwoordelijke ijswak.

Foruna Sittard won geheel terecht van ons Sparta met 1-2 . Ondanks dat de temperatuur na dit weekend omhoog schijnt te gaan blijft de sfeer onder de supporters voorlopig even diep onder het vriespunt.

Sparta begon aan de wedstrijd met een overhoop gegooide opstelling t.o.v. de vorige weken. Het elftal dat nog niet heel lang geleden stabiel leek te zijn krijgt wekelijks te maken met de grillen van de trainer. Henk Fraser is van mening dat je al je tot je beschikking hebbende spelers moet aanwenden om resultaat te halen. Dit resultaat, en dat wordt ook wekelijksdoor de coach benadrukt, is handhaving.

Toch is het zonde dat we niet zo stabiel kunnen zijn als een Fortuna Sittard, die de plaats richting deelname aan de play-offs van Sparta in 2021 heeft overgenomen. Geen gekke wisselingen, niet gek doen, maar wel scherp blijven en voor elke bal willen strijden. Iets wat Sparta in de eerste competitiehelft ook deed, maar nu vooral vergeet te doen. Tel daarbij een dramatisch vormverlies op van enkele sterktehouders en er zit niets meer op dan af en toe een schamel punt uit een gelijkspel te halen. Gisteren kregen we helemaal niets, en dat was dan ook het enige wat de ploeg verdiende. Aanspraak op meer zou te gek voor woorden zijn geweest.

Fortuna Sittard kwam er telkens veel gevaarlijker uit en verzilverde al vroeg in de wedstrijd zo’n kans. Na 23 minuten spelen kwamen de Limburgers, na een zeer snelle uitval, op 0-1. Semedo was de gelukkige die de bal kansloos achter Okoye kon inschieten. Sparta kwam in de 31e minuut nog terug via een intikker van Gravenberch die de bal op een niet te missen positie plotsklaps voor zijn voeten kreeg. Was de eerste helft nog wel een beetje het aanzien waard van Sparta-kant; de tweede helft sloeg nergens op. Keer op keer verdween de bal van Spartaans bezit in de voeten van de Fortuna spelers. Ballen die de Fortunezen niet toegespeeld kregen verdwenen kansloos over de zijlijn. Het zag er allemaal erg belabberd uit. Fortuna maakte er dankbaar gebruik van, en na nog geen vijf minuten aan de tweede helft begonnen te zijn werd door Polter de eindstand al bepaald: 1-2. Sparta leek wel te willen, maar kon er gewoon simpelweg er niets van bakken. Te instabiel en te onzeker…..

Het is te hopen dat Fraser zijn spelers weer stabiel krijgt en dat mogelijk Bart Vriends zijn rentree gaat maken. Sinds de blessure van deze speler is het alllemaal bergafwaarts gegaan met de resultaten en wordt de doelstelling (daar ie die weer) zowaar door Sparta zelf actueel gemaakt. We hadden een enorme buffer aan punten; maar Sparta vergeet dit jaar die buffer uit te breiden en het is wachten op de concurrentie van onder de streep die alles in het werk zal stellen om op de ranglijst dichter bij te doen komen.

Volgende week wacht Ajax. In voetbaljargon is dat een ingecalculeerde nederlaag. Onze club kan zich op dit moment dergelijke calculaties niet veroorloven en moet eigenlijk gewoon drie punten gaan halen in de Arena. Niet meer en zeker niet minder. Als Sparta er zelf de druk niet op legt, dan moeten wij, de getergde supporters, het maar gaan doen.

Henk Fraser bij RTV Rijnmond over de nederlaag tegen Fortuna
3.8 4 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
384 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
Brandweer1
Gladiator
19 dagen geleden

Komend weekend 18 graden. Voorlopig kunnen we niet meer door het ijs zakken

D
Hoofdpijn
Spangenaar
19 dagen geleden

Enig voordeel is dat Ajax donderdag Europees heeft gespeeld. Het enige wat je kan doen is 5-3-2 of 5-4-2-1 en hopen dat je het zolang mogelijk volhoudt.

Laatste wijziging 19 dagen geleden door Hoofdpijn
D
sparta vlaardingen
Spangenaar
Je reactie op  Hoofdpijn
19 dagen geleden

Met 5 achterop is geen succes weetje nog beter terug naar 4-2-3-1
Oja en je mag maar 11 opstellen

Laatste wijziging 19 dagen geleden door sparta vlaardingen
D
vakkie20
Gladiator
19 dagen geleden

Als het gaat om creativiteit en snelheid voorin heeft Sparta ten opzichte van afgelopen seizoen (te) veel ingeleverd. Dat weten we toch al maanden. Juist vanwege die gebreken vond ik het knap dat Fraser in de periode voor de winterstop een succesvolle formatie heeft kunnen smeden die heel veel kansen wist te creëren en ook regelmatig scoorde.

Nu loopt dat allemaal niet zo lekker meer. Waar zou het aan liggen? Moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen. Minder opbouw van achteruit zonder Vriends lijkt me duidelijk. Vormverlies van een aantal belangrijke spelers ook. De trainer die daardoor aan het twijfelen wordt gebracht en zich laat verleiden tot wisselende formaties. Een soort van zelfoverschatting van een team dat de vertrouwde verdedigende stellingen verlaat en te ver vooruit wil voetballen. Tegenstanders die ons spelletje door hebben. Het zal allemaal een rol spelen, maar feit is dat de thuiswedstrijd tegen Fortuna na rust naadloos aansloot bij de thuiswedstrijd tegen Heerenveen, toen het ook los zand was. Dan zijn we dus weer terug bij af en moet er iets nieuws bedacht worden, want zoals het nu gaat kun je niet verder.

Hoe dan ook, verwachten dat je een aanval kunt doen op het linkerrijtje of zelfs Europees voetbal kunt halen zoals hier of elders werd gesuggereerd is volstrekt onrealistisch. Op zn best wordt je 9e of 10e met dit elftal. Met Zwolle, Heracles en Fortuna heb je een aantal ploegen met een gelijkaardig budget en gelijkaardig niveau dit seizoen. Doordat VVV uit het niets een superspits heeft binnengehaald zijn ook zij ineens een concurrent. Met die ploegen moet je uitmaken of je 9e wordt of 14e. In die zin snap ik de opmerking van Fraser wel. Het wordt pas echt ondermaats als je nóg lager eindigt, zoals bijvoorbeeld Willem II dit seizoen bezig is. Maar onze ambitie moet zijn om die 9e plek dit jaar te halen. Dat kan nog steeds als de vorm wordt teruggevonden, al is 9e worden voor dit Sparta misschien wel moeilijker dan kampioen worden voor Ajax of PSV.

Laatste wijziging 19 dagen geleden door vakkie20
D
Sunny
Spartaantje
Je reactie op  vakkie20
19 dagen geleden

Roep al maanden dat Sparta voorin creativiteit en snelheid mist. Dat moet toch onze TD ook zien lijkt mij? Waarom onderneemt hij dan geen actie in te winterstop?

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Sunny
19 dagen geleden

Geen geld & geen risico’s vanwege covid.

Het probleem is natuurlijk niet dat van Stee geen speler heeft aangetrokken. Want dat heeft hij wel gedaan met Thy Reda en Engels. Het zijn gewoon 2 slechte aankopen en thy is goed maar geen echte killer.
De vleugelaanvallers uit de opleiding zijn van de hand gedaan en niemand voor in de plaats gekomen.

Fortes bank, Meijers bank, Engels bank, Reda bank, beugel bank, grav bank, inmiddels ook Smeets bank, van leer bank.

D
Sparta kaatsheuvel
Spartaantje
19 dagen geleden

Voor de winterstop riep ik nog dat ik eindelijk weer eens trots kon zijn op Sparta! Nou dat trots zijn was weer voor korte duur!!!!!

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Sparta kaatsheuvel
19 dagen geleden

Dat is raar ik ben altijd en overal trots op Sparta. Uitgezonderd die 0-7 dan.

D
Peter Bonnier
Spangenaar
Je reactie op  Sparta kaatsheuvel
19 dagen geleden

Ik ben altijd trots op Sparta!!!

D
lofer
Spartaantje
19 dagen geleden

Na de reacties gehoord te hebben van Adil Ouasar en Fraser is het misschien beter om Adil zijn advies op te volgen. Die is in ieder geval eerlijk en neemt geen blad voor zijn mond. Gewoon slecht. En zo is het ook gewoon. Fraser vindt ’t wel best. Al wordt je 14e of 15e.
Met die instelling vinden de spelers het ook wel best.
Sparta was zo slecht en de spelers hebbenhun nivo niet [willen] halen. Want, je hebt niveau of je hebt het niet!
Laat die vrije zondag gewoon vervallen Henk!
Fijn een paar dagen looptraining. En extra krachthonk. Stel gelijk een mental coach aan zou ik zeggen. Slappe hap!

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  lofer
19 dagen geleden

Frazer heeft de opdracht gekregen om te handhaven That’s all folks.

D
Ruud
Leonidas
19 dagen geleden

Na Ajax volgt een rijtje wedstrijden waarin Sparta punten moet pakken.
Willem II, Emmen, VVV, RKC, Heracles en Zwolle.
In deze vorm heb ik daar echt een hard hoofd in.
En die ploegen onder Sparta spelen ook nog tegen elkaar waarbij ze dus sowieso punten gaan pakken.
Dus snel alle neuzen weer dezelfde richting uit en geen fantasieopstellingen/wissels meer.
Niet alle ballen keihard naar vooren knallen maar met combinatiespel de tegenstanders afbluffen.
Ze hebben bewezen dat dat de manier is totdat bij de trainer , na 1 blessure van een cv, de angst om te verliezen weer ging overheersen.
Is er nu niemand in de technische staf die de trainer daar op kan wijzen ?

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Ruud
19 dagen geleden

Ach, zo snel als je de vorm kunt kwijtraken, zo snel kan je m ook weer vinden. Wie had na Heerenveen thuis verwacht dat we overtuigend en probleemloos zouden winnen van RKC en ADO Den Haag. En laten we wel wezen, tegen Utrecht, ADO en Twente was het aanvallend zeer matig, maar ging Sparta als elftal niet door de ondergrens.

Alle ballen blind naar voren knallen zoals na rust tegen Fortuna is echt de bedoeling niet van Fraser of van welke speler dan ook. Maar blijkbaar konden de spelers op dat moment niks beters meer bedenken. Het vertrouwen was weg.

Ik kon me overigens wel vinden in de woorden van Auassar dat er intern een en ander aan de kaak gesteld moet worden. Want een aantal van onze bepalende spelers, waaronder hijzelf trouwens, presteert de laatste weken zwaar ondermaats. Ook kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat er een paar spelers wel heel erg vaak voor eigen glorie gaan. Heb jij Gravenberch of Harroui sinds de winterstop bijvoorbeeld al een bal af zien geven? Als die het strafschopgebied ruiken gaan instant de oogkleppen op. Of wat te denken van de vrije trappen van Laros Duarte. Die heeft er in drie jaar tijd misschien eentje ingeschoten. Hoog tijd dat ie ze gewoon voor de pot slingert in plaats van uit de meest idiote plekken op doel schiet.

Laatste wijziging 19 dagen geleden door vakkie20
D
Sparta kaatsheuvel
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
19 dagen geleden

Ik denk Ruud dat vriendjes politiek een grote rol speelt?

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
19 dagen geleden

Ze kunnen gewoon goed voetballen zelfs in de combinatie 1x raken waar is het gebleven.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Fonzy
19 dagen geleden

Dat komt omdat Fraser heeft gekozen voor Engels ipv Smeets.
Beugelsdijk knalt alles naar vooren en Engels gaat rennen maar doet er niets mee.
Thy krijgt geen behoorlijke bal meer en dan heb je daar ook niets aan.
Ook Mijnans wordt gewoon gemist. Is misschien wat minder dan van voor de winterstop maar werkt zich wel te pletter waardoor Abels meer kan doorschuiven.
Hetzelfde verhaal aan de andere kant Duarte doet veel vuil werk waar Pinto van profiteert.

D
Peter Bonnier
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
19 dagen geleden

Die 2 deden tegen Ado wel mee, dus dat is ook niet het ei van Columbus

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Ruud
19 dagen geleden

Deroy was 90 minuten lang onzichtbaar.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Dikker
19 dagen geleden

Thy, Abels, Harroui, Auassar, Pinto etc. waren de tijd dat ze speelden ook onzichtbaar.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
19 dagen geleden

Fraser heeft gekozen voor Engels om meer snelheid te krijgen en ook met Engels in de basis is er goed gecombineerd. Als de ploeg onder druk staat en je knalt de bal naar voren heb je de snelle Engels voor die actie is Smeets te traag. De ts zet Engels nu als diepe spits en daar zie ik liever Thy en Engels er achter.

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
19 dagen geleden

Ik ben nog steeds boos….laten gewoon teruggaan naar de opstelling waar wel succes mee hebben gehad
Okoye
abels vriends heylen pinto
mynans harroui auassar duarte (bij gebrek aan beter)
Smeets
ty

Je ass is linkerrij eredivisie waardig alleen heb je gebrek aan kwaliteit
aan de buitenste middenvelders Mijnans helaas niet in vorm komt nu te kort
en dan heb ik het niet over onze blinde kip duarte die KKD niveau is.
Je zou het zoveel makkelijker hebben als deze 2 posities ingevuld zouden worden door creatieve spelers met diepgang.

Er zit gewoon nu geen lijn in en geen idee hoe ze moeten voetballen.
De tegenstanders die zetten nu in ieder geval de achterhoede van Sparta gelijk vast en dwingen ze een lange bal te spelen wat vaak balverlies is.
Dit is zo jammer dat de spelers de goede klassering nu te niet doen en daardoor ook de extra tv gelden die volgend jaar te verkrijgen zijn

Hopen op een stunt tegen Ajax tegen beter weten in….Ook omdat je ver van de goal zal spelen en Ty niet de snelste is

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  sparta vlaardingen
19 dagen geleden

Mijnans is door het domme wisselbeleid van de trainer zijn zelfvertrouwen kwijt geraakt. Die jongen moet gewoon spelen.
Harroui is de laatste weken veel slechter maar die laat hij wel staan.

D
Sparta kaatsheuvel
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
19 dagen geleden

En op deze manier maak je jonge spelers kapot, nogmaals is het een taak van een trainer om spelers beter te maken.
En daar zit juist het probleem bij onze trainer!

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
19 dagen geleden

Ruud logisch Mijnans is 18 en dit is zijn eerste seizoen…Harroui moet verkocht worden

D
PKHVH
Spangenaar
Je reactie op  sparta vlaardingen
19 dagen geleden

Mijnans is twintig.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  sparta vlaardingen
19 dagen geleden

Als Harroui zo doorgaat, heeft Top Oss misschien interesse…

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
Je reactie op  Rob Laanen
19 dagen geleden

bijdehandjes gegeten Rob?

D
Erik alias Huug de Groot
Spartaantje
Je reactie op  sparta vlaardingen
19 dagen geleden

Eens met je opstelling. Duarte heeft zeker kwaliteiten, maar moet deze meer laten zien (gebrek aan (zelf)vertrouwen?).Voordeel van Thy, ook tegen een ploeg als Ajax, is dat hij de bal a la Dennis de Nooijer kan vasthouden. Je moet daar je systeem meer op afstemmen. Met opkomende vleugelspelers en de nummer 10 daar kort achter. Helaas beschikken we in de huidige selectie alleen niet over vleugelmiddenvelders met dergelijke specifieke kwaliteiten.

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
Je reactie op  Erik alias Huug de Groot
19 dagen geleden

Huug kun je mij vertellen wat de kwaliteiten van Duarte zijn? Mensen zeggen hij werkt hard maar dan is toch het minste wat je van hem kan verwachten. Maar snelheid? nee / een actie? nee / Koppen? nee dus zeg jij het maar? en daarnaast is hij echt in zich zelf gaan geloven toen hij een paar intikkers maakte en nu wil hij verder kijken hahah volledig van het padje. Je zegt vertrouwen maar hij heeft volgens mij bijna alle wedstrijden toch meegedaan dus vertrouwen krijgt hij genoeg lijkt mij

Laatste wijziging 19 dagen geleden door sparta vlaardingen
D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
Je reactie op  sparta vlaardingen
17 dagen geleden

Maakte een geweldige goal uit tegen Twente.
Maar voor het overige inderdaad niet onder de indruk.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  sparta vlaardingen
18 dagen geleden

Goede loopacties achter de verdediging en naar binnen de 16 in.
Doet hij dat consistent? nee, te vaak onzichtbaar

Is hij daarmee al goed voor 4 goals en 5 assists in 20 wedstrijden? Ja

D
Erik alias Huug de Groot
Spartaantje
Je reactie op  sparta vlaardingen
19 dagen geleden

Hij heeft technische vaardigheden, inzicht, goed in de combinatie en is een bijtertje dat kan knokken. Als je hem al enkele jaren hebt gevolgd (ook in de jeugd), kan je dat weten. Acties maakt hij te weinig maar het doelpunt uit tegen Fortuna werd door hem sterk ingeleid.
Ik ben het met je eens dat het er vaak niet uitkomt. Als Rayhi er nog was geweest, had die op de plek van Duarte gestaan, verwacht ik. Rayhi leent zich beter voor de linkerflankpositie. Duarte mist eigenlijk de snelheid hiervoor.
Hopelijk komt het team weer in een positieve spiraal en kan Duarte daarin mee.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Erik alias Huug de Groot
19 dagen geleden

Rahyi had vooral meer lef in zn acties. Daar ging dreiging vanuit. Voor Duarte is geen enkele rechtsback bang hoor. We hebben Engels nog gehaald als vervanger van Rahyi, maar die komt op de flank ook tekort.

Laatste wijziging 19 dagen geleden door vakkie20
D
Henk Valk
Spartaantje
19 dagen geleden

Het is maar te hopen dat na Ajax de lift naar beneden gestopt kan worden,want anders gaan we een zware tyd tegemoet.Dus Henk en Henk zet ze weer op de rails a.u.b. want nu zijn ze het spoor bijster.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Henk Valk
19 dagen geleden

Ik hoop dat dit al voor Ajax is laten we eens verrassen en gewoon winnen van dat ploegje.

D
Ed Mahn
Spartaantje
Je reactie op  Jan
19 dagen geleden

Dit elftal wat dan druk op de bal gaat geven tegen ajax ? Dat zou inderdaad een verrassing zijn…

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Ed Mahn
19 dagen geleden

Vorig jaar kwamen we toch in de positie om Ajax pijn te doen, maar zat het niet echt mee. Bal op de paal en van de lijn gekopt in de slotfase.

Maar inderdaad, de eerste 70 minuten in Amsterdam zijn sowieso puur overleven. Daarna is er hopelijk nog iets mogelijk. Bij een gunstige tussenstand krijg je dan ruimte om te counteren en ook bij een kleine achterstand gaan zij misschien een beetje twijfelen en kun je aan voetballen toekomen.

Als je Ajax in Amsterdam vast wilt zetten of hoog gaat zetten wordt je genadeloos afgestraft. Dan lachen ze zich kapot daar. Zij doen niets liever dan combineren van achteruit en elke diepe bal van Blind is op maat he.

D
Ed Mahn
Spartaantje
Je reactie op  vakkie20
19 dagen geleden

Dus 1 mannetje opofferen om de pass van Blind eruit te houden en dan ben je al op de helft inderdaad. Klaassen van het scoren af te houden wordt iets lastiger denk ik. Wie vangt dat op ?

D
Henk Valk
Spartaantje
Je reactie op  Jan
19 dagen geleden

Dat wil ik ook ,maar na dat gekloot tegen Fortuna sla ik bewust een beurt over, maar ja ik ken het sprookje van de koe en de haas ook Jan dus wie weet.

D
Ruud
Leonidas
19 dagen geleden

Bij Harroui zie je aan zijn gelaatsuitdrukking dat hij het niet meer naar zijn zin heeft.
Hoe hij reageert bij een doelpunt is typerend.
Loopt wat ongeïnteresseerd in de rondte.
Komt dit omdat hij zelf enorm baalt van zijn belabberde nivo wat hij momenteel haalt of is hier meer aan de hand ?

Een goed gesprek lijkt me hier wel op zijn plaats.

D
Ed Mahn
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
19 dagen geleden

Het probleem is begonnen toen Fraser hem zijn zin heeft gegeven om centraal op het middenveld te spelen. Hiermee heb je Smeets een klap in het gezicht gegeven en is gebleken dat Harroui die plek gewoonweg niet kan waarmaken. Het hele elftal is daarna alleen maar slechter gaan spelen. Dit had HF nooit moeten toestaan !

Servaas Smit
Spartaantje
Je reactie op  Ed Mahn
19 dagen geleden

Dit is natuurlijk gewoon onzin.
Voor de winterstop speelde Harraoui daar gewoon goed.
Toen Vriends geblesseerd raakte is het allemaal een stuk minder geworden en zijn er een paar continue door het ijs aan het zakken.

D
Ed Mahn
Spartaantje
Je reactie op  Servaas Smit
19 dagen geleden

Géen onzin, de balans en het zelfvertrouwen is compleet zoek door het zinloze gewissel. Er staat géén team op het veld. Ze weten van elkaar niet waar ze staan, ze gaan met 3-4 man naar de bal en vergeten de vrije man en ik zie géen enkele bal meer over de grond naar elkaar gespeeld worden. Het is verticaal voetbal geworden.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Servaas Smit
19 dagen geleden

Klopt.
Harroui speelde volgens mij zaterdag weer als aanvallende rechter middenvelder waar hij in het begin speelde. Omdat Laros nu centraal liep.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Ed Mahn
19 dagen geleden

Maar voor de winterstop speelde Harroui daar ook en deed hij dat naar behoren. Smeets stond toen achter Thy en Mijnans en Duarte als aanvallende middenvelders aan de zijkanten.
Maar nadat er in de winterstop geen concrete belangstelling voor Harroui was was het ineens over met hem.
Lijkt me puur mentaal.

D
Ed Mahn
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
19 dagen geleden

Is ook mentaal, maar dan mag je het HF verwijten om maar iedere keer Smeets er naast te zetten of 10 minuten voor tijd te laten invallen. Die waardeloze ijswedstrijd tegen Ajax stond hij in de basis en maakte toch weer een goal. Bovendien Ajax in die eerste 10 minuten niets te vertellen. Smeets is een speler die niet veel tijd nodig heeft om de juiste beslissing te nemen en een juiste bal te geven naar een vrijstaande speler en bovendien houdt hij hem bijna altijd aan de grond.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
19 dagen geleden

Is het ook Ruud appie moet weer even gezegd worden dat hij te belangrijk is om er met de pet naar te gooien. Sparta moet weer terug naar de basiself toen het goed ging met Harroui als belangrijkste speler.

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  Jan
19 dagen geleden

thx Jan

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  appie ossie
19 dagen geleden

We kunnen niet zonder Appie.

D
PKHVH
Spangenaar
Je reactie op  Jan
19 dagen geleden

Zoals hij de laatste tijd speelt, kunnen we best zonder hem.

D
Ed Mahn
Spartaantje
Je reactie op  Jan
19 dagen geleden

Nou, dat ging uit tegen twente ander best aardig (0 – 2)

D
appie ossie
Spangenaar
19 dagen geleden

as Zaterdag wellicht 17 graden plus….tijd voor mooi weer voetballers

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  appie ossie
19 dagen geleden

Dan kunnen ze in ieder geval niet meer door het ijs zakken….

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
19 dagen geleden

Zo is het Dikker

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  appie ossie
19 dagen geleden

Ik ga zo als het droog is effe naar appie.

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
19 dagen geleden

ik zeg doen…

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
19 dagen geleden

Denk aan je mondkapje er is veel in de reclame bij Appie.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Jan
19 dagen geleden

Bij Sparta weinig bonuspunten.

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
19 dagen geleden

Dat kan veel leuker zijn dan Sparta.

D
Erik alias Huug de Groot
Spartaantje
19 dagen geleden

De wedstrijd tegen Fortuna vooral niet vergeten, maar juist kijken naar wat er vooral defensief allemaal misging. Bij beide doelpunten en ook andere situaties stond met name Beugelsdijk ver naar voren waardoor de Limburgse aanvallers volop vrijheid kregen. Dit zijn (opnieuw) leermomenten. Mag toch hopen dat hier vandaag uitgebreid naar gekeken wordt. De vrijheid die Semedo en Polter kregen is dramatisch.
En dan het uitverdedigen, of iets wat ervoor doorgaat. Het naar voor rossen van de bal en zien waar het schip strandt, hoort op dit niveau niet thuis. Bepaalde spelers (Auassar, Harroui) moeten de bal opeisen en zorgen voor een fatsoenlijke doorvoer naar de voorwaartsen. In dat geval pleit ik ook voor Smeets in de basiself. Hij is de speler die op de nummer 10-positie hierbij belangrijk is.
En onze keeper inclusief staf zouden zich wat meer mogen gaan focussen op verre uittrappen. Het gaat vaak fout, met als dieptepunt de uittrap in minuut 93. Daar waar je nog kans hebt op een laatste aanval wordt de bal hopeloos over de zijlijn geschopt.
En trainen op iets simpels als een inworp. Niet dat getreuzel zodat de tegenstander zich kan opstellen maar snel handelen en de bal naar de vrije man werpen. Het lijkt zo simpel, maar zelfs daarbij gaat het momenteel vaak mis.
Zondagavond de schade proberen te beperken en dan gaan voor een mooie laatste reeks, met de diverse aandachtspunten onder de loep genomen, en Vriends en Smeets (op 10) in de basis en Harroui en Auassar defensief op het middenveld. Mijnans maar weer een kansje geven rechts op het middenveld. Hij is een speler met gif in zijn spel. Dat hebben we nodig op dit moment.

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  Erik alias Huug de Groot
19 dagen geleden

Beugelsdijk leermoment? Vrees dat het op zijn leeftijd alleen maar nog minder wordt

D
Erik alias Huug de Groot
Spartaantje
Je reactie op  Allez OM
19 dagen geleden

Ik bedoel niet alleen een leermoment voor Beugelsdijk, maar vooral voor het collectief.
Omdat dit in de eerste helft al duidelijk was en er blijkbaar in de rust niet op ingegrepen is (ik zag in elk geval geen verbetering in het naar voren verdedigen van Beugelsdijk), lijkt het erop dat de technische staf dit op z’n beloop heeft gelaten. Met als gevolg een snelle tweede tegentreffer vanuit deze op z’n beloop gelaten strategie.

Laatste wijziging 19 dagen geleden door Erik alias Huug de Groot
D
Andre_T
Spangenaar
Je reactie op  Erik alias Huug de Groot
19 dagen geleden

Helemaal mee eens. Met Smeets en Mijnans erbij en Auassar en Harroui samen centraal op het middenveld val je weer terug op de opstelling Willem 2 uit. Een van de beste zoniet de beste wedstrijden van het seizoen. Hoe makkelijk de bal toen van voet tot voet ging was echt heerlijk om te zien.

D
Ed Mahn
Spartaantje
Je reactie op  Andre_T
19 dagen geleden

Harroui ? Die moet je voorlopig eens lekker laten banken, dit is de storende factoor momenteel en Smeets wordt maar iedere keer weer geslachtofferd terwijl hij juist éen van de weinige is met eredividieniveau.

D
Andre_T
Spangenaar
Je reactie op  Ed Mahn
19 dagen geleden

Ik wil allebei zien spelen en dat moet makkelijk kunnen. Met Harroui moet een serieus gesprek gehouden worden om ‘m weer in de juiste mood te krijgen. Hij is een beetje gaan zweven en de uitspraak van onze TD over een vermeende overgang naar Zuid heeft daar ook aan bijgedragen. Remember Willem 2 uit, dat Sparta wil ik weer zien. Auassar en Harroui als een blok op het middenveld en Smeets ervoor dichtbij Thy spelend.

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  Andre_T
19 dagen geleden

Sparta kon goed spelen omdat W2 er niets van bakte Sparta maakte daar terecht gebruik van en behalve tegen Emmen hebben we dat niet meer gezien.

D
Andre_T
Spangenaar
Je reactie op  Fonzy
19 dagen geleden

Twente uit kon je dat blij vlagen ook zien. Tegen Emmen vond ik het nou juist veel minder.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Andre_T
19 dagen geleden

Emmen thuis was niet beter dan Fortuna afgelopen weekend. Alleen was Emmen zo tandeloos dat wij er alsnog verdiend van wonnen.

Maar voor de winter zaten er meer goede potten tussen. RKC, ADO, tegen Heracles was het tot de rode kaart ook heel behoorlijk. En ik vond het zowel uti als thuis tegen PSV alleraardigst. Je legt een ploeg met veel meer kwaliteiten het vuur aan de schenen.

D
Molon Lawe
Spartaantje
20 dagen geleden

Over de wedstrijd van volgende week hoeven wij ons in ieder geval geen zorgen te maken, laat staan kijken.

D
Jan
Gladiator
20 dagen geleden

Het stuk op vp zegt precies waar Harroui mee bezig is . En dat is niet met Sparta.

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  Jan
19 dagen geleden

Niet meer opstellen dan hij speelt toch de laatste tijd als een dweil.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Fonzy
19 dagen geleden

Dat gaat nu eenmaal niet Fonzy Harroui is onze beste speler. Onze ts moet met hem gaan praten waarom hij de laatste wedstrijden zo speelt. Typerend was het moment in een vorige wedstrijd dat Mijnans de vrije trap opeiste en Appie dit toe liet. Net zoals het raar is dat hij dan op het middenveld dan op rechtshalf staat. Geef hem een vaste plek en zorg ervoor dat hij weer met Sparta gaat voetballen en niet voor zichzelf want daar doet hij en Sparta en hemzelf geen plezier mee.

D
Andre_T
Spangenaar
Je reactie op  Fonzy
19 dagen geleden

Dat is wel heel kort door de bocht. In potentie onze beste speler die we hebben. Door alle belangstelling en een TD die ‘m bij Feyenoord aanprijst is hem behoorlijk het hoofd op hol gebracht. Ik denk dat het een beter idee is om eens serieus aan tafel te gaan zitten met speler en zaakwaarnemer en even duidelijk te maken wat de verwachtingen zijn van de komende maanden. Harroui heeft er zelf ook niets aan als ie zo blijft spelen als ie nu doet. Dan gaan geinteresseerde clubs echt afhaken.

Laatste wijziging 19 dagen geleden door Andre_T
D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  Andre_T
19 dagen geleden

Het zijn gewoon de feiten als een speler loopt te klooien en zeker Harroui heb je niets aan kan zomaar overslaan naar andere spelers als hij niets meer met Sparta heeft levert hij zijn contract toch in.Meneer gaat een beetje te hoog in de boom zitten.

D
Andre_T
Spangenaar
Je reactie op  Fonzy
19 dagen geleden

Wat een onzin. Wat een kapitaalvernietiging zou dat zijn. Tuurlijk loopt ie te klooien daarom zeg ik ook dat een serieus gesprek op z’n plaats zou zijn. Zullen we ‘m toch nog even de kans geven om zich te herstellen voordat we ‘m afschrijven..

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  Andre_T
19 dagen geleden

De enige die het kapitaal vernietigd is Harroui zelf zo spelend wordt hij steeds minder waard dus zeker ook onzin.

D
Andre_T
Spangenaar
Je reactie op  Fonzy
19 dagen geleden

Ik ontken niet dat ie slecht speelt maar de aanpak die jij schetst levert alleen maar meer problemen op voor zowel Sparta als Harroui. Beter zou toch zijn om ‘m weer aan het voetballen te krijgen, dat is toch voor alle partijen het beste in plaats van ‘m weg te sturen.

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  Andre_T
19 dagen geleden

Ze moeten bij Sparta is stoppen met pamperen en wat als praten niet helpt dan is er 1 verliezende partij en dat is Sparta en loopt hij transfervrij de deur uit.

D
Ed Mahn
Spartaantje
Je reactie op  Andre_T
19 dagen geleden

Het feit dat je een zogenaamde goede voetballer aan het voetballen moet zien te krijgen zegt toch al genoeg, Voorlopig op de bank ermee !

D
Dikker
Gladiator
20 dagen geleden

Het is niet de stand op de ranglijst, maar het voetbal dat zorgen baart.
Gisteren tweede helft is geen incident.
Tegen Twente was het al niet veel.
De eerste helft tegen ADO was ook al niet om aan te gluren.
En daar werd met God-zegen-de-greep-voetbal nog net een complete blamage voorkomen. Maar er valt geen lijn in te ontdekken terwijl standaardsituaties (en dat begint al met een ingooi) bij ons werkelijk van 0,0 niveau zijn.
Ja, wij speelden voor de winterstop best leuk soms.Maar de tegenstanders zitten niet te slapen en weten daar nu de juiste tactiek tegenover te zetten.
Wat was onze tactiek gisteren….?

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  Dikker
20 dagen geleden

Tactiek? Nooooiiiiiiiit van gehoord! Lange bal over de zijlijn. Of ik wil de bal liever niet. Of deze…. hier tegenstander, ik kan er niks mee……

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Dikker
20 dagen geleden

De trainer baat me ook zorgen. Als je nu al tevreden bent met een 14e of 15e plaats dan begrijp je het niet.

Adje
Spangenaar
Je reactie op  Rob Laanen
20 dagen geleden

Rob, ik snap wat je bedoelt hoor, maar Fraser begrijpt het prima! Het heeft ook met je ambitie als club te maken en zolang die blijft hangen op niveau ”handhaven”, dan kun je hem als trainer moeilijk iets verwijten met onze huidige positie.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Adje
19 dagen geleden

Deels begrijpt hij het, maar dergelijke teksten moet hij uiten na de competitie tegen de leiding en niet richting pers. Wat moeten de spelers wel denken?

Laatste wijziging 19 dagen geleden door Rob Laanen
D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  Dikker
20 dagen geleden

Het is natuurlijk al 2,5 jaar niet om aan te gluren. Soms zijn er uitzonderingen maar dan is het vaak in de omschakeling. Het lukt Fraser niet om er echt voetbal in te krijgen. Zelfs in de eerste divisie maakten we er al grappen over. Kan natuurlijk ook gebrek aan kwaliteit zijn. De waarheid zal ergens in het midden liggen. Alleen in de eerste divisie hadden we wel degelijk meer kwaliteit dan onze tegenstanders en kwam het er ook niet uit. Laten we bidden dat we ons snel veilig spelen.

D
Ron Essen
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
20 dagen geleden

Juist. Fraser heeft nog nooit een ploeg leuk laten voetballen. Vitesse won de beker met hem maar hun supporters hadden hun schoon genoeg van dat angsthazen voetbal.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Ron Essen
19 dagen geleden

Mijn Arnhemse vrienden hebben al diverse keren jouw mening bevestigd.

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  Ron Essen
19 dagen geleden

Het is waarschijnlijk de enige manier om je te handhaven met deze spelers of wil je vol in de aanval met deze verdediging.vStee heeft te weinig kwaliteit gehaald zeker achterin.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Ron Essen
20 dagen geleden

Al 2.5 jaar met de geweldige aankopen van…… Henk van Stee!

Adje
Spangenaar
Je reactie op  Ron Essen
20 dagen geleden

Ron, even serieus: jij haalt je schouders op als Sparta de KNVB-beker zou winnen met angsthazenvoetbal? Het is de enige prijs die je ooit nog kan winnen en dat hoeft van mij echt niet met mooi aanvallend voetbal. Dat hoef je b.v. een Italiaan niet uit te leggen!

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ron Essen
20 dagen geleden

Ik vond Sparta voor de winterstop wel aardige wedstrijden spelen. Het promotie voetbal was echt een drama en naar mijn
Mening was dat nergens voor nodig.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  King P88gba
20 dagen geleden

Fraser maakt spelers niet beter.
Ik vind het ook jammer dat de trainingen niet openbaar zijn. Wat doen ze daar vraag ik me dan af.
Afstandschoten zie je niet, corners krijgen ze niet normaal voor het doel. Een bal twee keer achter elkaar goed raken lukt ook al niet.
Allemaal dingen waarop getraind kan worden.
Maar waarschijnlijk is het weer het over hekjes springen en dat soort flauwekul.
Ga gewoon 1,5 uur oefenen op corners nemen.
De volgende dag 1,5 uur afwerken op doel.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
20 dagen geleden

1.5uur afwerken voor abels & co?

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  ATX
20 dagen geleden

Heeft Sparta een spitsen-trainer?

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  ATX
19 dagen geleden

Boukhari toch ?

D
King P88gba
Gladiator
20 dagen geleden

Misschien kan Alex Pastoor morgen mee kijken met de training. Bij Feyenoord hielp het destijds ook toen Dicky mee keek met Van Bronckhorst.

D
Ron Essen
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
20 dagen geleden

Pastoor ook zo’n rondlopende ramp als trainer🤣🤣🤣

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Ron Essen
19 dagen geleden

Als TD, niet als trainer.

D
Andre_T
Spangenaar
Je reactie op  Ron Essen
19 dagen geleden

Als trainer prima maar teveel in zichzelf gaan geloven en teveel hooi op zn vork genomen. Ik vind hem als trainer echt een vakman maar bij Sparta heeft ie zich met die dubbelfunctie echt in de nesten gewerkt.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Ron Essen
20 dagen geleden

0-7.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Brandweer1
19 dagen geleden

Laten we zondag even afwachten.
Als Sparta net zo voetbalt als afgelopen zaterdag kan er ook zomaar zo’n score ontstaan.
Gaan we dan Fraser ook ontslaan ?
Lijkt me niet.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
19 dagen geleden

Kortsmit.

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
19 dagen geleden

Ja Roy (hogerop) Kortsmit zat er in die wedstrijd wel een keer of 4 á 5 dik naast, had toen vast nog iets goed te maken met zijn voltallige Zuid-familie ofzo… 😉

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Dr. Clavan
19 dagen geleden

als je die wedstrijd met 1-3 verliest is iedereen boos maar het zo weer vergeten. Nu kwam Advocaat, werd er een hoop geld over de balk gesmeten en degradeerden we alsnog.

D
Henk Valk
Spartaantje
Je reactie op  Rob Laanen
17 dagen geleden

Mede door het kloten advies van Cor pot.

nicopijpers
Spartaantje
20 dagen geleden

Iedereen was zwaar teleur gesteld na de wedstrijd Sparta Fortuna,behalve onze trainer Fraser .
ik zet altijd een mooie opstelling neer .
Maar ik weet ook wel we kunnen niet beter en we zijn niet beter dan de laatste 5 ploegen we hebben af en toe is een uitschieter maar daar is ook alles mee gezegd ,
Maar we gaan het redde .

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  nicopijpers
20 dagen geleden

Ik snap ook niet dat Fraser ie opstelling niet 1 op 1 over neemt. Eigenwijs zijn kent duidelijk geen grenzen.

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  King P88gba
20 dagen geleden

Hahahahaha zou die zijn King

D
Rood en wit
Spartaantje
20 dagen geleden

Doet mij een beetje denken aan het seizoen van NEC. ( 4-5 jaar geleden ? )
Stonden in de winterstop 9e en pakten na de winterstop nog maar 7 punten en degradeerde toen die tijd.

Wil niks zeggen maar het begint er wel op te lijken…
Als supporters mag er ook wel wat van gezegd worden, alles te soft.

D
Peter Bonnier
Spangenaar
Je reactie op  Rood en wit
19 dagen geleden

Sparta heeft na de winter 5 uit 7. Lijkt mij dus heel sterk dat dit scenario gaat gebeuren

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  Rood en wit
20 dagen geleden

Eens. En vergis je niet. De KNVB heeft een achterlijk programma in elkaar gezet waardoor de clubs in het rechterrijtje elkaar allemaal nog veel gaan krijgen. Emmen, Den Haag en Willem 2 gaan echt nog veel punten pakken. We hebben gewoon nog 12 punten nodig. Historisch gezien speel je je niet veilig met 30 punten. Zal dit jaar niet anders zijn.

D
Peter Bonnier
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
19 dagen geleden

Historische gezien komt het ook nooit voor dat een ploeg op plaats 16 slechts 13 punten heeft na 20 wedstrijden,

D
Rood en wit
Spartaantje
Je reactie op  King P88gba
20 dagen geleden

Ado kan flink gaan inlopen met aankomende 3 potten van hun.

Het is weer knijpen

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Rood en wit
19 dagen geleden

Volgende week Fortuna uit. Die zie ik ze toch niet winnen en winnen ze van W2 en RKC dan is dat eerder gunstig voor ons dus zeg het maar.

Laatste wijziging 19 dagen geleden door Rob Laanen
D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
20 dagen geleden

30 punten is 7 punten van waar wij staan, maar 17p voor ADO en Willem II. Dat betekent dat twee teams die gemiddeld minder dan 1p per wedstrijd pakken, opeens 17 uit 13 gaan halen ~1.5p per wedstrijd, wat neerkomt op 6 overwinningen uit de laatste 13 wedstrijden…

Willem II 4p uit laatste 7, ADO 6p uit laatste 7.

Dat lijkt gewoon zeer onwaarschijnlijk.

ADO speelt nog 13 wedstrijden:

1 Willem II ~
2 Fortuna Sittard
3 RKC 
4 Heerenveen
5 Heracles 
6 Ajax
7 Utrecht
8 Vitesse 
9 Fortuna 
10 Feyenoord 
11 Zwolle
12 Willem II ~
13 Twente 

Willem II speelt nog:

1 ADO ~
2 FC Utrecht
3 Sparta 
4 Twente 
5 Heerenveen
6 Vitesse 
7 AZ Alkmaar
8 Heracles
9 RKC 
10 Utrecht
11 PSV 
12 ADO ~
13 Fortuna 

Laatste wijziging 20 dagen geleden door ATX
D
Nico
Spangenaar
20 dagen geleden

Met nog 13 wedstrijden te spelen staan we 10 punten voor op a Willem 2 en ADO.
Emmen is al gedegradeerd.
Sparta staat keurig op een twaalfde plaats.
heb gelukkig gisteren niet gekeken, het was ook geen voetbalweer. Genoten van het mooie schaats weer.
maak me ook niet boos als Sparta verliest,het is sport. Het niveau van Sparta is natuurlijk net genoeg om niet te degraderen en dat moeten we accepteren.
natuurlijk wil ik ook graag zien dat Sparta wint met aantrekkelijk voetbal, maar dat is een utopie.
maar er is altijd hoop: volgend seizoen beter?
laten we het hopen

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  Nico
20 dagen geleden

Die mentaliteit herken ik bij Sparta in alle geledingen.
soort van ach……. als we het redden is het best.
de vraagis: Waar blijft die club die een stabile middenmoter is in de eredivisie. Met seizoenen waar uitzicht is op een buitenlandse wedstrijd.
Dat moet je jezelfen de spelers voor houden. Anders is het niks en wordt het niks.
Zonder doelstellingenoof de minimale zoals behoud,dan gaat het nooit beter en zelfs fout.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  lofer
19 dagen geleden

De doelstelling is handhaven en stabiele middenmoter wordt je zodra je financieel in staat bent om die spelers te halen die je daar voor nodig hebt. Kijk eens naar Heerenveen die haalt een Siem de Jong en Schöne binnen heb je gekeken naar die ploeg. Die De Jong wordt overal door iedereen afgekraakt maar is voor Heerenveen een uitstekende speler. Dus Heerenveen is een stabiele middenmoter. En wij moeten daar nog gaan komen.

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  Jan
19 dagen geleden

En dan nog eens te bedenken dat ik nog niet zo heel lang geleden een stuk las dat Heerenveen met een miljoenentekort kampte…

D
Andre_T
Spangenaar
Je reactie op  Jan
19 dagen geleden

Sommige mensen vergeten snel waar Sparta vandaan komt Jan. Al die jaren 1e divisie heeft enorme (financiele) impact gehad. Laten we aub voor dit moment koesteren dan we ED spelen en stap voor stap die stabiele middenmoter worden.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Nico
20 dagen geleden

Wees maar blij dat je niet gekeken hebt, Nico. Je had voor het eerst echt boos geworden. En ja, er zijn er nog steeds hier die denken dat die onderste drie nog 15 of meer punten gaan halen terwijl ze ook nog allemaal tegen elkaar moeten.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Rob Laanen
20 dagen geleden

Emmen?

Ja ADO en willen II spelen nog twee keer tegen elkaar. Dus dat is minimaal 4 tot maximaal 6 punten verlies.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  ATX
19 dagen geleden

Je moet het ruin zien ATX en wie maakt zich nog druk om Emmen?😂

Laatste wijziging 19 dagen geleden door Rob Laanen
D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
19 dagen geleden

Nou… op het moment dat ik te horen kreeg dat ze Gladon binnen hadden maakte ik we wel druk om FC Emmen 😉 want zo’n speler gun je haast geen enkele club. Zal ongetwijfeld wel tegen ons gaan scoren volgens de wetten van de Spartaanse voetbalgeschiedenis….

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  ATX
20 dagen geleden

Hierboven beweert P00gba dat ADO en willen II tegen allemaal degradatiekandidaten moeten spelen, maar het is onzin.
Bekijk eerst het programma eens.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  ATX
19 dagen geleden

Die overdrijft altijd.

Henry
Spartaantje
20 dagen geleden

Staat te trillen in z’n tuig op Rijnmond TV
Weet niet wat hij staat te verkondigen

D
Gladiator
20 dagen geleden

Hebben we de tactiek voor volgend weekend al op orde?
De schaatsen kunnen in het vet en de zonnebrand uit de kast.
Schade beperken en o ja…iedereen roept nu wel om Bart Vriends maar… lieverds… zo goed is Bart nou ook weer niet. Is een ‘gewone’ verdediger hoor. De opbouw verzorgd hij niet dat zou Heylen moeten doen. Maar die is het ook een beetje kwijt de laatste weken.
Evenals het merendeel van de sterkhouders van voor de winter.
Maar voetbal is een raar spel ik reken erop dat de de mannen zich gaan herpakken.
Zou ook gewoon spelen met de spelers die het voor de winter prima deden.
Stoppen met al die wisselingen. Harroui die heeft de afgelopen 3 wedstrijden op 3 verschillende posities gespeeld!
Stoppen daarmee en terug naar de vastigheden van voor de winter en daarmee deze week week keihard aan de slag gaan.
Dan zie ik ons echt wel hoger eindigen.
Bart Vriends kan wél de verpersoonlijking van de wederopstanding worden en dat is ook keihard nodig.
Komaan Spartanen ruggen rechten en terug naar ons heerlijke positiespel van voor de winter.
Dat kan niet ‘zomaar’ weg zijn. Daar geloof ik niet in.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Semper
20 dagen geleden

Er zijn meer mensen die het zo zien Ton maar, onze trainer beslist nu eenmaal. Vriends is inderdaad geen geweldenaar en ook niet de man met de oplossing als je gisteren zag dat Heylen zo dicht op beugelsdijk speelde omdat hij zag dat Tom het niet ging redden gaat dat ten koste van zijn eigen spel. Heylen is de man van de passes en opbouw Vriends is daar minder in echter het onderling vertrouwen is er met Vriends wel. De rust in de verdediging moet terug keren en dat kan met Vriends volgende week moeten we proberen om de teller zo laag als mogelijk te houden.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Jan
20 dagen geleden

Vriends is 10x beter aan de bal dan Beugel.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  ATX
19 dagen geleden

Zeker maar ook met Vriends krijgen we onnodige tegendoelpunten.

Henry
Spartaantje
Je reactie op  Semper
20 dagen geleden

Jij weet toch ook wel dat de spelers een opdracht krijgen VOOR ze het
speelveld op gaan de kwaliteit daar gelaten
Doe je daar niet aan mee en weer niet dan wordt er in gegrepen
Vandaar dat het zo goed gaat met onze Club

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Semper
20 dagen geleden

Dat riep ik voor het weekend al. Maar HF heeft zijn eigen wetten.

Laatste wijziging 20 dagen geleden door Rob Laanen
flardinga
Spartaantje
20 dagen geleden

Fortuna Sittard heeft verdiend gewonnen,we zien nu al weken dat sommige Spartaspelers hun niveau helemaal niet meer halen en dat Fortuna zeer snel was in de tegenaanval,Pinto die Okoye hinderde bij de 1-2,maar buiten het negatieve is het feit dat VVV verliest van Utrecht,dat WII verliest in de Kuip en wij konden niet winnen van ADO in Den Haag maar zie door een prachtige goal aan heet eind van Kramer won PSV er ook niet,we zitten in een slechte fase,we zullen natuurlijk wel weer een keertje gaan winnen,alleen tegen wie is de vraag?

D
HansG
Spangenaar
20 dagen geleden

Nou gelukkig verzachten Utrecht en Feijenoord het leed voor Sparta van de nederlaag.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  HansG
20 dagen geleden

Wel blij mee maar van anderen afhankelijk zijn, is niet de beste tactiek.
Ik zag Willem II de eerste helft maar die speelden toch echt een stuk beter als wij gisteren.

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
20 dagen geleden

Ja en toch is Sparta helaas afhankelijk van de ploegen die er onder staan. Ik zie Sparta voorlopig geen punten meer pakken.Fraser moet eens leren weer met zijn oude vertrouwde opstelling op de proppen te komen,dan is er misschien weer wat mogelijk!!

Gerco
Spangenaar
20 dagen geleden

Het is elk seizoen ( laatste seizoenen) hetzelfde liedje
Na de winterstop komt er een dip
Wat hebben we mensen/spelers/trainers zwart gemaakt in de kkd, in het promotie jaar (ja, met dank aan Benschop, ik weet het)
Ik vind het voetbal ook niet om aan te gluren, en was gister zelfs pist-off, had ook andere dingen kunnen doen op mijn vrije zaterdagmiddag
Er zijn zelfs spelers die denken hogerop te kunnen?? Op dit moment??
Weer verhaal over unsere appie op vp
Lijkt haast of ie Sparta te min vind, maar zal wel media-bedachtsel zijn

Als je wat wil in de competitie moet je Fortuna vvv Zwolle en nog meer clubs, thuis gewoon pakken
Maar ik ben van overtuigd dat we wel weer punten gaan pakken, en de onderste 3 zijn eigenlijk ook wel bekend
Maar liever beetje vroegtijdig safe

D
Rob Laanen
Gladiator
20 dagen geleden

Ondanks het bedroevend slechte spel van ons zijn de drie onderste ploegen nog slechter. En dan zijn er hier nog mensen zijn die denken dat die ploegen nog makkelijk 15 punten gaan halen. Een schrale troost, dat wel.

Laatste wijziging 20 dagen geleden door Rob Laanen
Henry
Spartaantje
Je reactie op  Rob Laanen
20 dagen geleden

Het gaat gewoon om die ellendige eindfase > het safe spelen is al vergooid
Met nog 13 wedstrijden en de huidige kwaliteit is als schatting > 12 punten
nou niet bepaald overdreven > buiten een groter dramatisch verloop
Denk nou nog steeds niet dat moet gewoon gaan lukken > laten we maar hopen
We hebben zoveel fout en te weinig goed gepresteerd de laatste jaren
Komt goed is een jaren lang spreekwoord “geweest”

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Henry
19 dagen geleden

Ik zeg ook dat wij het bedroevend slecht doen de laatste wedstrijden, Henry. Het is puur geluk dat die onderste drie nog dramatischer zijn. Alleen W2 heeft de potentie om een wonder te verrichten.

Laatste wijziging 19 dagen geleden door Rob Laanen
D
Fan
Spangenaar
20 dagen geleden

VVV en W2 gelukkig zero points

steef
Spartaantje
20 dagen geleden

Teleurstelling troef niet over verliezen maar vooral het missen van mentaliteit en HF die het afdoet met stom geklets.Zou maar eens voor volgend seizoen door selecteren.

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  steef
19 dagen geleden

Te beginnen bij de trainer.

D
Brandweer1
Gladiator
20 dagen geleden

Oei Willem II zakt ook door het ijs, net als Emmen.

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Brandweer1
20 dagen geleden

In Rotterdam West zakte ook een ploeg finaal door het ijs.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  HansG
20 dagen geleden

En vvv ook

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
20 dagen geleden

Logisch het is aan het dooien

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
20 dagen geleden

Hahaha.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
20 dagen geleden

Laten we God in z’n blote knieën knijpen dat Feyenoord z’n plicht niet verzaakt. Zag je die vijfde? Henk zal zich afvragen of dat misschien geoefend is… Corners zijn bij ons zonder enig idee.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Dikker
20 dagen geleden

Ik erger me al vele jaren aan onze corners. Is echt trainbaar. Het moet toch lukken om minstens een bal goed voor de goal te krijgen. Ik begin niet eens over moeilijke variaties. Maar goed – die Tilburgers hebben een mega probleem. Ik zie ze niet snel wegkomen van die onderste plekken.

SR1960
Spartaantje
Je reactie op  Brandweer1
20 dagen geleden

28-02 Sparta-W2 heb nu al een raar voorgevoel.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  SR1960
20 dagen geleden

Ik ook we winnen met 4-1 en hier loopt de goegemeente dan weer polonaise.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Brandweer1
20 dagen geleden

Als dat zo is loop ik voorop hoor.
Maar ik ga me na zaterdag echt zorgen maken.
Je kan een wat mindere wedstrijd spelen maar zo door de ondergrens zakken is gewoon zorgwekkend.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
20 dagen geleden

Die hebben zich helemaal gegeven in de eerste helft.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Jan
20 dagen geleden

Ja en die zijn nu in een wak gereden Jan

D
lofer
Spartaantje
20 dagen geleden

Je gaat mij niet wijs maken dat de spelers van Fortuna van meer kwaliteit zijn dan die van Sparta. Men gelooft het wel bij Sparta. Speelt voor zichzelf. Als Gravenberg in de 5e minuut de bal breed legt op Thy is het een doelpunt.
Verder is het mi een mentale kwestie. Fraser is ook veel te makkelijk. Ach….. Ze, werken hard.
tsja….Ook de supporters zijn meer van de ophef over CULTCLUB dan dat men resultaten eist.
Klapvee!

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  lofer
20 dagen geleden

Dordt hoe is ’t nou ?

D
PKHVH
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
20 dagen geleden

Erg flauw. Ik ken lofer niet, maar hij heeft al vele jaren een seizoenskaart van Sparta, heeft hij hier al eens geschreven.

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  PKHVH
19 dagen geleden

Precies.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  PKHVH
20 dagen geleden

Lofer is een Dordt supporter die hier elke keer als Sparta niet presteert komt posten.
Hij kan wel schrijven dat hij al vele jaren een seizoenkaart van Sparta heeft maar geloof je mij ook als ik schrijf dat ik gisteren bij Willem Alexander op bezoek ben geweest.
Lofer zie je hier nooit als Sparta heeft gewonnen dus zo flauw was mijn opmerking niet.

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
19 dagen geleden

Je kunt langs komen. Ik heb zo’n beetje alle scc sinds 1970.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  lofer
19 dagen geleden

En jij bent dus een andere lofer dan de lofer die hier zijn liefde voor Dordt diverse keren duidelijk hebt gemaakt toen ze promoveerde.
En waarom zien we je nooit met een (positieve) bijdrage als Sparta gewonnen heeft.
Als Sparta verloren heeft ben je altijd de 1e die hier zit te narren.
Verklaar dat maar eens dan.

D
PKHVH
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
20 dagen geleden

Nogmaals ik ken hem niet, maar als iemand beweert al heel lang een seizoenskaart te hebben, geloof ik dat. Daar ga je toch niet over liegen.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  PKHVH
20 dagen geleden

Lofer dus wel.
Zit hier al te narren vanaf het moment dat Dordt promoveerde.
Iedereen die hier al wat langer actief is weet dat ook.

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
20 dagen geleden

Bij gebrek aan supporters van schaapjes komt hij hier mensen narren voor aandacht

D
Dikker
Gladiator
20 dagen geleden

Zou er nog een video-analyse volgen?
Muziekje van de Benny Hill Show eronder en het lijkt misschien nog wat.
Vraag Harroui er b.v. eens naar wat hij nou denkt dat hij allemaal goed heeft gedaan de tweede helft.

D
Spartaan uut Grunn
Spartaantje
20 dagen geleden

Als Fraser over zijn elftal zegt. Als we 14e worden dan teken ik daar ook voor. Dit vertaalt zich dan naar het team. Maar als ze zo doorgaan als de laatste twee partijen dan is een 14 of 15e plaats het maximaal haalbare.

Marcel
Spartaantje
20 dagen geleden

Vind dat als Beugelsdijk meespeelt je het lange halen gauw thuis voetbal speelt.Ondanks dat hij ook heus wel van waarde is geweest de afgelopen periode ,maar Vriends zie ik toch liever.wat Engels betreft ,denk dat die Marokkaanse jongen van het 2e het niet slechter zou doen(rasvoetballer).Gravenberg is geen spits ,dat gaf Kenneth Perez op ESPn ook al aan

D
De Titanic....
Gladiator
Je reactie op  Marcel
20 dagen geleden

Beugelsdijk, Gravenberch…wat een lompheid en wat een onkunde. Mijn voetbalhart huilt bij het zien van zulke spelers in ons mooie shirt….

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  De Titanic....
20 dagen geleden

Langzamerhand gaan de posters hier de selectie op juiste waarde inschatten.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
20 dagen geleden

Nou dat roep ik al veel eerder. Je heb er 12 die eredivisie waardig zijn

Laatste wijziging 20 dagen geleden door rotterdam[west]
D
De Titanic....
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
20 dagen geleden

Ik kom er maar tot 9 en dan twijfel ik bij sommigen nog: Okoye, Coremans, Vriends, Pinto, Auassar, Harroui, Mijnans, Smeets en Thy…

D
RWGladiator
Gladiator
20 dagen geleden

We zitten in een wak!
Gaan we er nog op tijd uit komen?

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  RWGladiator
20 dagen geleden

Wak?
Wakker.
Wakker worden !!!

D
Jan
Gladiator
20 dagen geleden

De berusting van de trainer na de wedstrijd baart mij zorgen. “We zitten in een mindere fase maar, iedereen werkt hard” hij kan de ploeg ook niks kwalijk nemen. Auassar zegt iets heel anders “we moeten maar eens met elkaar in gesprek gaan”

Dat de ts een andere opstelling neerzet onder het mom het liep de laatste tijd niet zo goed daar kan ik mij iets bij voorstellen. Dat zij dan besluiten om de beste cv niet op te stellen is niet te rijmen met “het loopt niet zo best” juist dan moet je de beste spelers opstellen en het liefst op de plek waar zij het beste rendement hebben.

Beide Duartes lieten gisteren niet zien dat zij recht hebben op een basisplaats onze beste speler (Harroui) werkte na een minuut of tien inderdaad hard maar, niet voor Sparta alleen voor zichzelf.

Het was gisteren een collectief falen tot aan de verslaggever toe.

Sparta moet uit een ander vaatje gaan tappen anders spelen we volgend seizoen gewoon weer op het niveau waar sommige voetballers thuishoren.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Jan
20 dagen geleden

Het had een stukje van mij kunnen wezen Jan😁😁😁

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
20 dagen geleden

Ik ben nog steeds boos en mijn sparta hart huilt… Wat was het gisteren slecht de resultaten in combinatie met onderschatting door tegenstanders hebben een hoop verheult en sommige spelers zijn daardoor naast hun schoenen gaan lopen. Sparta is pas een goed elftal als iedereen 100% ervoor gaat en de organisatie van het elftal staat. Het grootste probleem is gebrek aan creativiteit op het middenveld en snelheid voorin. Harroui heeft geen zin meer in rechtshalf, de zusjes duarte vinden zich erg goed maar dat is niet goed genoeg voor sparta. Ik verlang terug naar echte mannen die voetbal verstand hebben bijv Smeets en mijnans die enige creativiteit hebben. Beugelsdijk is leuk voor de laatste 15 min als je een voorsprong moet verdedigen maar aub Vriends terug in het team. Ik hoop dat we terug naar de basis kunnen en punten gaan halen want zo pakken we geen punt meer!

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  sparta vlaardingen
20 dagen geleden

Henk v Stee moet zijn eigen meer zorgen maken om het eerste dan om de Jeugd opleiding. Want er waren betere spelers transfervrij te halen als Beugelsdijk en Meijers. Als Fraser gewoon normaal doet bij de opstelling maken, dan pakken we punten zat.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
20 dagen geleden

Ik zie zojuist Schöne scoren waarom heeft Sparta niet geprobeerd om hem te halen?

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  Jan
20 dagen geleden

Sparta speelt liever een spannende naco.

D
Spartaan uut Grunn
Spartaantje
Je reactie op  Jan
20 dagen geleden

Financieel niet haalbaar.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Spartaan uut Grunn
20 dagen geleden

Zou je denken? Heerenveen heeft ook geen miljoenen.

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  Jan
19 dagen geleden

Heerenveen heeft misschien geen miljoenen (meer) over.. sterker nog las laatst nog een stuk dat de club mede door Corona met een fikse schuldenlast heeft te maken toch ga ik er van uit dat een club als Heerenveen nog is staat is om zeker het dubbele aan salaris aan een speler te kunnen betalen dan wat er bij ons mogelijk is…

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  sparta vlaardingen
20 dagen geleden

Ben Vriends fan maar vond t begrijpelijk dat hij op dit veld niet meedeed, om evt nieuw blessureleed te voorkomen, vanaf volgende wedsrrijd staat hij er weer in neem ik aan

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  Allez OM
20 dagen geleden

Dan moet je ‘m ook niet op de reservebank zetten. Bovendien de volgende wedstrijd is geen wedstrijd. Ajax uit.
Daar maakt Bart ook het verschil niet. Of misschien toch…… Geen 8 – 0. Maar 6 – 0

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Allez OM
20 dagen geleden

Als Vriends niet geblesseerd was geweest dan had hij gisteren toch ook gespeeld? Als hij fit is moet hij gewoon spelen. Hij heeft iedere wedstrijd kans op een blessure.

D
Sunny
Spartaantje
20 dagen geleden

Wat een schaamteloze vertoning. Gewoon Sparta-onwaardig. Maar ja, ik heb een aantal keren al gewaarschuwd dat wij feitelijk een matig elftal hebben en tegen degradatie zi\ouden moeten vechten en recent mij nog (op 21 januari hier op ITWM) afgevraagd waarom Sparta zich niet met versterkt met een creatieve en snelle aanvaller. Je had de reacties moeten zien!!
Als het een aantal had gelegen was ik gekielhaald.
Neen, men heeft een fanclub voor Henk van Stee en maakt zich druk of Sparta een cultclub moet zijn. Nou, ik maak mij druk over de toekomst van Sparta en die ziet er, wat mij betreft, niet goed uit.

D
Ruud
Leonidas
20 dagen geleden

Het begint een beetje op het laatste jaar van Alex Pastoor te lijken. Toen kwam Feyenoord langs en na een monsterscore was het exit voor Pastoor.
Komend weekend naar Ajax zou ook zomaar een monsterscore kunnen opleveren.
Hoop niet dat ze dan daarna dezelfde fout gaan maken door de trainer eruit te gooien.
Na de eerste serie wedstrijden waarin Henk ook de weg kwijt was hebben juist de supporters hem in het zadel geholpen met hun advies. Henk had daarna het licht gezien.
Maar Henk maakte na de winterstop de fout door te denken dat hij het zelf kon.
Sloeg de adviezen van de supporters weer in de wind en bleef volharden in zijn foute opstellingen en wissels.
Henk gooi net als sommige spelers je ego opzij.
Dus Henk, Appie en Deroy er is maar 1 ding belangrijk en dat is Sparta.

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
20 dagen geleden

Zo denken zij er niet over.

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  Ruud
20 dagen geleden

Haha Henkie is teveel in zichzelf gaan geloven. Ik geef hier heel soms weleens het voorbeeld Benschop. Zonder Benschop zaten we nu nog steeds in de eerste divisie. Hoe frustrerend het ook is voor sommige mensen maar het is gewoon de keiharde realiteit.

D
Ouderkerk
Spartaantje
20 dagen geleden

Sparta is teveel opgehemeld de afgelopen maanden. Door de media, door de supporters en ook de technische staf en directie.
Het gevolg is dat de spelers zijn gaan geloven dat ze zich zomaar in de middenmoot kunnen handhaven zonder veel extra inspanning.
Sommige vinden zichzelf te goed voor Sparta.
Sinds de laatste weken en zeker sinds gisteren
is de droom uiteen gespat.
Hier ligt een schone taak van de trainer om punten te gaan halen door het elftal met het mes tussen de tanden te laten spelen. Voor egos is nu even geen plaats meer.
Advies voor Fraser: niet meer rommelen met de opstelling!

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  Ouderkerk
20 dagen geleden

Met het mes tussen de tanden. Leuke woordspeling. Hadden ze gisteren moeten doen.
Voor de rest zijn het tandeloze ego’tjes!

Zlatan1888
Spartaantje
20 dagen geleden

Als je aanvoerder Auassar, een middenvelder die balvast zou moeten zijn een passnauwkeurigheid heeft van 52% dan weet je genoeg.

Tel daarbij op dat Beugelsdijk elke bal als een raket de lucht in schiet. Abels alles over de zijlijn schiet en Duarte en Harroui nog geen lantaarnpaal voorbij komen. Op deze manier ga je nooit meer winnen.

Waar komt die tactiek ineens vandaan dat elke bal de lucht in moet? Thy is een spits die aanvoer nodig heeft vanaf de zijkant. Als je raketten lanceert de hele pot dan krijgt de tegenstander zo enorm veel balbezit. Goede teams zullen dat nog veel beter afstraffen dan Fortuna.

Iedereen is hopeloos uit vorm. Thy die op 5 meter van het doel de bal over schiet uit een vrije schietkans. Het baart me veel zorgen. Het is voor mij duidelijk dat Vriends onmisbaar is, de Duartes het eredivisie niveau echt niet hebben, en dat Harroui Sparta in zijn hoofd allang verlaten heeft. Misschien is er zelfs al een akkoord met Club Brugge.

Voor de volgende wedstrijd hou ik mijn hart vast. Misschien hebben we mazzel dat Ajax donderdag nog Europees speelt. Maar met zoveel balverlies en raketten zal Ajax 80% balbezit hebben. Reken maar uit hoeveel schoten op doel je dan gaat krijgen.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Zlatan1888
20 dagen geleden

Ja ik hoop ook dat Ajax al met zijn hoofd bij een Donderdag zit. En dan kunnen wij wel zeggen,gaat er hard in,[gele of rode kaarten]maar dan missen we dadelijk een paar spelers die Sparta straks hard nodig heeft de 6 wedstrijden na Ajax.1/ Willem2 thuis 2/Emmen uit.3/VVV uit.4/RKC thuis. 5/Heracles uit en 6/ PEC thuis. Daar moeten zat punten vandaan komen natuurlijk. Al is het nu niet zo natuurlijk met die rare opstellingen en slechte instelling.

D
Mortenino
Spangenaar
20 dagen geleden

Er is ook teveel onrust in de selectie.

-Harroui die uit vorm is, waarschijnlijk weg wilde en teleurgesteld is dat ie niet als controleur mocht spelen gister.

-Deroy die zichzelf een kind van de club noemt maar niet wil verlengen en dus niks gaat opleveren na jarenlang de kans te hebben gehad in de jeugd en in het 1e.

-Je topscorer (Thy) die al 5 wedstrijden zeer matig speelt en ietwat vermoeid oogt

-Een verdediging die bij een aanvallender ingestelde speelwijze compleet door de mand valt. Het lijkt bijna wel of wij niet in staat zijn om met meer dan 1 aanvaller te spelen omdat we dan te kwetsbaar zijn. Beugelsdijk deed het niet onaardig de afgelopen weken maar was gister hoofdschuldige aan 2 tegengoals. Maar ook Abels en Pinto hadden totaal geen grip op Seuntjens en Semedo en Okoye grossierde in slechte uittrappen. Er lukt op dit moment verdomd weinig helaas. Een stevig gesprek onderling zoals Adil aan gaf is geen overbodige luxe.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Mortenino
20 dagen geleden

Eigenlijk kun je het Beugelsdijk niet eens kwalijk nemen. Hij is een beetje een houten Klaas en die hebben het altijd moeilijk op een glad veld. Als je dan zonodig Vriends wil sparen, had dan Abels centraal gezet en Fortes (viel de laatste wedstrijden opvallend goed in) op rechts. Dit had Fraser in de rust kunnen repareren, maar hij is zelf ook volkomen uit vorm. Nu is het zelfvertrouwen van de ploeg zwaar ondermijnd, vrees ik.

Laatste wijziging 20 dagen geleden door Rob Laanen
D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
20 dagen geleden

Een beetje hahaha en volgens mij staan allebei zijn voeten naar buiten gericht.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Rob Laanen
20 dagen geleden

Dit zal Houten Klaas je kwalijk gaan nemen.